spot_img

Ελεύθεροι να μονομαχήσουν οι οδηγοί της Red Bull για το Πρωτάθλημα

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, δήλωσε πως ο Sergio Perez είναι ελεύθερος να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα οδηγών απέναντι στον teammate του, Max Verstappen.

Ο Sergio Perez ήταν ο μεγάλος νικητής του GP Μονακό, με τον Μεξικανό να πλησιάζει στη βαθμολογία των οδηγών τον πρωτοπόρο και teammate του, Max Verstappen. Ο «Checo» περιορίστηκε σε υποστηρικτικό ρόλο το 2021, υποστηρίζοντας τον Ολλανδό στην προσπάθειά του να πάρει τον Τίτλο στους οδηγούς και να σταματήσει το σερί του Lewis Hamilton.

Το 2022 ο Perez έχει ξεκινήσει δυναμικά και, παρόλο που του δόθηκε εντολή στο GP Ισπανίας να αφήσει τον Max Verstappen να τον προσπεράσει για τη νίκη, δε σταμάτησε να πιέζει. Η προσπάθειά του απέδωσε καρπούς, καθώς στο GP Μονακό πήρε την τρίτη νίκη της καριέρας του.

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, επιμένει πως η ομάδα δεν κάνει διάκριση για το ποιον οδηγό θα ήθελε να κατακτήσει φέτος το Πρωτάθλημα οδηγών.

«Δεν μας απασχολεί ποιος από τους δύο θα είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Ασφαλώς και το (Πρωτάθλημα) κατασκευαστών έχει εξαιρετική σημασία. Είτε είναι ο Max (Verstappen) είτε ο Checo (Perez), είναι και οι δύο οδηγοί της Red Bull, έχουν την ίδια ευκαιρία. Φυσικά και η σεζόν είναι μεγάλη και θα υπάρχουν διακυμάνσεις. Είναι, όμως, πολύ καλό να έχουμε στην κορυφή και τους δύο οδηγούς. Ο Checo είναι στην καλύτερη απόδοση της καριέρας του, κάνει καταπληκτική δουλειά. Δεν είναι μεμονωμένο γεγονός, θέλω να πω είδαμε και την pole position που κατέκτησε στην Jeddah (GP Σαουδικής Αραβίας). Έχει πολύ υψηλού επιπέδου απόδοση, κάτι που είναι φανταστικό για εμάς. Χρειαζόμαστε, όμως, και τους δύο οδηγούς να συνεχίζουν να δουλεύουν μαζί με τον ίδιο τρόπο».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μονακό.

Από την πλευρά του, ο Sergio Perez δηλώνει πως δεν είχε αμφιβολίες πως μπορεί να παλέψει για τον Τίτλο στους οδηγούς.

«Είναι αρκετά ξεκάθαρο, δεν χρειαζόταν να το δηλώσουν, όμως είναι ξεκάθαρο. Νομίζω πως από τη μεριά τη δική μου είναι ξεκάθαρο και στο εσωτερικό της ομάδας. Αλλιώς δε θα βρισκόμουν εδώ».

Ο Max Verstappen είναι σίγουρος πως μία κόντρα στην πίστα με τον Sergio Perez δε θα επηρεάσει τη σχέση τους.

«Γιατί να αλλάξει (η σχέση μου με τον Perez); Δουλεύουμε άψογα ως ομάδα. Πάντα προσπαθούμε να βελτιστοποιήσουμε το μονοθέσιο και να δουλέψουμε για την ομάδα. Μπορούμε να αποδεχτούμε όταν ο ένας κάνει καλή και ο άλλος καλύτερη δουλειά και νομίζω πως αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς έτσι αποδεικνύει ο ένας τον σεβασμό του για τον άλλο».

Η Red Bull Racing ισχυρίζεται πως οι οδηγοί της είναι ελεύθεροι να παλέψουν για το Πρωτάθλημα επί ίσοις όροις, κάτι που αναμένεται να αποδειχθεί στη συνέχεια της χρονιάς.

Δείτε το μεγάλο τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles