spot_img

Bottas και Raikkonen πιστεύουν πως τα προσπεράσματα θα είναι πιο ευκολα σε επόμενες πίστες

Οι Balteri Bottas και Kimi Raikkonen λένε πως το προσπέρασμα δεν είναι αδύνατο, καθώς ορισμένες πίστες που έρχονται θα το διευκολύνουν.

Στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Albert Park, είδαμε ελάχιστα προσπεράσματα παρά το γεγονός πως ανέκαθεν η πίστα της Μελβούρνης ήταν δύσκολη σε αυτό τον τομέα. Ίσως όμως πιο ανησυχητικό είναι το ότι Hulkenberg και ο Ocon δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ να περάσουν τον Alonso με κινητήρα Honda.

Μετά το GP Αυστραλίας, ο οδηγός της Mercedes ρωτήθηκε για το πόσο δύσκολα ήταν να προσπεράσεις και αν η πίστα έπαιξε ρόλο.

«Πιστεύω πως γενικά θα είναι πιο δύσκολο φέτος, αλλά εξαρτάται από τις πίστες. Πλέον το slipstream παίζει μεγαλύτερο ρόλο φέτος και το DRS επίσης. Οπότε θα είναι διαφορετικά σε πίστες με μεγάλες ευθείες. Σε μερικές πίστες θα είναι πιο απλό, αλλά σε άλλες όπως η Βαρκελώνη θα είναι αδύνατο. Ας περιμένουμε λίγους αγώνες να δούμε πως θα είναι τα πράγματα, όμως εδώ στην Αυστραλία ήταν πιο δύσκολα».

Ο οδηγός της Ferrari από την άλλη, κινήθηκε σε περίπου ίδιο μήκος κύματος με τον συμπατριώτη του, μιας και το γεγονός πως έπιανε γρήγορα μονοθέσια που ήταν έναν γύρο πίσω του άφησε καλές εντυπώσεις.

«Μου φάνηκε πιο εύκολο να δίνεις γύρο σε πιο αργά μονοθέσια. Φυσικά όμως έπαιξε ρόλο το ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά στη δυναμικότητα των μονοθεσίων. Αν βάλεις όμως δύο κορυφαία μονοθέσια με ίδια ελαστικά θα είναι πιο δύσκολο. Έγινε μόνο ένας αγώνας και το συγκεκριμένο σιρκουί δεν είναι καθόλου κοντά στα κανονικά. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Σε μερικές πίστες θα είναι πιο εύκολο, σε άλλες πιο δύσκολο. Εξαρτάται πολύ όμως από το πότε μπαίνει κάποιος για pitstop και σε τι κατάσταση είναι τα ελαστικά του».

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles