spot_img

Δοκιμές Βαρκελώνης D1, Πρωί: Ταχύτερος ο Bottas – Πολύ μικρές οι διαφορές

Ο Valtteri Bottas ολοκλήρωσε το πρώτο σκέλος στην πρώτη μέρα για τις δοκιμές Βαρκελώνης, όντας 62 χιλιοστά μπροστά από τον Sergio Perez.

O Φινλανδός ολοκλήρωσε ένα τέλειο πρωινό για τους Πρωταθλητές, γράφοντας το 1:17.313 με τη medium C3 γόμα και έθεσε τον ρυθμό σε ένα άψογο 4ωρο δοκιμών, όπου δεν είδαμε ούτε μία κόκκινη σημαία. Η αξιοπιστία των μονοθεσίων ήταν η μεγάλη είδηση, με όλες τις ομάδες να κάνουν πολλά χιλιόμετρα, φέρνοντας χαμόγελα στους μηχανικούς. Η Racing Point είχε επίσης ένα πολύ δυνατό πρώτο σκέλος, παίρνοντας τη 2η θέση με τον Perez, o οποίος στην RP20 που φέρνει πολύ στην W10 του 2019 ήταν 0.062s μακριά από τη κορυφή, φορώντας την ίδια γόμα ελαστικών. Ο Max Verstappen πήρε τη 3η θέση για τη Red Bull Racing και ήταν 0.474s μακριά από τη κορυφή, γράφοντας τον ταχύτερο γύρο του με τη hard γόμα ελαστικών. Ο Ολλανδός είχε ένα γεμάτο πρόγραμμα σημειώνοντας 91 γύρους συνολικά, τους περισσότερους από όλους.

Οι ομάδες μπήκαν από νωρίς στη διαδικασία να κάνουν ελέγχους στα συστήματα λειτουργίας, όπως και να παίρνουν δεδομένα από αεροδυναμικές δοκιμές των νέων τους μονοθεσίων. Επιπλέον, είχαν τη πολυτέλεια να κάνουν μεγάλα stint με πολλά καύσιμα. Το φορτίο των μονοθεσίων είναι δύσκολο να το υπολογίσουμε, όμως ήδη είμαστε 1 δευτερόλεπτο πάνω από τον περσινό ταχύτερο γύρο της τέταρτης ημέρας δοκιμών.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Carlos Sainz με τη McLaren MCL35 ήταν στην 4η θέση, επίσης με τη hard γόμα ελαστικών, σε ένα πολύ καλό πρωινό για την ομάδα του Woking με 64 γύρους. Ο Esteban Ocon έκανε τη παρθενική του εμφάνιση με την Renault RS20 και πήρε την 5η θέση με χρόνο 0.691s μακριά από τον Bottas, έχοντας την ίδια γόμα. Η έκπληξη της ημέρας ήταν σίγουρα ο George Russell με την Williams στην 6η θέση, με το νέο μονοθέσιο να δείχνει από τη πρώτη ημέρα ανταγωνιστική και 0.8s μακριά από τη κορυφή.

Έπρεπε να φτάσουμε στην 7η θέση για να δούμε τον Charles Leclerc και τη Ferrari, όντας 0.9s μακριά από τη Mercedes και τον Μονεγάσκο να παραπονιέται για υποστροφή στην SF1000. O Robert Kubica ήταν στην 8η θέση για την Alfa Romeo, μπροστά από τον Kevin Magnussen με τη Haas και τον Daniil Kvyat της Alpha Tauri.

Αποτελέσματα – Δοκιμές Βαρκελώνης, Ημέρα 1 (πρωί)

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles