spot_img

Ferrari: «Αυτό έλειπε να είμαστε ικανοποιημένοι με την απόδοσή μας»

Ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Fred Vasseur, υπογράμμισε πως παρά το απογοητευτικό ξεκίνημα της ομάδας στη φετινή σεζόν παραμένουν προσηλωμένοι στους στόχους τους στο Πρωτάθλημα.

Το Πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2023 δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τη Scuderia Ferrari και τους οδηγούς της. Σε αντίθεση με την περσινή σεζόν μετά από τρεις αγώνες η ιταλική ομάδα δεν έχει σημειώσει ούτε ένα βάθρο, ενώ βρίσκεται στην 4η θέση της κατάταξης πίσω από τις Mercedes-AMG και Aston Martin με μόλις 26 βαθμούς. Το αγωνιστικό πακέτο της SF-23 δεν έχει τον ανταγωνιστικό ρυθμό που θα επιθυμούσαν οι Charles Leclerc και Carlos Sainz, σύμφωνα με την ομάδα όμως αναμένουμε σημαντικές αναβαθμίσεις στο μονοθέσιο στους ερχόμενους αγώνες.

Η φετινή χρονιά έχει αποδειχθεί μια πολύ μεγάλη πρόκληση για το Μονεγάσκο οδηγό μέχρι τώρα. Ο Leclerc έχει καταφέρει να σημειώσει βαθμούς μόνο στο Grand Prix Σαουδικής Αραβίας και το όνειρο για τίτλο μοιάζει να έχει χαθεί από νωρίς. Παρ’ όλα αυτά, ο επικεφαλής της Ferrari, Fred Vasseur, τόνισε πως ο Leclerc συνεχίσει την προσπάθειά του με το ίδιο σθένος.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το πόσο αφοσιωμένος είναι ο Leclerc. Εγκατέλειψε τον αγώνα στο Μπαχρέιν, στη Τζέντα είχε ποινή δέκα θέσεων και στη Μελβούρνη όλα του πήγαν στραβά. Είναι όμως ακόμα συγκεντρωμένος στον στόχο του. Έχω πολύ καλή σχέση μαζί του η οποία δεν έχει επηρεαστεί από την όλη κατάσταση».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #111 με την ανάλυση του Grand Prix Αυστραλίας. 

Με τους βασικούς ανταγωνιστές της Ferrari να εμφανίζουν σταδιακή βελτίωση στην πίστα, είναι δύσκολο να προβλέψουμε πως θα εξελιχθεί η σεζόν για την ομάδα και αν θα καταφέρουν να γεφυρώσουν το τεράστιο κενό που έχει δημιουργηθεί με την Red Bull Racing στην κορυφή. Ο Vasseur όμως είναι πεπεισμένος πως η ομάδα και οι οδηγοί της εργάζονται πιο σκληρά από ποτέ.

«Είναι φυσιολογικό ο Leclerc ή ο Sainz ή και οποιοσδήποτε άλλος οδηγός να είναι εκνευρισμένοι στις δηλώσεις αμέσως μετά τον αγώνα. Και εγώ αν ήμουν στη θέση τους δεν θα ήμουν χαλαρός και ήρεμος. Το σημαντικότερο όλων είναι να συνεχίζουμε να τους δίνουμε κίνητρο και να τους καθοδηγούμε στη σωστή κατεύθυνση. Υποστηρίζουν πολύ την ομάδα και αυτές τις δυο εβδομάδες θα είναι και οι δυο συνέχεια στον προσομοιωτή. Σίγουρα δεν φέραμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά είμαστε όλοι προσηλωμένοι».

Δείτε το ανατρεπτικό Grand Prix Βελγίου για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles