spot_img

Ferrari, Red Bull & McLaren αποφασίζουν για τον αριθμό των αγώνων της F1

Μπορεί η νέοι ιδιοκτήτες της F1, Liberty Media, να ονειρεύονται μέχρι και 25 αγώνες στο καλεντάρι, όμως πρέπει να πάρουν τη συγκατάθεση των τριών ομάδων.

Η F1 μπαίνει σε μια νέα εποχή με την άφιξη της Liberty Media και τα πρώτα σημάδια της αλλαγής έχουν ήδη γίνει γνωστά από το 2017. Ένα από τα πράγματα που θέλει η Liberty, είναι η αύξηση του αριθμού των αγώνων στους 25.

Φέτος θα έχουμε 21 αγώνες και θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σεζόν στην ιστορία, μαζί με το 2016 όπου είχαμε ίδιο αριθμό. Όπως όμως προβλέπει η FiA, μπορούν να προστεθούν ακόμα τέσσερις νέοι προορισμοί στο καλεντάρι.

Η πρόταση των 25 αγώνων δεν έχει περάσει στα ψιλά, μιας και αρκετές ομάδες, οδηγοί και παράγοντες έχουν εκφράσει την άποψη τους επί του θέματος. Οι Lewis Hamilton και Fernando Alonso είναι αρνητικοί με το ενδεχόμενο 25 αγώνων, με τον δεύτερο να λέει επίσης πως αν συμβεί κάτι τέτοιο θα αποχωρήσει.

Όμως η ομάδα του, η McLaren, μαζί με την Red Bull, έχουν εκφράσει την στήριξή τους προς τα πλάνα της Liberty Media και τις αλλαγές που θέλει να φέρει στο σπορ.

Ωστόσο, τα συμβόλαια της F1 με τις ομάδες, προβλέπει τη συναίνεση από τη πλειοψηφία τριών ομάδων, Ferrari, Red Bull και McLaren, εάν το σπορ θα έχει περισσότερους από 20 αγώνες. Αυτό σημαίνει, πως χρειάζονται τουλάχιστον δύο ψήφοι από τις τρεις ομάδες, ώστε να προστεθεί κάποιος επιπλέον αγώνας.

Τα πολιτικά παιχνίδια στο εξωαγωνιστικό κομμάτι παραμένουν σίγουρα άκρως ενδιαφέροντα, μιας και είδαμε τη πρώτη σύγκρουση μεταξύ Liberty και Ferrari, όταν η Scuderia απείλησε πως θα αποχωρήσει από το σπορ στο τέλος του 2020. Επιπλέον, το εμπορικό “deal” που έχει η ιταλική ομάδα, της δίνει τη δυνατότητα να θέσει και βέτο σε όποια απόφαση κρίνει η ίδια πως δεν είναι στα συμφέροντα της.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles