spot_img

Chandhok: «Ο Kubica είχε πολλές ευκαιρίες να αποδείξει τι αξίζει»

Ο πρώην οδηγός της F1 πιστεύει πως οι ευκαιρίες που δόθηκαν στον Robert Kubica ώστε να αποδείξει πως αξίζει να επιστρέψει στο σπορ.

Ο Πολωνός ήταν ένα από τα μεγάλα ονόματα στο μετεγγραφικό παζάρι, αρχικά για την Renault και στη συνέχεια για την Williams. O πρώην οδηγός των BMW και Renault, επιχείρησε να κάνει την μεγάλη επιστροφή μετά τον σοβαρό τραυματισμό του τον χειμώνα του 2011 και πραγματοποίησε μια σειρά δοκιμών.

Αρχικά, “έγραψε” πολλά χιλιόμετρα στον προσομοιωτή της Renault, ενώ συμμετείχε στις δοκιμές της Ουγγαρίας. Όμως η γαλλική ομάδα κατέληξε στον Carlos Sainz Jr για να πλαισιώσει τον Nico Hulkenbeg.

Στη συνέχεια, στράφηκε προς την Williams. Με την βρετανική ομάδα, έκανε δοκιμές με το μονοθέσιο του 2014, δοκίμασε στον προσομοιωτή. Επιπλέον, έκανε και δύο ημέρες δοκιμών στο τεστ του Abu Dhabi με μονοθέσιο του 2017 και κατάφερε να εξασφαλίσει οικονομική υποστήριξη ώστε να αυξήσει τις πιθανότητες να τρέξει το 2018. Όμως η Williams κατέληξε στην επιλογή του Sergey Sirotkin.

Τώρα, ο Karun Chandhok δίνει τη δική του οπτική στο θέμα του Πολωνού και το γιατί δεν έχει ρόλο βασικού οδηγού το 2018.

Είναι κρίμα για εκείνον, αλλά πιστεύω πως του έδωσαν πολλές ευκαιρίες ώστε να αποδείξει ότι αξίζει μια θέση στο σπορ. Δεν μπορώ να θυμηθώ άλλον οδηγό που είχε τόσες ευκαιρίες από δύο ομάδες να τους αποδείξει πως έχει τη δυνατότητα να έχει αγωνιστική θέση. Δεν μπορεί κάποιος να πει πως δεν είχε μια δίκαιη ευκαιρία. Αλλά η πραγματικότητα είναι πως οι ομάδες δεν μπορούν να επιλέξουν οδηγούς με βάση το παρελθόν τους. Είναι κρίμα για το σπορ και τον ίδιο τον Robert που δεν επέστρεψε.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles