spot_img

Glock: «Η Ferrari είναι σκέτη απογοήτευση»

Ο πρώην οδηγός της Formula 1, Timo Glock, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ως άκρως απογοητευτική την μέχρι τώρα απόδοση της Ferrari στο Πρωτάθλημα καθώς και τις αμφιβολίες του για την συνέχεια της σεζόν.

Ο τρίτος κατά σειρά αγώνας της Formula 1 για το 2023 έκλεισε με την Scuderia Ferrari να φεύγει από το Grand Prix Αυστραλίας κυριολεκτικά με άδεια χέρια. Από την αρχή του αγωνιστικού τριημέρου ήταν εμφανές, ότι ο ρυθμός της SF-23 στην πίστα του Άλμπερτ Παρκ δεν ήταν ανταγωνιστικός. Ο αγώνας της Κυριακής εξελίχθηκε σε εφιάλτης για του δυο οδηγούς της ιταλικής ομάδας. Ο Charles Leclerc είχε έξοδο λίγο μετά την εκκίνηση, το μονοθέσιο του κόλλησε στην αμμοπαγίδα και εγκατέλειψε από τον πρώτο γύρο. Στην συνέχει του αγώνα τα πράγματα πήραν πολύ δραματική τροπή και ο αγώνας διακόπηκε συνολικά τρεις φορές. Κατά την τρίτη εκκίνηση ο Carlos Sainz είχε επαφή με τον Fernando Alonso με αποτέλεσμα να δεχθεί ποινή 5 δευτερολέπτων και να βγει εκτός βαθμολογικής δεκάδας.

Ο πρώην οδηγός της Formula 1, Timo Glock, χαρακτήρισε ως απογοητευτική την παρουσία της Ferrari στο Πρωτάθλημα.

«Προσωπικά πιστεύω φέτος η Ferrari στο ξεκίνημα της σεζόν είναι μια σκέτη απογοήτευση. Ειδικά από άποψη ρυθμού στον αγώνα, τίποτα δεν έχει αποδώσει. Ο Leclerc φάνηκε μετά της κατατακτήριες ότι είχε μεγάλο ρίσκο να συγκρουστεί με κάποιον. Αντίθετα ο Carlos είχε πολύ καλό ρυθμό και πολύ καλέ μανούβρες στην προσπέραση. Η ποινή του στο τέλος του αγώνα ήταν μεν ατυχής, αλλά δικαιολογημένη. Σίγουρα δεν είναι το ξεκίνημα που θα ήθελε και θα θέλαμε για τη Ferrari. Τώρα είναι στα χέρια του Vasseur πόσο γρήγορα θα μπορέσει να κατευθύνει την ομάδα και να τους βάλει στο σωστό το δρόμο.»

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #111 με την ανάλυση του GP Αυστραλίας. 

Παρά τα παρατράγουδα του Grand Prix Αυστραλίας η Red Bull Racing και ο Max Verstappen ήτα ασταμάτητοι. Ο ρυθμός της RB19 ήταν σε άλλο επίπεδο και ο Ολλανδός Πρωταθλητής σημείωσε την δεύτερη του νίκη στην σεζόν. Το κενό όμως της κορυφής ολοένα και μεγαλώνει και κανείς δεν ξέρει κατά πόσο οι υπόλοιπες ομάδες του grid θα μπορέσουν να γεφυρώσουν αυτή διαφορά. Ο Glock μίλησε επιφυλακτικά επί του θέματος.

«Δεν ξέρω τι ελπίδες υπάρχουν να γίνουν οι αγώνες πιο συναρπαστικοί. Προσωπικά θεωρώ ότι στην Αυστραλία οι διαφορές ήταν τόσο μικρές βάση των χαρακτηριστικών της πίστας. Περίμενα η Mercedes να είναι πιο στη Red Bull και θα δείξει αν θα καταφέρουν να κρατήσουν το ρυθμό. Στο Μπακού έχουμε πιο πολλές στροφές και μεγαλύτερες ευθείες, το δυνατό στοιχείο της Red Bull, και ίσως η διαφορά εκεί να είναι ακόμα μεγαλύτερη. Μετά όλα θα κριθούν στις αναβαθμίσεις που θα φέρει κάθε ομάδα».

Η Ferrari βρίσκεται στην 4η θέση της Κατάταξης Κατασκευαστών με 26 βαθμούς σε τρεις αγώνες.

Δείτε το εντυπωσιακό Νυχτερινό GP Μονακό για το ελληνικό πρωτάθλημα, Formula G.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles