spot_img

Ένταση στο εσωτερικό της Ferrari μετά το Silverstone

Παρά την επιστροφή στις επιτυχίες, η Scuderia Ferrari, δημιουργήθηκαν ορισμένες εντάσεις στο εσωτερικό της ομάδας, που χάλασαν προσωρινά το κλίμα.

Το GP Μ. Βρετανίας του 2022 αποτέλεσε τον αγώνα στον οποίο η Ferrari επέστρεψε στις επιτυχίες, με τον Carlos Sainz να βλέπει πρώτος την καρό σημαία για πρώτη φορά στην καριέρα του στη Formula 1. Παράλληλα, όμως, η ιταλική ομάδα έκανε ακόμα ένα λανθασμένο χειρισμό στη στρατηγική του Charles Leclerc. Στο Μονεγάσκο δόθηκε εντολή να μην εισέλθει στα pit για αλλαγή ελαστικών στο καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας και έμελλε να αγωνιστεί με μεγάλο μειονέκτημα στους τελευταίους 10 γύρους. Κατά συνέπεια, ο Leclerc έπεσε από την πρώτη στην 4η θέση και έχει μόλις ένα podium τους τελευταίους 7 αγώνες, παρόλο που μετρά 4 pole positions στο αντίστοιχο πλήθος.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μ. Βρετανίας.

Το κλίμα δεν ήταν ευχάριστο στη Ferrari μετά τη λήξη του αγώνα στο Silverstone, παρά τη νίκη του Sainz. Χαρακτηριστική ήταν η εικόνα του επικεφαλής της ομάδας, Mattia Binotto, στο πλευρό του Charles Leclerc μπροστά στις κάμερες, μία κίνηση που δε τη συνηθίζει ο Ιταλός γενικότερα. Ο οδηγός της Ferrari έσπευσε να εξηγήσει πως η κίνηση αυτή του Binotto έγινε με σκοπό να τον ενθαρρύνει. Πέρα από την εικόνα αυτή, όμως, αναταραχές υπήρξαν και στο εσωτερικό της Ferrari.

Ο πρώην επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της ομάδας με έδρα το Maranello, Alberto Antonini, επικαλείται ένταση που αφορούσε μέλη της Scuderia. Πιο συγκεκριμένα, ορισμένα άτομα δε θέλησαν να πανηγυρίσουν τη νίκη του Carlos Sainz. Ο Antonini έγραψε στην ιταλική ιστοσελίδα formulapassion.it.

«Μία πηγή την οποία εμπιστεύομαι μου έχει πει πως συνέβη ένα άσχημο επεισόδιο αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα στο Silverstone. Μέρος του προσωπικού της Ferrari φημολογείται, τουλάχιστον αρχικά, πως αρνήθηκε να παρακολουθήσει την τελετή απονομής στο podium και την ομαδική φωτογράφιση μετά τη νίκη. Αν αυτό αληθεύει, όπως φοβάμαι, δεν είναι καλό σημάδι. Μία μικρή υγιής κόντρα στο γκαράζ της ομάδας είναι μια χαρά, είναι καλό για κάθε μηχανικό και τεχνικό να θέλει να υποστηρίξει τον οδηγό του. Το κοινό ενδιαφέρον, όμως, θα έπρεπε να είναι η στόχευση στη νίκη».

Το κλίμα δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστο στη Ferrari, παρόλο που η επιστροφή στις νίκες είναι γεγονός. Για τον επικεφαλής της ιταλικής ομάδας, Mattia Binotto, δεν υπάρχει κάποιο σημάδι που να μαρτυρά πως κινδυνεύει η θέση του. Ωστόσο, με μία ακόμα κακή διαχείριση του αγώνα του Charles Leclerc υπάρχει η πιθανότητα να γίνεται λίγο περισσότερο «αναλώσιμος» για τη Scuderia, κάτι που έχει συμβεί με αρκετούς προκατόχους του στο παρελθόν.

Δείτε το GP Κίνας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles