spot_img

Δεν θα φτιάξει δικό της κινητήρα η McLaren

H McLaren απέκλεισε το ενδεχόμενο να κατασκευάσει τον δικό της κινητήρα, επικαλούμενη τις δυσκολίες της Honda για τρίτο συνεχόμενο έτος.

Η Βρετανική ομάδα είχε θέσει υψηλούς στόχους για το 2017, ελπίζοντας να παλεύει σταθερά για βαθμούς και ακόμη και για βάθρα μετά από δύο κακές σεζόν.

Όμως, στις χειμερινές δοκιμές, συνειδητοποίησε πως ο κινητήρας της Honda είναι και πάλι αναξιόπιστος και τους πήγε και πίσω στην εξέλιξη του μονοθεσίου. Το χειρότερο όμως, είναι το γεγονός πως το spec του 2017 είναι χειρότερο από αυτό του 2016, καθώς υστερεί αρκετά σε ιπποδύναμη.

Η τρίτη σερί αποτυχία της Honda έχει φέρει έντονη απογοήτευση στην McLaren, η οποία ενδέχεται να εξέταση αλλαγή προμηθευτή κινητήρα. Ενώ, άλλα δημοσιεύματα έκαναν λόγο, πως η Βρετανική εταιρία θέλει να φτιάξει τη δική της μονάδα ισχύος.

Ο CEO της McLaren, Zack Brown, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο η ομάδα του να κατασκευάσει τον δικό της κινητήρα για την F1.

«Η αυτοκινητοβιομηχανία McLaren είναι μια διαφορετική επιχείρηση όσον αναφορά τον κινητήρα. Ο κινητήρας είναι McLaren, όμως η ομάδα της F1 έχει διαφορετικές οικονομικές προτεραιότητες και τρόπους να αγωνίζεται, οπότε αυτή τη συζήτηση δεν την είχαμε ποτέ. Μπορεί να φτιάξουμε κινητήρες σε 10 χρόνια, ποιος ξέρει, αλλά για τώρα δεν τίθεται θέμα συζήτησης. Δεν κατασκευάζουμε κινητήρες, είμαστε μια αγωνιστική ομάδα και ένας κατασκευαστής αυτοκινήτων».

Ο Brown συνέχισε λέγοντας πως η ομάδα του είναι πλήρως προσηλωμένη να κάνουν τη συνεργασία με την Honda να πετύχει.

«Είμαστε ανοιχτοί με την Honda. Δουλεύουμε μαζί τους με τον καλύτερο τρόπο ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί το συντομότερο και σιγά σιγά να κατακτήσουμε τον απόλυτο στόχο, το πρωτάθλημα μαζί. Όλες οι συζητήσεις έχουν γίνει με στόχο να ξεφύγουμε από αυτή τη κατάσταση».   

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles