spot_img

GP Αυστραλίας: Το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου

Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει το αγωνιστικό τριήμερο της Formula 1 για το GP Αυστραλίας και παρακάτω ακολουθεί το πρόγραμμα.

Ο τρίτος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, είναι το Grand Prix Αυστραλίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 31 Μαρτίου με 2 Απριλίου. Ομάδες και οδηγοί ταξιδεύουν… down under, στη χώρα των καγκουρό, ένα σταθμό που απολαμβάνουν σε τεράστιο βαθμό. Παρά το πολύ πρωινό ξύπνημα που μας περιμένει, η δράση αναμένεται να μας αποζημιώσει για την έλλειψη ύπνου.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στο σιρκουί του Άλμπερτ Παρκ. Πρώτη φορά είδαμε τη διαδρομή στη Formula 1 το 1996. Τα τελευταία χρόνια, πραγματοποιήθηκαν μεγάλες αλλαγές στην πίστα, με το δεύτερο κομμάτι της να αλλάζει σημαντικά. Αφαιρέθηκαν δύο στροφές και αντικαταστάθηκαν από ένα τομέα στον οποίο τα μονοθέσια κινούνται με τέρμα γκάζι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την επίτευξη πολύ υψηλών ταχυτήτων. Πλέον, το μήκος της είναι 5.278 μέτρα και την Κυριακή στο Grand Prix οι οδηγοί θα διανύσουν 58 γύρους. Νικητής το 2022 ήταν ο Charles Leclerc της Scuderia Ferrari, o οποίος σημείωσε και το ρεκόρ πίστας στο 1:20,260.

Η Red Bull Racing οδεύει στο τρίτο αγωνιστικό τριήμερο της σεζόν με ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων της. Η αυστριακή ομάδα έχει το ταχύτερο μονοθέσιο και δύσκολα θα την απειλήσει κάποιος. Μάλιστα, για πρώτη φορά στην ιστορία της έκανε το 1-2 στα δύο πρώτα Grand Prix της σεζόν. Με δεδομένο πως η ευρωπαϊκή σεζόν, είναι ένα μήνα μακριά, δεν περιμένουμε πολλές αναβαθμίσεις από τις ομάδες.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #110 με την ανάλυση του Grand Prix Σαουδικής Αραβίας. 

Αυτό δεν σημαίνει πως οι Aston Martin, Ferrari και Mercedes-AMG δεν θα προσπαθήσουν να εκτοπίσουν τους «ταύρους» από την κορυφή. Όλες τους έχουν διαφορετικούς στόχους, με τον κορυφαίο στη λίστα να είναι η αγωνιστική βελτίωση.

O επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, θα φέρει στο Άλμπερτ Παρκ τις C4 (μαλακή), C3 (μέση) και C2 (σκληρή) γόμες ελαστικών. Το 2022, αρκετές ομάδες δυσκολεύτηκαν με τη φθορά των ελαστικών και δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί και φέτος.

To GP Αυστραλίας θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ANT1, ενώ όλο το αγωνιστικό τριήμερο από το ANT1+.

Πρόγραμμα Grand Prix Αυστραλίας σε ώρες Ελλάδος

Παρασκευή 31 Μαρτίου

4:30-5:30 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

8:00-9:00 – Δεύτερη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

Σάββατο 1 Απριλίου

4:30-5:30 – Τρίτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

8:00-9:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές (LIVE)

Κυριακή 2 Απριλίου

8:00 – Αγώνας (LIVE)

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles