spot_img

Button: «Ο Hamilton είναι ο πιο καθαρός οδηγός»

Ο πρώην Πρωταθλητής της F1, Jenson Button χαρακτήρισε τον Lewis Hamilton ως απίστευτα ταλαντούχο και παράλληλα καθαρό οδηγό.

Ο Βρετανός είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα στη καριέρα του στην Formula 1. Όμως το 2009 του δόθηκε η μεγάλη ευκαιρία και την άρπαξε κατακτώντας τον μοναδικό Τίτλο της καριέρας του. Την επόμενη σεζόν πήρε μετεγγραφή για την McLaren και αποτέλεσε teammate του Hamilton για τρία χρόνια.

Διαβάστε επίσης: 24H Le Mans: Η Toyota έγραψε ιστορία

Στο ταξίδι του εκτός F1, o Button κατέκτησε το Πρωτάθλημα στο Super GT με την Honda. Επίσης αγωνίστηκε και στις 24H του Le Mans με την SMP Racing στην LMP1.

Μέχρι  να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, ο JB εκτελεί χρέη σχολιαστή για την συνδρομητική τηλεόραση της Βρετανίας. Τώρα, σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό GQ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τov Hamilton.

Πιστεύω πως είναι ένας πολύ ντροπαλός χαρακτήρας. Πλέον δεν γνωρίζω καλά τον Lewis, όμως το 2012 όλη του η ζωή ήταν οι αγώνες και ήταν ένας τρομερά χαρισματικός οδηγός. Έπρεπε να δουλέψω πάρα πολύ σκληρά για να τον κερδίσω και αυτό δεν συνέβαινε πολύ συχνά. Συνέβη όμως μερικές φορές και είμαι πολύ χαρούμενος γι’αυτό. Στις κατατακτήριες έχανα αλλά μπορούσα να δώσω μάχες μαζί του γιατί στους αγώνες δεν μπορούσες να πας τέρμα γκάζι. Αλλά έχει βελτιωθεί πολύ από τότε. Πάντα προσέχει τα ελαστικά, τα καύσιμα, το μονοθέσιο. Ξέρει τι κάνει. Είσαι ή δεν είσαι οπαδός του ως άνθρωπο, πρέπει οπωσδήποτε να είσαι οπαδός του σαν οδηγό. Έχει τρομερό ταλέντο και δεν παίζει βρώμικα παιχνίδια. Ποτέ δεν θα παίξει βρώμικα. Συγκεκριμένα, είναι ο πιο καθαρός οδηγός με τον οποίο έχω αγωνιστεί.

Στη συνέχεια μίλησε για το Πρωτάθλημα του 2009 και το ταξίδι προς τον μοναδικό του Τίτλο με την Brawn GP.

Ο κόσμος λέει πως ήταν εύκολο για εμάς αλλά ποτέ δεν κερδίσαμε την pole για πάνω από τρία με τέσσερα δέκατα. Δεν είχαμε ποτέ ένα τέτοιο αβαντάζ. Πήγαμε στον πρώτο αγώνα και δεν είχαμε κάνει δοκιμαστικό pit-stop, ή stint με πολλά καύσιμα. Δεν ήταν ιδανικές οι συνθήκες, αλλά υπήρχε τόσος ενθουσιασμός στην ομάδα γιατί πριν λίγο καιρό δεν είχαμε δουλειά. Κάποια στιγμή είχαμε απλά μια νέα αεροτομή. Όλη τη σεζόν αγωνίστηκα με το ίδιο σασί.

Ακούστε την εκπομπή μας “Slipstream” με την αξιολόγηση των ομάδων στο μέσον της σεζόν και καλεσμένο τον Alex Fontana.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles