spot_img

Δεν αρέσουν στον Brawn τα shark fins

Ο Βρετανός είναι ξεκάθαρος στην άποψή του πως τα νέα πτερύγια shark fins των φετινών μονοθεσίων πρέπει να απαγορευτούν.

Ο νέος επικεφαλής του αθλήματος δεν κρύφτηκε και εξέφρασε την απέχθεια του προς τα shark fins που έκαναν ξανά την εμφάνισή τους στα νέα μονοθέσια. Ωστόσο, με την νέα δομή του σπορ, θα μπορέσει έστω και με τη συναίνεση μερικών ομάδων να τα απαγορέψει.

Μιλώντας για τη φετινή κατάσταση, ο Brawn είπε πως η άφιξη των πτερυγίων είναι μία απόδειξη πως μερικές φορές η F1 δεν πηγαίνει προς την κατεύθυνση που θα ήθελε. Επιπλέον, τόνισε πως το 2012 οι ομάδες αρνήθηκαν την πρόταση του προέδρου της FiA, Jean Todt, να υπάρχουν shark fins στα μονοθέσια με τον αριθμό του κάθε οδηγού πάνω.

«Οι νέοι κανονισμοί έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τα μονοθέσια να φαίνονται ωραία. Έχουμε φτάσει σε ένα επιθυμητό σημείο, όμως βλέπω πως υπάρχουν ακόμη πράγματα που είναι περίεργα πάνω στο μονοθέσιο. Είναι κανονικό αυτό και το καταλαβαίνω. Ο Jean Todt ήθελε να βάλουμε τον αριθμό του οδηγού στο πλάι του κάθε μονοθεσίου, ώστε ο θεατής να καταλαβαίνει πιο αυτοκίνητο παρακολουθεί. Σκεφτήκαμε την ιδέα των shark fin, αλλά οι μισές ομάδες δεν το ήθελαν επειδή το χαρακτήρισαν απαίσιο. Το δοκιμάσαμε και μας είπαν πως ήταν απαίσιο και δεν το ήθελαν».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Επιπλέον, ο Brawn πιστεύει πως η Liberty Media θα κάνει τη δουλειά που απαιτείται για το σπορ, όμως γνωρίζει πως αυτό θα πάρει χρόνο. Επιπρόσθετα, θέλει από τις ομάδες να μην έχουν προσωπικό συμφέρον από τις αλλαγές, όμως αυτό δεν θα είναι εύκολη δουλειά.

«Ας είμαστε ειλικρινείς. Η Liberty Media θέλει να βγάλει λεφτά από την F1. Δεν ήρθαν για φιλανθρωπικό σκοπό. Αλλά πιστεύουν πως το σπορ μπορεί να γίνει καλύτερο και μεγαλύτερο, καθώς έχουν διαφορετική φιλοσοφία. Οι ομάδες μπορεί να διαφωνούν με αυτή τη φιλοσοφία, αλλά δεν πρέπει να αμφισβητούν τα κίνητρά μας, γιατί θέλουμε να κάνουμε την F1 πιο επιτυχημένη, πιο διασκεδαστική και πιο επιθυμητή από τους χορηγούς».  

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles