spot_img

Coronel: «Αν ο Norris πάει στη Red Bull θα είναι η καταδίκη του»

Ο Ολλανδός οδηγός Tom Coronel πιστεύει ότι ο Lando Norris έκανε την σωστή επιλογή να παραμείνει στη McLaren και να μην συνεργαστεί με την Red Bull Racing ως teammate του Max Verstappen.

Τον Φεβρουάριο του 2022 ο Lando Norris ανανέωσε την συνεργασία του με την McLaren υπογράφοντας πολυετές συμβόλαιο έως και το 2025. Το φετινό Πρωτάθλημα όμως εξελίχθηκε με τον χειρότερο τρόπο για την ομάδα του Zack Brown και πολλοί έχουν αμφισβητήσει την απόφαση του Norris να δεσμευτεί μακροχρόνια με την McLaren.

Την περίοδο που ο Norris βρίσκονταν στην αγορά οδηγών χωρίς επίσημο συμβόλαιο στην Formula 1 η Red Bull ήταν παράλληλα χωρίς δεύτερο οδηγό. Πολλές φήμες κυκλοφόρησαν τότε σχετικά με πιθανή του συνεργασία τους, σύμφωνα όμως με τον επαγγελματία οδηγό αγώνων Tom Coronel η συνεργασία με την Red Bull θα ήταν εύκολα θα καταδίκαζε την καριέρα του Βρετανού.

«Νομίζω ο Norris πήρε την σωστή απόφαση να μην γίνει teammate του Max, γιατί θα είχε την ίδια τύχη με κάθε άλλο οδηγό που βρέθηκε σε αυτή την θέση. Εκτός από τον Max η καριέρα σου απλά σταματά. Ήταν σοφό εκ μέρους του που δεν πήγε στη Red Bull».

Ακούστε την εορταστική εκπομπή Slipstream #104 για τον κόσμο της Formula 1.

Η δήλωση του Cororel είχε τρανή απόδειξη φέτος και ειδικά στα διάφορα περιστατικά εντός πίστας που εξελίχθηκαν ανάμεσα σε Verstappen και Sergio Perez. Χαρακτηριστικά στο Grand Prix Βραζιλίας ο Ολλανδός αρνήθηκε να αφήσει τον Μεξικανό να προσπεράσει, ο οποίο πάλευε για επιπλέον βαθμούς στην μάχη για την 2η θέση στο Πρωτάθλημα απέναντι στον Charles Leclerc. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Verstappen έχει πλέον τον ακλόνητο ρόλο του πρώτου οδηγού στην Red Bull και όπως όλα δείχνουν τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει στο άμεσο μέλλον.

Ο Norris σε μια σεζόν όπου το αγωνιστικό πακέτο της MCL36 βρέθηκε να μάχεται στο midfield, και πολλές φορές να πέφτει στο τέλος του grid, κατάφερε να τερματίσει 6ος στο Πρωτάθλημα Οδηγών με 122 βαθμούς και μόλις ένα βάθρο. Ο Coronel δεν είναι αισιόδοξος πως η McLaren θα είναι σε θέση τα ερχόμενα χρόνια να του προσφέρει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο με το οποίο θα μπορέσει να διεκδικήσει νίκες και γιατί όχι τον παρθενικό του τίτλο.

«Είναι προτιμότερο να περιμένει κάποια άλλη ευκαιρία να εμφανιστεί, κάτι το οποίο και κάνει αυτή τη στιγμή παραμένοντας στη McLaren. Η ομάδα αυτή όμως δεν είναι η κατάλληλη για εκείνο και θα πρέπει να ψάξει αυτή την ευκαιρία κάπου αλλού».

Βαθμολογούμε από το 1 έως το 10 τις ομάδες της F1 για το 2022. Δείτε το βίντεο εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles