spot_img

GP Άμπου Ντάμπι QP: Ο Πρωταθλητής στη τελευταία pole της χρονιάς με ρεκόρ πίστας

Ο Lewis Hamilton ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των κατατακτήριων δοκιμών του GP Άμπου Ντάμπι, με τη Mercedes να κάνει το 1-2.

Ο Βρετανός μπήκε στις κατατακτήριες του GP Άμπου Ντάμπι με έναν άλλο αέρα μην έχοντας πάρει τη πρωτιά σε ελεύθερες δοκιμές. Όμως, χτύπησε στο σημείο που έπρεπε και με νέο ρεκόρ πίστας αύριο θα ξεκινήσει από τη 1η θέση στην εκκίνηση. Στο τελευταίο του γύρο έγραψε το νέο ρεκόρ πίστας στο 1:34.779 και αυτή ήταν η 5η pole στο 2019 και συνολικά η νούμερο 88 στη καριέρα του. Ο Valtteri Bottas έκανε το ιδανικό για τη Mercedes παίρνοντας τη 2η θέση, όμως αύριο θα ξεκινήσει από τη τελευταία λόγω ποινής, όμως έδειξε πως είχε τη ταχύτητα για ένα πολύ δυνατό αποτέλεσμα και 0.1s πίσω από τον teammate του. Ο Max Verstappen έκανε το καλύτερο που μπορούσε, αλλά έμεινε 0.360s μακριά από τη κορυφή, όμως αύριο έχει μόλις μία W10 μπροστά του για να επιτεθεί και να διεκδικήσει τη νίκη.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η Ferrari έκανε μια απογοητευτική εμφάνιση, με τον Charles Leclerc στη 4η θέση και με 0.6s πιο αργό χρόνο στο τρίτο κομμάτι, ενώ δεν πρόλαβε το χρόνο στο τέλος ώστε να γράψει έναν γρήγορο γύρο. Όμως θα είναι μπροστά από τον Sebastian Vettel που είχε κακό Q3 και δίπλα τους θα είναι ο Alex Albon που έμεινε στην 6η θέση.

Ο Lando Norris ήταν ο Best of the Rest της ημέρας, 1.6 μακριά από τη κορυφή και πίσω του είδαμε μια φοβερή μάχη, έχοντας τον Daniel Ricciardo 0.020s πίσω του, ενώ ο Carlos Sainz ολοκλήρωσε άλλα 0.003s στην 9η θέση και ο Nico Hulkenberg έκλεισε τη 10άδα.

Q1

Οι δύο Red Bull ήταν τα πρώτα μονοθέσια που μπήκαν στη πίστα για να γράψουν χρόνους, με τις McLaren να έχουν δυναμική παρουσία μπροστά από τις δύο Renault. O Leclerc είχε ταχύτερο πρώτο και δεύτερο κομμάτι, όμως ήταν λίγο πιο αργός από τον Verstappen που είχε τον ταχύτερο γύρο μέχρι να έρθουν οι Mercedes. O Hamilton όπως ολοκλήρωσε τον γύρο του είδε τον Vettel να κάνει ένα λάθος και να κοιτά από την αντίθετη μεριά της πίστας. Οι δύο Mercedes Μπήκαν για δεύτερο γύρο και έκαναν το 1-2, με τον Hamilton στο 1:35.851.

Στα τελευταία λεπτά είδαμε τους οδηγούς να βγαίνουν και πάλι, με τις δύο Williams και τις δύο Alfa να είναι φαβορί για αποκλεισμό. Εντυπωσιακή ήταν η προσπάθεια του Perez που ανέβηκε στην 6η θέση, με τον Grosjean τελικά να είναι αυτός που δεν κατάφερε να κάνει καλό χρόνο.

Από το Q1 αποκλείστηκε ο Γάλλος, μαζί με τους Giovinazzi, Raikkonen, Russell και Kubica.

Q2

Τα παιχνίδια της στρατηγικής ξεκίνησαν από το Σάββατο, με τη Mercedes να βγαίνει με τη medium γόμα, όπως και η Red Bull, με τη Ferrari να ακολουθεί την αντίθετη στρατηγική και να βγαίνει με τη soft. O Hamilton έγραψε το 1:35.634, με τον Verstappen να είναι 0.6s πιο αργός του. Οι Ferrari έστω και με τη πιο μαλακή γόμα δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν τον Βρετανό, με τον Leclerc  να είναι 0.063s πιο αργός και ο Vettel 0.152s. O Sainz είχε κάνει μια καλή προσπάθεια στη 5η θέση, ενώ στη 10άδα ήταν οι Ricciardo, Perez, Hulkenberg και Kvyat. O Bottas βγήκε τελικά παρά τη ποινή που έχει με τη medium γόμα και έκανε τον 2ο ταχύτερο χρόνο με καλύτερο τελευταίο κομμάτι.

Στα τελευταία λεπτά είδαμε όλους τους οδηγούς να βγαίνουν εκτός του Bottas. Οι ανακατατάξεις ήταν αρκετές, με τη McLaren να παίρνει διπλή πρόκριση, ενώ τελευταία στιγμή ο Hulkenberg πέταξε εκτός 10άδας τον Perez και πλαισίωσε τον Ricciardo για το Q3. Οι Red Bull και ο Hamilton με τη soft γόμα δεν ολοκλήρωσαν τη προσπάθειά τους, ενώ ο Leclerc με τη medium γόμα έκανε τον ταχύτερο γύρο στο 1:35.543.

Από το Q2 αποκλείστηκαν οι Perez, Gasly, Stroll, Kvyat & Magnussen, με τους τέσσερις από τους πέντε που προαναφέραμε α έχουν μεταξύ τους διαφορά μικρότερη από 0.1s.

Q3

O Hamilton ήταν ο πρώτος που έγραψε χρόνο στο 1:34.828 και ήταν 0.360s ταχύτερος του Bottas, ενώ ο Leclerc άλλα 0.031s πιο πίσω και ο Vettel πιο αργός. Ο Verstappen κατάφερε να κάνει έναν πολύ καλό χρόνο, αλλά ήταν 0.311s πίσω από τον Hamilton αλλά στη 2η θέση και είχε πολλή δουλειά για τη δεύτερη προσπάθειά του.

Ο Sainz ήταν ταχύτερος των Norris και Hulkenberg, με τον Ricciardo να μην μπαίνει για να γράψει γύρο, αφήνοντας τη προσπάθειά του για τη στιγμή που η πίστα ήταν άδεια. Ο Αυστραλός έγραψε το 1:36.456 και πήρε την 7η θέση για την ώρα και ήταν χιλιοστά ταχύτερος του Sainz.

Οι δύο McLaren ήταν μπροστά από τον Hamilton που προσπαθούσε να τις περάσει, ενώ πίσω από όλους ήταν οι δύο Ferrari. O Leclerc όμως έκανε μεγάλο λάθος με το χρόνο και δεν πρόλαβε να περάσει τη γραμμή και ο χρόνος είχε τελειώσει.

Ο Hamilton βελτίωσε στο 1:34.779, με τον Verstappen να μην μπορεί να βελτιώσει το χρόνο του, ενώ ο Bottas πήρε τη 2η θέση, 0.1 πίσω από τον πρωταθλητή κι έτσι ο Hamilton με ρεκόρ πίστας πήρε τη pole position στο τελευταίο αγώνα της χρονιάς.

Αποτελέσματα QP – GP Άμπου Ντάμπι

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles