spot_img

GP Αργεντινής: Απόλυτος κυρίαρχος ο Vinales

O Maverick Vinales ήταν ο μεγάλος νικητής του GP Αργεντινής και έκανε το δύο στα δύο στην αρχή της σεζόν και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τη πτώση του Marquez.

O Ισπανός αναβάτης της Yamaha είχε μια καλή εκκίνηση και βρέθηκε γρήγορα στην 2η θέση. Με τη πτώση του Marc Marquez, ανέβηκε στη 1η θέση και δεν απειλήθηκε ποτέ κατά τη διάρκεια του αγώνα για τη νίκη.

Στην 2η θέση βρέθηκε ο Valentino Rossi, ο οποίος έκανε ένα πολύ καλό αγώνα και ξεπέρασε τα προβλήματα που είχε την Παρασκευή και το Σάββατο. Το βάθρο, ολοκλήρωσε ο εντυπωσιακός Cal Crutchlow που έδωσε μάχη μέχρι τέλους με τον Rossi.

Στην 4η θέση βρέθηκε ο πολύ δυνατός Alvaro Bautista, ενώ ο Johann Zarco έκλεισε τη πρώτη 5άδα.

Στην εκκίνηση, ο Marquez πετάχτηκε εξαιρετικά, ενώ στη 2η θέση έστριψε ο Cal Crutchlow. Λίγο πιο πίσω οι δύο Yamaha κέρδισαν θέσεις, ενώ ο Jorge Lorenzo τέθηκε εκτός αγώνα από την αρχή, όταν έπεσε πάνω στον Iannone, με αποτέλεσμα να έχει πτώση στη πρώτη στροφή .

Ο Vinales επιτέθηκε στον Crutchlow για την 2η θέση και έκανε το προσπέρασμα, καθώς ο Marquez μπροστά άνοιγε τη διαφορά.

Όμως, ο Marquez από υπερβολική σιγουριά και χωρίς πίεση, είχε πτώση στη 2η στροφή και βγήκε από νωρίς εκτός αγώνα.

O Vinales άνοιγε σιγά σιγά τη διαφορά, με τον Rossi να μην μπορεί να περάσει στη 2η θέση, ενώ λίγο πιο πίσω είχε δημιουργηθεί ένα τρενάκι για τη 4η θέση. O Zarco ήταν αυτός που ξεχώρισε, καθώς προσπέρασε τους Petrucci και Pedrosa. Στο ίδιο τρενάκι ήταν και οι Bautista και Dovizioso.

Όμως, τα χειρότερα για την Honda δεν είχαν έρθει, με τον Pedrosa να πέφτει στο ίδιο σημείο που έπεσε και ο Marquez και διέλυσε τη μοτοσυκλέτα του. Έναν γύρο αργότερα, ο Dovizioso άνοιξε τη γραμμή του όταν προσπάθησε να περάσει τον Petrucci, o Aleix Espargaro βρήκε την ευκαιρία να περάσει, όμως έπεσε και πήρε μαζί του τον «Dovi». Έτσι, μετά τις δύο εργοστασιακές Honda και οι δύο Ducati βγήκαν εκτός αγώνα.

Ο Valentino Rossi αποφάσισε να κάνει την τελευταία του επίθεση στον Crutchlow και 7 γύρους πριν το τέλος πέρασε στη 2η θέση, όμως δεν μπόρεσε να απειλήσει τον teammate του.

Μέχρι τέλους δεν είχαμε μεγάλες αλλαγές στις μπροστά θέσεις, με τον Vinales να παίρνει μια μεγάλη νίκη και να ξεκινάει τη σεζόν με το απόλυτο.

Αποτελέσματα Αγώνα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles