spot_img

FIA και F1 διαβεβαιώνουν για την ασφάλεια του GP Σαουδικής Αραβίας

Η FIA και F1 διαβεβαίωσε για την ασφαλή διεξαγωγή του GP Σαουδικής Αραβίας, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην περιοχή.

Στις 26 και 27 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε το Diriyah ePrix, στην πίστα Riyadh της Σαουδικής Αραβίας. Κατά το διήμερο αυτό πραγματοποιήθηκαν τρομοκρατικές επιθέσεις σε αρκετές περιοχές γύρω από την πόλη Riyadh.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 7 Μαρτίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Στην πίστα, η οποία βρίσκεται 20 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη, ευτυχώς δεν καταγράφηκε κανένα περιστατικό. Οι επιθέσεις αυτές όμως προκάλεσαν αρκετά ερωτήματα και αμφιβολίες για τον προγραμματισμένο αγώνα της Formula 1 στις 5 Δεκεμβρίου.

Παρ’ όλα αυτά, εκπρόσωπος της F1 δεσμεύτηκε πως σε καμία περίπτωση δεν θα παραμεληθεί η ασφάλεια διεξαγωγής των αγώνων.

Η ασφάλεια του προσωπικού και των θεατών μας είναι πάντα η νούμερο ένα προτεραιότητα. Όλοι οι χρηματοδότες μας, στις χώρες όπου θα φιλοξενήσουν τα αγωνιστικά τριήμερα, έχουν αφιερώσει σημαντικά χρηματικά ποσά και έχουν φροντίσει ο προγραμματισμός τους να ακολουθεί τα πρωτόκολλα ασφαλείας που ορίζει η F1. Κάθε πλάνο και σχεδιασμός αξιολογείται πριν εγκριθεί και τεθεί σε εφαρμογή.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με όλες τις τελευταίες παρουσιάσεις της F1.

Με την ίδια σιγουριά αναφέρθηκε στο συμβάν και εκπρόσωπος της FIA.

Η F1 δεν πρόκειται ποτέ να παρευρεθεί σε περιοχή, όπου δεν θα είχε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της χώρας φιλοξενίας. Οι υπηρεσίες ασφαλείας θα πρέπει να έχουν κάθε κατάσταση υπό έλεγχο, όπως επίσης και την ικανότητα να περιορίζουν τον όποιο κίνδυνο μπορεί να παρουσιαστεί. Η FIA δίνει πολύ μεγάλη βαρύτητα στο κομμάτι αυτό και πιστεύει πως η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας διαθέτει τόσο την τεχνολογία, όσο και τα προσόντα, για να διασφαλίσει την ασφάλεια του αγώνα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν φέρει σίγουρα στο επίκεντρο το GP Σαουδικής Αραβίας. Μπορεί να παραμένει στο καλεντάρι, για την ώρα όμως σίγουρα η διεξαγωγή του θα αμφισβητηθεί ξανά.

Μην χάσετε απόψε στις 21:00μμ το GP Ισπανίας της Κατηγορίας Pro για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1. Μπορείτε να βρείτε εδώ το link του αγώνα.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles