spot_img

Ecclestone: «O Schumacher ήταν ηγέτης στη Ferrari, ο Vettel δεν είναι»

Το πρώην αφεντικό της F1, Bernie Ecclestone, μίλησε για τον Sebastian Vettel και τη χρονιά της Ferrari η οποία εξελίχθηκε με τo χειρότερο δυνατό τρόπο.

Στην αρχή της σεζόν η SF71-H είχε δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα στον Γερμανό, ο οποίος ήταν και στη κορυφή της βαθμολογίας. Όμως μετά το μέσον της σεζόν η κατάσταση άλλαξε, με πολλά λάθη σε συνδυασμό με έναν εξαιρετικό Lewis Hamilton άλλαξε τα δεδομένα και τα πρωταθλήματα παρέμειναν ως είχαν το 2017.

Ο Ecclestone τώρα αναφέρθηκε σε ιταλικό μέσο για την Ferrari και τον Vettel, με τον Βρετανό να μένει απογοητευμένος από τη φετινή πορεία των κόκκινων.

Πραγματικά πίστευα πως η Ferrari θα τα καταφέρει φέτος και δεν ξέρω που κατάφεραν και έχασαν το δρόμο τους. Σε ποιο σημείο και πραγματικά δίχως λόγο, δεν ξέρω. Ο Sebastian έκανε λάθη, η ομάδα έκανε λάθη. Σε μερικές πίστες η Mercedes ήταν ανώτερη, όμως σε γενικές γραμμές η Ferrari είχε το καλύτερο μονοθέσιο. Στην Red Bull, ο Seb ήταν πάρα πολύ αγαπητός και το είχε συνηθίσει αυτό. Μιλούσε με όλους και όλοι του μιλούσαν, ένιωθε μεγάλη άνεση. Νομίζω πως δεν είναι ακριβώς έτσι στη Ferrari. Επηρέασε την συγκέντρωση του. Δεν έπρεπε να συμβεί αυτό, αλλά ο Sebastian έδειξε πως είναι συναισθηματικά ευαίσθητος, κάτι παράξενο για Γερμανό. Πρέπει να βρει τη δύναμη του και να δει τα πράγματα πιο ήρεμα. Έχει τη δύναμη να ανακάμψει και να βρει τον εαυτό του. Μας λείπει ο πραγματικός Seb.

Οι συγκρίσεις μεταξύ του Vettel και του Schumacher ήταν πάντα αναπόφευκτες, με τον Ecclesone να δηλώνει πως ο 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής ήταν ηγέτης, σε αντίθεση με τον 4 φορές Πρωταθλητή.

Ο Michael πήρε την Ferrari στους ώμους του και την οδήγησε έξω από τη κρίση. Ήταν ένας ηγέτης, ο Vettel δεν είναι. Οι κόκκινοι σήμερα μου θυμίζουν το πώς ήταν στα μέσα του 90 όταν έπεισα τον Todt να πάει στο Maranello. Είναι ένα τυπικό πρόβλημα Ιταλών στη Ferrari όπου θέλουν κάποιον να τους κάνει να υποταχθούν. Δεν ξέρω ποιος θα είναι, αλλά πρέπει να μιλά Ιταλικά και να είναι 24 ώρες τη μέρα στο εργοστάσιο.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles