spot_img

Formula 1: Δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια η Andretti Autosport

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 1978, Mario Andretti, αναφέρθηκε στην προσπάθεια του γιου του, Michael, να γίνει ιδιοκτήτης ομάδας στη Formula 1.

Από το 2016 υπάρχει εκπροσώπηση στη Formula 1 από την αμερικάνικη ήπειρο, με τον Gene Haas να εισέρχεται με την ομώνυμη ομάδα στο άθλημα (Haas F1 Team). Τον τελευταίο καιρό, όμως, υπάρχει προσπάθεια από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και για επιπλέον είσοδο στη Formula 1 και πιο συγκεκριμένα από τον Michael Andretti, γιο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή του 1978, Mario. Το καλοκαίρι-φθινόπωρο του 2021, ο Andretti βρέθηκε πολύ κοντά στην εξαγορά της Sauber, όμως στο τέλος η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών δεν επετεύχθη.

Διαβάστε επίσης: Formula 1 2022 – Οι ημερομηνίες παρουσίασης των μονοθεσίων

Παρ’ όλα αυτά, ο Michael Andretti εξακολουθεί να ψάχνει τρόπο να μπει στη Formula 1. Ο πατέρας του, Mario, παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα RacingNews365.com και αναφέρθηκε στις προσπάθειες του γιου του:

Αυτό που μπορώ να πω γι’ αυτό το θέμα είναι πως ο Michael δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια. Είναι στις βλέψεις του η είσοδος στον κόσμο της Formula 1 κι έχει κάποιους καλούς ανθρώπους πίσω του. Μείνετε συντονισμένοι, δεν έχει ολοκληρωθεί το ζήτημα.

Βαθμολογούμε τις καλύτερες πίστες της F1 από την καλύτερη στη χειρότερη.

Ο Mario Andretti ρωτήθηκε αν απλά ο Michael περιμένει να παρουσιαστεί κάποια άλλη ευκαιρία ή υπάρχει άλλος λόγος που δεν προκύπτουν νεότερες εξελίξεις για την προσπάθεια εισόδου στη Formula 1. Ωστόσο, η απάντησή του παρέμενε ίδια κι επιμένει πως δεν υπάρχει κάτι που να είναι οριστικό. Μεταξύ άλλων, ο Mario Andretti αναφέρθηκε και στη σεζόν που έρχεται:

Υπάρχουν τόσα πολλά για τα οποία ανυπομονώ, θέλω να διαπιστώσω πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς. Θα δούμε εάν οι ομάδες μεταξύ τους αναμένεται να είναι πιο ισοδύναμες. Εξαιτίας των νέων κανονισμών, όλοι λίγο πολύ έχουν την ίδια αφετηρία.

Μην χάσετε την πρώτη εκπομπή “Slipstream” για τη Formula 1 για το 2022 την Τρίτη 25 Ιανουαρίου στις 21:00μμ. Πατήστε για το link εδώ.

Αναφορικά με το ποιες ομάδες περιμένει να ξεχωρίσουν, ο Mario Andretti απάντησε ακολούθως:

Νομίζω πως τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Ferrari και τη McLaren αυτήν τη στιγμή. Θα μπορούσα να υποθέσω πως αυτές είναι οι ομάδες που όλοι περιμένουν ν’ ανταγωνιστούν τις Red Bull και Mercedes. Τα πάντα θα κριθούν εκεί έξω (στην πίστα). Αυτό είναι που δημιουργεί το άγχος και την προσμονή για την ερχόμενη σεζόν. Οι νέοι κανονισμοί νομίζω πως πάντα δίνουν την ευκαιρία για ανατροπές, κάτι που είναι καλό, ανυπομονούμε για το απρόβλεπτο. Όμως, στο τέλος νομίζω πως και πάλι οι συνήθεις ύποπτοι θα βρίσκονται και πάλι μπροστά.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Michael Andretti έχει αναμειχθεί σε πολλά πρωταθλήματα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, φαίνεται όμως πως το μεγάλο του όνειρο είναι η ενασχόλησή του με τη Formula 1 ως ιδιοκτήτης ομάδας. Απομένει να βρει την κατάλληλη ευκαιρία και να επαναφέρει το επώνυμο της οικογένειάς του στη Formula 1 μετά το 1993, όταν ήταν ο ίδιος οδηγός της McLaren και team-mate του Ayrton Senna. 

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το F1 Quiz και την ανασκόπηση του 2021.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles