spot_img

Δεν θα θέσει βέτο η Red Bull στη συνεργασία McLaren-Renault

O Christian Horner δήλωσε πως δεν πρόκειται να σταματήσει μία ενδεχόμενη συμφωνία της McLaren και την Renault.

Η σχέση της McLaren με την Honda φαίνεται πως έχει φτάσει στο τέλος της τη φετινή χρονιά. Οι Ιάπωνες απέτυχαν να φέρουν τα αποτελέσματα που ήθελαν και έπρεπε, με την ομάδα του Woking να μην αντέχει άλλη χρονιά στην ουρά της βαθμολογίας.

Στα πλαίσια του GP Ιταλίας, υπήρξαν πάρα πολλές συζητήσεις και συναντήσεις στα παρασκήνια, με τους υπεύθυνους της McLaren να έχουν συνομιλίες με εκείνους της Renault.

Tο σχέδιο προβλέπει την Honda να προμηθεύει την Toro Rosso το 2018, με τους Γάλλους να δίνουν τη τρίτη μονάδα ισχύος στην McLaren.

H Red Bull όμως, έχει στο συμβόλαιο με την Renault το δικαίωμα να θέσει βέτο σε αυτό το deal, όμως ο Horner πιστεύει πως αυτό μπορεί να ωφελήσει τους “ταύρους” στο μέλλον.

Έχουμε το δικαίωμα βέτο στον ποιόν μπορεί να προμηθεύσει η Renault. Ήταν κάτι που μπήκε στο συμβόλαιο 10 χρόνια πριν, όταν ο Ron Dennis αρνήθηκε να μας δώσουν κινητήρες Mercedes. Θεωρητικά μπορούμε να το κάνουμε. Θα ήμασταν όμως μόνο χαρούμενοι εάν πάρουν κινητήρες Renault. Δεν είναι δικός μας κινητήρας. Είναι κινητήρας Renault, oπότε δύο δυνατές πελατειακές ομάδες είναι κάτι πολύ καλό όπως το σκέφτομαι.

Βέβαια, η Red Bull κοιτάει και το ενδεχόμενο να πάρει στο μέλλον αποκλειστικά την Honda, εφόσον οι Ιάπωνες βρουν το δρόμο τους και φτιάξουν έναν πολύ δυνατό κινητήρα.

Αυτή την εβδομάδα αναμένονται κρίσιμα διοικητικά συμβούλια τόσο στην Red Bull και την McLaren, αλλά και στην Honda, καθώς μέχρι το επόμενο GP οι υπογραφές θα έχουν πέσει και θα μένουν μόνο οι ανακοινώσεις.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles