spot_img

Ferrari: «Δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες»

Έντονος προβληματισμός και απογοήτευση επικρατεί στις τάξεις της Scuderia Ferrari, έπειτα από ένα τριήμερο στην Τζέντα που δεν ολοκληρώθηκε με τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Για δεύτερο συνεχόμενο Grand Prix στο 2023, η Scuderia Ferrari μένει απογοητευμένη από την εμφάνισή της σε αγωνιστικό τριήμερο της Formula 1. H συνήθεια που έγινε… κατάρα για την ιταλική ομάδα, της «χτύπησε» και πάλι την πόρτα, με τους Carlos Sainz και Charles Leclerc να τερματίζουν στις θέσεις 6 και 7 στο Grand Prix Σαουδικής Αραβίας.

Παρά τη δεύτερη θέση στις κατατακτήριες δοκιμές από τον Μονεγάσκο, η ποινή 10 θέσεων τον έριξε δωδέκατο στο grid ενώ η SF-23 δεν είχε τη δυναμική να διεκδικήσει το βάθρο στο σιρκουί της Τζέντα. Μάλιστα, μετά την αποχώρηση του Αυτοκινήτου Ασφαλείας, δεν κατάφερε να πλησιάσει τους οδηγούς της Mercedes-AMG, Lewis Hamilton και George Russell.

Μην χάσετε απόψε στις 21:00 την εκπομπή Slipstream #110 με την ανάλυση του αγώνα στην Τζέντα. 

Το ξεκίνημα στο 2023 είναι απογοητευτικό για τη Scuderia. Όταν ο επικεφαλής της, Fred Vasseur, ρωτήθηκε σχετικά με το τι θα πει στους μηχανικούς της ομάδας στο Μαρανέλο, απάντησε.

«Θα τους έλεγα να μην έχουν αυταπάτες. Το πιο σημαντικό στην υπάρχουσα κατάσταση είναι να δούμε που είμαστε καλοί και τι κάνουμε λάθος. Αλλά δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες. Πρέπει να αλλάξουμε. Πρέπει να κατανοήσουμε που είμαστε λάθος και να πιέσουμε. Για εμένα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Οι δυνατότητες του μονοθεσίου είναι πολλές, όμως δεν είναι όσο καλό είναι της Red Bull, διότι δεν μπορούμε να αντλήσουμε το μέγιστο σε κάθε γύρο».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #109 με την ανάλυση του Grand Prix Μπαχρέιν. 

Επιπλέον ο Γάλλος αναφέρθηκε στην αδυναμία της Ferrari να αξιοποιήσει όλες τις γόμες ελαστικών της Pirelli.

«Το πρώτο stint πήγε καλά και ο Leclerc έκανε καλή ανάκαμψη με τη μαλακή γόμα. Ο Carlos είχε καλό ρυθμό στο πρώτο stint με τη μέση γόμα σε σχέση με άλλους, αλλά χάσαμε πάρα πολύ έδαφος με τη σκληρή γόμα. Πρέπει να βρούμε τον ακριβή λόγο. Αν έχουμε κάπου να εργαστούμε είναι ξεκάθαρα στη διαχείριση των διαφορετικών γομών ελαστικών».

Δείτε το GP Αυστρίας για το ελληνικό πρωτάθλημα eSports, Formula G. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles