spot_img

GP Αυστρίας Race: Κυρίαρχος Dovi σε έναν άκρως επεισοδιακό αγώνα

Ο Andrea Dovizioso ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο GP Αυστρίας, όπου σημειώθηκε ένα από τα πιο τρομακτικά ατυχήματα των τελευταίων ετών.

O Ιταλός τα κατάφερε και πάλι κάνοντας μια εντυπωσιακή εμφάνιση και μπήκε στο παιχνίδι του Πρωταθλήματος. Έχοντας μια καλή δεύτερη εκκίνηση, επιτέθηκε, ανέβηκε στην 1η θέση και έκανε έναν αγώνα όπου είχε τον έλεγχο και πανηγύρισε την τρίτη του νίκη στο Red Bull Ring και συνολικά 14η στη καριέρα του στο 50ο του βάθρο. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Mir, o οποίος με τη Suzuki πήρε το πρώτο του βάθρο στο MotoGP, δίνοντας εξαιρετική μάχη στου τελευταίους γύρους με τον Jack Miller. Ο Αυστραλός επέλεξε τα μαλακά ελαστικά για την δεύτερη εκκίνηση, κάτι το οποίο του έδωσε στην αρχή προσφυή, αλλά στη συνέχεια έχασε έδαφος Η θέση κρίθηκε στην στροφή 9 του τελευταίου γύρου, όταν ο αναβάτης της Pramac είχε ανοικτή γραμμή και έδωσε την ευκαιρία στον Ισπανό να τον περάσει και να χαλάσει το 1-2 της Ducati.

O Brad Binder έκανε έναν πολύ ασφαλή και γρήγορο αγώνα, παίρνοντας την 4η θέση και ένα μεγάλο τσουβάλι με βαθμούς, μπαίνοντας επίσης στο παιχνίδι του τίτλου μετά από μόλις τέσσερις αγώνες στην KTM. O Valentino Rossi είδε τον χάρο με τα μάτια του, όμως αυτό δεν τον απέτρεψε από το να πάρει την 5η θέση σε μια πολύ καλή εμφάνιση όντας η ταχύτερη Yamaha με διαφορά στην πίστα. Πίσω του βρέθηκε ο Takaaki Nakagami με την LCR Honda κάνοντας και πάλι έναν πολύ δυνατό αγώνα από το πίσω μέρος του grid, όμως στο HRC περιμένουν την επιστροφή του Marc Marquez.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Danilo Petrucci με έναν ήσυχο αγώνα, δίχως να απειλεί ούτε να απειλείτε πήρε την 7η θέση μπροστά από τον Fabio Quartararo. O Γάλλος έκανε ένα λάθος στην αρχή του αγώνα, πέφτοντας στη τελευταία θέση και μετά τη δεύτερη εκκίνηση δεν μπόρεσε να επιστρέψει στις μπροστά θέσεις, όμως πήρε πολύτιμους βαθμούς για το Πρωτάθλημα. Ο Iker Lecuona έκανε έναν πολύ καλό αγώνα στον πρώτο του τερματισμό στο 2020, με τον απογοητευτικό για άλλη μια φορά Maverick Vinales να κλείνει την 10άδα.

Ακολούθησαν οι Aleix Espargaro με την πρώτη Aprilia μπροστά από τον Michelle Pirro που άφησε πίσω του τον Bradley Smith, ενώ τη πρώτη 15άδα έκλεισαν οι Alex Marquez και Cal Crutchlow.

Απογοητευτικό αγώνα είχε ο Pol Espargaro, o οποίος προηγούνταν πριν την κόκκινη σημαία, όμως ο ρυθμός του μετά δεν ήταν καλός και έχανε τη μία θέση μετά την άλλη. Ένα λάθος στη στροφή 4 όμως είδε να έχει επαφή με τον Miguel Oliveira που έκανε έναν φοβερό αγώνα, με τους δύο να έχουν πτώση και να οδηγούνται σε εγκατάλειψη.

O αγώνας σημαδεύτηκε από το τρομακτικό ατύχημα στον ένατο γύρο ανάμεσα στους Johann Zarco και Franco Morbidelli. Οι δύο αναβάτες που ανέβηκαν στο βάθρο στο Brno, είχαν επαφή πριν τη στροφή 3, με τις μοτοσυκλέτες τους να εκτινάσσονται και να περνάνε ξυστά από τον Rossi, ο οποίος ακολουθούσε τον Vinales. Οι δύο αναβάτες είναι καλά στην υγεία τους και δεν χρειάστηκε κανένας τους να μεταφερθεί με φορείο.

Αποτελέσματα του GP Αυστρίας για το MotoGP

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles