spot_img

Brawn: Ο Gasly πρέπει να πάρει μια δεύτερη ευκαιρία

Ο Pierre Gasly θα παραμείνει την επόμενη σεζόν στην F1 και την AlphaTauri, όμως ο Ross Brawn υποστηρίζει πως ο Γάλλος αξίζει στη Red Bull μια δεύτερη ευκαιρία.

Ο Γάλλος αποχώρησε από τη Red Bull μετά από μόλις μισή σεζόν το 2019, όπου δεν κατάφερε να ανταγωνιστεί τον Max Verstappen, με τον Alexander Albon να επιλέγεται ως αντικαταστάτης του. Ο ίδιος υποβιβάστηκε στην AlphaTauri και ανέκαμψε θεαματικά, πετυχαίνοντας το ένα καλύτερο αποτέλεσμα μετά το άλλο. Πέτυχε το πρώτο του βάθρο στην F1 στο GP Βραζιλίας, ακολούθησε μία ανέλπιστη νίκη στο GP Ιταλίας του 2020, ενώ φέτος σημειώθηκε μια τρίτη θέση στο GP Αζερμπαϊτζάν.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Παρά το γεγονός πως ο Alexander Albon δεν έπεισε ως αντικαταστάτης του στη Red Bull το 2020, ο Sergio Perez προτιμήθηκε ως νέος ομόσταυλος του Max Verstappen για το 2021. Ο Gasly εντυπωσιάζει και τη φετινή σεζόν στην AlphaTauri, όμως η Red Bull επέλεξε τον Μεξικανό για το 2022. Ο Ross Brawn μίλησε για τον Gasly, δηλώνοντας πως η Red Bull θα χάσει αν δεν του δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στο μέλλον.

Φαίνεται πως ο Pierre έχει ένα μεγάλο fan club στην Formula 1 και μέσα σε αυτό βρίσκομαι κι εγώ. Το να μπορέσει να ανακάμψει από μία δύσκολη στιγμή στην καριέρα του όταν υποβιβάστηκε από τη Red Bull στην Alpha Tauri είναι κάτι πολύ σημαντικό. Πέτυχε την πρώτη του νίκη και αποδίδει εξαιρετικά, με ένα μονοθέσιο το οποίο δεν έχει τη δυναμική της Red Bull. Πραγματικά του αξίζουν συγχαρητήρια που έμεινε αφοσιωμένος στη δουλειά του. Το μέλλον του επιφυλάσσει κάτι καλό. Η Red Bull δεν είναι σε θέση να τον κρατήσει αν δεν του δώσει μία ακόμα ευκαιρία στην πρώτη ομάδα. Είναι πολύ καλός για να μείνει για πάντα στην AlphaTauri. Κάνει καταπληκτική δουλειά, κάποια στιγμή θα του δοθεί η ευκαιρία σε δυνατή ομάδα.

Ο Gasly κατάφερε να πάρει το ρόλο του ηγέτη στην AlphaTauri από την αρχή της επιστροφής του, όταν ομόσταυλός του ήταν ο Daniil Kvyat. Η επιλογή του Yuki Tsunoda το 2021 κατοχύρωσε τον ρόλο του Γάλλου ως νούμερο ένα οδηγός. Ο Gasly εντυπωσιάζει ως στην AlphaTauri, την ώρα που στη Red Bull είχε μέτρια απόδοση και βρισκόταν στη σκιά του Max Verstappen.

Η Red Bull έχει παραδεχτεί πως, ενώ το μονοθέσιο της δεν είναι αποκλειστικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες του Verstappen, η βελτίωσή του γίνεται με βάση τα χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στο στυλ οδήγησης του Ολλανδού. Οι Gasly, Albon και Perez έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα αποσταθεροποίησης του πίσω μέρους, το οποίο είχε σε χειρότερα αποτελέσματα από τον Ολλανδό στη θητεία τους στη Red Bull. Ο Brawn εξηγεί σχετικά:

Βλέπουμε πως οποιοσδήποτε δυσκολεύεται ως ομόσταυλος του Max Verstappen. Είναι μία πολύπλοκη κατάσταση. Το έχω δει με τους ομόσταυλους  του Michael Schumacher. Η διαφορά ανάμεσα σε δύο οδηγούς στην ίδια ομάδα μπορεί να είναι μικρή, όμως πολλαπλασιάζεται όταν ο ένας από τους δύο απογοητεύεται που δεν μπορεί να μειώσει τη διαφορά που έχει από τον άλλον, κάτι που συμβαίνει σε αυτούς τους εκπληκτικούς οδηγούς. Τότε, καταβάλλεται υπερπροσπάθεια και αυτό τους κρατάει πίσω. Το είδαμε αυτό με τον Pierre και τον Alex και το βλέπουμε τώρα με τον Sergio. Ο Max είναι απλά εκπληκτικός, η συνύπαρξη στην ίδια ομάδα με έναν οδηγό είναι γενικά δύσκολη.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ολλανδίας.

Ο Gasly δείχνει στην AlphaTauri να είναι ένας από τους κορυφαίους οδηγούς της Formula 1. Θεωρείται πιθανό πως είναι οδηγός που αποδίδει καλύτερα υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Αυτές είναι ένα μονοθέσιο με χαρακτηριστικά που του ταιριάζουν, μία ομάδα στην οποία νιώθει την πλήρη υποστήριξη της και ίσως ένα κίνητρο για να αποδείξει ποιος πραγματικά είναι. Όπως και να έχει, η ουσία είναι πως η AlphaTauri έχει έναν από τους καλύτερους οδηγούς στο κομμάτι της αγωνιστικής του απόδοσης τα τελευταία δύο χρόνια. Ο Franz Tost δηλώνει πώς οι επιδόσεις του Γάλλου δεν αποτελούν έκπληξη.

Ήμουν πάντα σίγουρος για τον ίδιο [Gasly]. Νομίζω πως άλλοι έχουν μείνει έκπληκτοι με την απόδοσή του. Για μένα, αυτήν τη στιγμή ο Pierre είναι ένας από τους καλύτερους οδηγούς στη Formula 1. Η επίδοση του στο GP Ολλανδίας ήταν φανταστική. Είχε τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης, κάτι το οποίο δεν ήταν και τόσο εύκολο. Έπρεπε να κάνει πολύ σωστή διαχείριση των ελαστικών και ήταν μία από τις πιο μετρημένες εμφανίσεις του Pierre έως τώρα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ένα μεγάλο μπράβο και συγχαρητήρια, γιατί ήταν μία εκπληκτική απόδοση. Κατάφερε να έχει μία επαγγελματική και μετρημένη οδήγηση και τερμάτισε με ευκολία στην τέταρτη θέση.

Μετά το pit stop στον 24ο γύρο, ο Gasly χρειάστηκε να περάσει την Alpine του Fernando Alonso Alpine για να διατηρήσει τη θέση του. Έκανε μία εκπληκτική κίνηση βουτώντας στα φρένα στην πρώτη στροφή από την εξωτερική, την ώρα που ο Ισπανός είχε καλύψει την εσωτερική γραμμή. Αν και βρισκόταν πολύ μακριά, μπόρεσε να ολοκληρώσει το προσπέρασμα εκμεταλλευόμενος το καινούριο σετ ελαστικών που είχε. Μιλώντας μετά τον αγώνα, ο Gasly αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο προσπέρασμα.

Ελπίζω να είδατε το προσπέρασμα που έκανα στον Fernando. Ήξερα πως δεν μπορούσα να περιμένω περισσότερο και να σπαταλάω το χρόνο μου πίσω του, γιατί ο Charles [Leclerc] είχε μείνει περισσότερη ώρα στην πίστα. Δεν ήθελα λοιπόν να μου κάνει το overcut. Την ίδια στιγμή ήξερα πως ο Fernando θα μου έκανε τη ζωή δύσκολη, γιατί δίνουμε μάχη για το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Όμως, στον προηγούμενο γύρο ήμουνα τόσο δυνατός στη στροφή 1. Είδα ότι κέρδισα πολύ χρόνο σε αυτή, όμως ήξερα ότι δεν είχα χώρο.

Στον επόμενο γύρο βρισκόμουν αρκετά μακριά του. Κατά κάποιον τρόπο τον ξάφνιασα. Δεν πιστεύω πως περίμενε να βουτήξω από την εξωτερική σε εκείνο το σημείο. Σκέφτηκα να προσπαθήσω να τον ξαφνιάσω. Η κίνησή μου λειτούργησε και πραγματικά απόλαυσα το προσπέρασμα. Ο Fernando μάχεται πολύ σκληρά και δεν θα μπορούσα να τον περάσω με φυσιολογικό τρόπο απλά βουτώντας στην εσωτερική, γιατί θα μου έκλεινε τη γραμμή. Ήταν μία εξαιρετική κίνηση και μου έδωσε την ευκαιρία να έχω άδειο δρόμο μπροστά μου και να μπορέσω ν’ ανοίξω τη διαφορά που είχα από τον Charles.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το προσπέρασμα του Gasly στον Alonso ήταν πολύ σημαντικό για να μπορέσει ο Γάλλος να εξασφαλίσει την 4η θέση. Το ότι προσπέρασε έναν παγκόσμιο πρωταθλητή με τέτοιο τρόπο δείχνει την ποιότητα που έχει σαν οδηγός. Ο Gasly είναι ένας από τους καλύτερους οδηγούς των μεσαίων ομάδων και σίγουρα η Red Bull δεν μπορεί να τον κρατήσει για πάντα, αν δεν μπορεί να του εξασφαλίσει το μέλλον του στην Formula 1.

Δείτε το GP Ιταλίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles