spot_img

GP Ανδαλουσίας Race: Απόλυτη κυριαρχία Quartararo

Ο Fabio Quartararo ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του GP Ανδαλουσίας, παίρνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, ενώ η Yamaha έκανε το 1-2-3.

Ο Γάλλος έκανε την τέλεια εκκίνηση και άνοιξε αμέσως μια διαφορά την οποία διαχειρίστηκε στους επόμενους γύρους και έφτασε με άνεση στη δεύτερη σερί του νίκη. Μάλιστα, οδήγησε τον αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος και έκανε τον ταχύτερο γύρο σε μια εμφάνιση άκρως εντυπωσιακή. Με το αποτέλεσμα αυτό έφτασε στους 50 βαθμούς και έχει ένα άνετο προβάδισμα στην βαθμολογία.

Στην 2η θέση ολοκλήρωσε ο Maverick Vinales, o οποίος για δεύτερο σερί αγώνα έκανε λάθη σε απόπειρες προσπεράσματος και ο ίδιος δεν επέτρεψε στον εαυτό του να παλέψει για τη νίκη. Έδωσε όμως μεγάλη μάχη με τον Valentino Rossi, o οποίος ένα λάθος στον 24ο γύρο παρέδωσε τη δεύτερη θέση αλλά ανέβηκε μετά από ενάμισι χρόνο στο βάθρο σε μια εμφάνιση που πρέπει να είναι σίγουρα ευχαριστημένος. Αυτό σημαίνει πως η Yamaha έκανε το 1-2-3 και ήταν η πρώτη φορά από το GP Αυστραλίας του 2014 που ένας κατασκευαστής έκανε Lockout στο βάθρο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Στην 4η θέση ολοκλήρωσε ο Takaaki Nakagami, o οποίος έκανε έναν πολύ σταθερό αγώνα σε μια πολύ καλή εμφάνιση και μόνο ευχαριστημένος πρέπει να είναι για το επίτευγμα αυτό για την LCR Honda. Πίσω του έμεινε ο Joan Mir, o οποίος έκανε μια αξιοπρεπή εμφάνιση δίχως να δώσει πολλές μάχες, ενώ αντίστοιχο αγώνα είχε ο Andrea Dovizioso που έκλεισε στην 6η θέση στα τελικά αποτελέσματα. Ο Pol Espargaro πρέπει να έχει ανάμεικτα συναισθήματα με την 7η θέση καθώς σίγουρα περίμενε κάτι καλύτερο από αυτό σε μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την KTM στην Jerez.  O Alex Marquez έκανε έναν πολύ καλύτερο αγώνα σήμερα και βρέθηκε στην 8η θέση σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, με τον Johann Zarco να παίρνει την 9η θέση σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Ο τραυματίας Alex Rins έκανε μια ηρωική προσπάθεια και έκλεισε την πρώτη 10άδα στον σημερινό αγώνα.

Μόλις 13 αναβάτες ολοκλήρωσαν τον αγώνα, με τους Tito Rabat, Bradley Smith και Cal Crutchlow να ολοκληρώνουν τη κατάταξη του αγώνα.

Ο σημερινός αγώνας αποδείχθηκε πως η αντοχή τόσο των οδηγών αλλά και των μηχανών θα ήταν στο όριο. Ο Peco Bagnaia είδε τη τύχη να του γυρνά την πλάτη όταν στον 20ο γύρο εγκατέλειψε από την 2η θέση του αγώνα, έχοντας μέχρι εκείνο το σημείο κάνει μια απίστευτη εμφάνιση. Ο Franco Morbidelli πάλευε για το βάθρο όταν και ακόμα ένα μηχανικό πρόβλημα για την Yamaha τον έθεσε εκτός αγώνα. Από το Grand Prix εγκατέλειψαν επίσης οι Brad Binder, Danilo Petrucci, Jack Miller, Aleix Espargaro, Iker Lecuona και Miguel Oliveira.

Αποτελέσματα Αγώνα GP Ανδαλουσίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles