spot_img

Ελληνικό Πρωτάθλημα F1: Θρίλερ μέχρι τέλους στον δεύτερο αγώνα

Ο δεύτερος αγώνας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1 ήταν εντυπωσιακός, με τη νίκη στη πίστα του Silverstone να κρίνεται στον τελευταίο γύρο.

Ο Γιώργος Σταματόπουλος, κάνοντας μια εκπληκτική εμφάνιση με την ομάδα της McLaren ήταν ο μεγάλος νικητής στο GP της Μ. Βρετανίας και πέρασε ταυτόχρονα στη πρώτη θέση της βαθμολογίας. Ο Έλληνας οδηγός, ξεκίνησε από την pole position και παρόλο που έχασε τη πρωτοπορία μετά το πρώτο pit-stop, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των αντιπάλων του, ήταν άψογος στους τελευταίους γύρους και πήρε τη πρώτη του νίκη, μετά το βάθρο στην Αυστραλία. Ο Ιωάννης Σπανιάς τερμάτισε στην 2η θέση με την ομάδα της Red Bull, αντικαθιστώντας τον νικητή του πρώτου αγώνα, Νίκο Σηφάκη. Ο Σπανιάς έκανε ένα κρίσιμο λάθος μετά το safety car, το οποίο τον έριξε στη 2η θέση και παρά το γεγονός πως μπήκε στο DRS του Σταματόπουλου δεν έφτασε ποτέ σε σημείο βολής ώστε να επιχειρήσει προσπέρασμα.

Οι δύο οδηγοί ήταν μαζί καθόλη τη διάρκεια του αγώνα και στα τελικά αποτελέσματα, η διαφορά μεταξύ τους ήταν μόλις τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου. Ο Παναγιώτης Διαμαντής έκανε έναν πολύ καλό αγώνα για να πάρει την 3η θέση, έπειτα από την εγκατάλειψη στην Αυστραλία, δείχνοντας πως με την Racing Point μπορεί να είναι στις μπροστά θέσεις.

Ο Κώστας Αναστασάκης με την Mercedes, πήρε τη 4η θέση έπειτα από έναν αγώνα ανάκαμψης και παρά το γεγονός πως πέρασε τη γραμμή του τερματισμού 5ος, εκμεταλλεύτηκε τη ποινή του Παναγιώτη Μπούρχα και τον ξεπέρασε. O οδηγός της Renault ξεκίνησε με τη διαφορετική στρατηγική, όμως δεν κατάφερε να πάρει το βάθρο και έμεινε στην 5η θέση, δίνοντας όμως τρομερές μάχες με τον Διαμαντή, προσφέροντας άπλετο θέαμα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ακολούθησε ο Δημήτρης Καραφουλίδης με την Toro Rosso, κάνοντας έναν ήσυχο αγώνα, μπροστά από τον Γιώργο Ρέα με τη δεύτερη Mercedes. O Ρέα είχε ποινή διέλευσης μετά το Safety Car και του στέρησε την ευκαιρία για βάθρο. Ο Παναγιώτης Βλαχόπουλος βρέθηκε στην 8η θέση, ενώ πήρε και ποινή για ατύχημα στην εκκίνηση, ενώ τη βαθμολογούμενη 10άδα έκλεισαν οι Μαρίνος Κατσαμπούμης με Ferrari και ο Κοσμάς Μπάλλας με την Haas.

Ακολούθησε ο Γιώργος Σκοδριάνος στην 11η θέση μπροστά από τους Σπύρο Γιαννιτσέλη με Toro Rosso, Γιάννη Γερανίου με Haas, Δημήτρη Καραντζιά με Haas, Γιώργο Παρασκευά με Red Bull, Σάκη Ζαφειρόπουλο με Alfa Romeo, Γιάννη Ψαρρό με Williams και Αλέξανδρο Αθανασόπουλο με McLaren.

O Αλέξανδρος Μεταξάκης με την Alfa Romeo ήταν ο μεγάλος άτυχος του αγώνα, όταν είδε τον teammate του να έχει επαφή στην Maggots με τον Γιαννιτσέλη, να χάνει τον έλεγχο και να μένει στην αγωνιστική γραμμή. Ο Μεταξάκης δεν πρόλαβε να τον αποφύγει, έπεσε πάνω του και διέλυσε το μονοθέσιο, με το συμβάν αυτό να προκαλεί το μοναδικό safety car. Η δεύτερη εγκατάλειψη του αγώνα ήταν ο Ανδρέας Αναγνωστόπουλος με τη Renault.

Δείτε στο παρακάτω link τον δεύτερο αγώνα από το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1. Εναλλακτικά, εάν δεν ανοίγει πατήστε εδώ.

Βαθμολογία Οδηγών Ελληνικού Πρωταθλήματος F1

POS DRIVER TEAM PTS
1 Γιώργος Σταματόπουλος McLaren 40
2 Κωνσταντίνος Αναστασάκης Mercedes 30
3 Νίκος Σηφάκης Red Bull 26
4 Παναγιώτης Μπούρχας Renault 20
5 Σπανιάς Ιωάννης Red Bull 19
6 Γιώργος Ρέα Mercedes 18
7 Παναγιώτης Διαμαντής Racing Point 15
8 Παναγιώτης Βλαχόπουλος Williams 12
9 Δημήτρης Καραφουλίδης Toro Rosso 10
10 Γιώργος Σκορδιανός Racing Point 6
11 Σάκης Ζαφειρόπουλος Alfa Romeo 4
12 Μαρίνος Κατσαμπούμης Ferrari 2
13 Αλέξανδρος Μεταξάκης Alfa Romeo 1
14 Κοσμάς Μπάλλας Haas 1
15 Γιώργος Παρασκευάς Red Bull 0
16 Σπύρος Γιαννιτσέλης Toro Rosso 0
17 Γιάννης Γεράνιου Haas 0
18 Δημήτρης Καραντζιάς Ferrari 0
19 Αντρέας Αναγνωστόπουλος Renault 0
20 Ιωάννης Ψαρρός Williams 0
21 Αλέξανδρος Αθανασόπουλος McLaren 0

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles