spot_img

GP Αζερμπαϊτζάν: Ο Ricciardo κέρδισε έναν τρελό, τρελό αγώνα

O Daniel Ricciardo πήρε μια απίστευτη και απρόσμενη νίκη στον αγώνα στο Baku και έφερε την Red Bull ξανά στη κορυφή.

Ο Αυστραλός, είχε προβλήματα στην αρχή του αγώνα, αλλά η τύχη του χαμογέλασε μιας και πήρε την πρωτοπορία όταν οι Hamilton και Vettel είχαν προβλήματα. Όμως, με εξαιρετική οδήγηση πέρασε πρώτος τη καρό σημαία και πήρε την πρώτη του νίκη στη χρονιά και πρώτη μετά τη Μαλαισία το 2016. Στην 2η θέση τερμάτισε ο Valtteri Bottas,ο οποίος ήταν πολύ τυχερός, μιας και είχε πέσει στην τελευταία θέση και 1 γύρο πίσω στην αρχή του αγώνα, ενώ πήρε την θέση στο νήμα κυριολεκτικά από τον Lance Stroll. O Καναδός τερμάτισε την θέση και μετά τους πρώτους του βαθμούς στον Καναδά, πήρε το πρώτο του βάθρο στο Baku σε έναν αγώνα που είδαμε θαύματα. Απίστευτο πραγματικά για τον νεαρό Καναδό.

Τρομερά πράγματα για τους Lewis Hamilton και Sebastian Vettel. Οι δυο τους είχαν επαφή πριν φύγει το SC, με τον Γερμανό να τον χτυπάει στη συνέχεια επίτηδες. Από αυτό πήρε ποινή 10s stop-go, όμως κατάφερε να τερματίσει μπροστά από τον Hamilton. Ο Βρετανός ήταν πολύ άτυχος, καθώς έπρεπε να μπει στα pit για να αλλάξει το προστατευτικό κράνους και έχασε μια σίγουρη νίκη.

Εγκατάλειψη για Raikkonen και Verstappen, ενώ ο Fernando Alonso πήρε τους πρώτους βαθμούς της McLaren για το 2017.

Στην εκκίνηση, o Hamilton πετάχτηκε αρκετά καλά και κράτησε την 1η θέση, όμως στη 2η στροφή, οι Bottas και Raikkonen ακούμπησαν, με τον οδηγό της Mercedes να έχει κλατάρισμα και να χάνει πολλές θέσεις. Έτσι, ο Vettel ανέβηκε στην 2η θέση και ο Perez ακριβώς πίσω του.

Οι δύο Toro Rosso είχαν επαφή στην εκκίνηση, με τον Sainz να πέφτει στην τελευταία θέση.

Μπροστά ο Hamilton άνοιξε τη διαφορά και έκανε τον ένα ταχύτερο γύρο μετά τον άλλο, ενώ πολύ πιο πίσω, οι δύο McLaren έδιναν μάχη με τις δύο Sauber για τις θέσεις 13 και 14.

Ο Ricciardo ήταν αυτός που άνοιξε πρώτος το παράθυρο των pit-stop και έβαλε την soft γόμα στο τέλος του 5ου γύρου. Στον ίδιο γύρο μπήκε και ο Stoffel Vandoorne, όμως έβγαλε την soft και έβαλε την super-soft.

Στον 7ο γύρο, η πιο συναρπαστική μάχη ήταν εκείνη των Ericsson, Alonso και Sainz για την 12η θέση. Ο οδηγός της Sauber αντιμετώπιζε προβλήματα με την πρόσφυση και είχε χάσει πολύ έδαφος με τους πιο μπροστά οδηγούς. Την ίδια στιγμή, ο Palmer εγκατέλειψε τον αγώνα και ο Lewis Hamilton έκανε έναν ακόμα ταχύτερο γύρο, με την διαφορά να φτάνει τα 4s.

O Vettel απάντησε κι εκείνος με ταχύτερο γύρο, ενώ πίσω του οι Perez και Verstappen έδιναν πολύ ωραία μάχη για την 3η θέση, με τον Raikkonen να μην μπορεί να τους φτάσει. Όμως, η τύχη του Ολλανδού δεν κράτησε πολύ, καθώς στον 11ο γύρο ο κινητήρας του τον πρόδωσε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα και άρχισε να χάνει πολλές θέσεις. Χειρότερη τύχη είχε ο Kvyat, ο οποίος σταμάτησε το μονοθέσιό του στο δεύτερο κομμάτι και εγκατέλειψε.

Οι βοηθοί της πίστας δεν μπορούσαν να απομακρύνουν το μονοθέσιο της Toro Rosso και το Safety Car έκανε την εμφάνισή του στον 13ο γύρο, με όλους τους οδηγούς να μπαίνουν για αλλαγή ελαστικών στη soft γόμα ελαστικών. Ο Verstappen όμως, μπήκε στα pit για να εγκαταλείψει τον αγώνα, ξανά από μηχανικό πρόβλημα. Επιπλέον, ο Bottas επέστρεψε στον γύρο των πρωτοπόρων και πλέον μπήκε στη μάχη για βαθμούς.

Το SC αποχώρησε στο τέλος του 16ου γύρου και ο Hamilton τους έπιασε όλους στον ύπνο. Ο Perez πίεσε τον Vettel αλλά δεν κατάφερε να τον περάσει, όμως πίσω ο Raikkonen έχασε 2 θέσεις από τους Massa και Ocon. Όμως, το SC έκανε και πάλι την εμφάνισή του, με ούτε έναν γύρο να έχει ολοκληρωθεί, καθώς υπήρχαν θραύσματα στην πίστα.

Το SC αποχώρησε στον τέλος του 19ου γύρου, με τον Vettel να ακουμπά τον Hamilton πριν φύγει το SC και πηγαίνοντας δίπλα του, χτύπησε τον Βρετανό και έσπασε μέρος της εμπρός του αεροτομής.

Η επανεκκίνηση ήταν χαοτική, με τον Massa να ανεβαίνει 3ος και οι δύο Force India ακούμπησαν στη στροφή 2 και ο Perez έχασε την εμπρός αεροτομή του. Από τα θραύσματα, ο Raikkonen είχε κλατάρισμα πίσω δεξιά. Οι δύο «ροζ πάνθηρες» μπήκαν στα pit, με τον Ocon να αλλάζει ελαστικά και ο Perez εγκατέλειψε, όπως και ο Kimi Raikkonen.

Τα θραύσματα ήταν τόσα πολλά, που οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να βγάλουν τη κόκκινη σημαία στον 22ο γύρο.

Η 10άδα σε εκείνο το σημείο ήταν: Hamilton, Vettel, Massa, Stroll, Ricciardo, Hulkenberg, Magnussen, Alonso, Sainz και Grosjean.

Οι μηχανικοί της Force India και της Ferrari, έφτιαξαν τα μονοθέσια των Perez και Raikkonen. Στον 23ο γύρο, ο αγώνας συνεχίστηκε πίσω από το SC το οποίο έφυγε  στον ίδιο γύρο.

Ο αγώνας συνεχίστηκε με τον Hamilton να κρατά την 1η θέση και τον Vettel να είναι στην 2η, ενώ πίσω ο Ricciardo με μια φοβερή βουτιά πέρασε τις δύο Williams και ανέβηκε στην 3η θέση.

Ο Massa είχε κάποιο πρόβλημα, με τους Hulkenberg και Magnussen να τον προσπερνάνε στην 1η στροφή, ενώ στην 3η δέχθηκε  προσπέρασμα από τον Alonso. Στη συνέχεια δέχθηκε κι άλλα προσπεράσματα, ενώ ο Hulkenberg είχε επαφή με τον τοίχο στην στροφή 7 και εγκατέλειψε τον αγώνα, καθώς η ανάρτηση κατέρρευσε.

Μπροστά, ο Hamilton άνοιξε τη διαφορά στα 2 δευτερόλεπτα αμέσως από τον Vettel, με τον Ricciardo στην 3η θέση και τον εντυπωσιακό Lance Stroll στην 4η. Φοβερός ήταν ο Fernando Alonso στην 6η  θέση.

Όμως, η τύχη του Hamilton δεν του χαμογέλασε. Το προστατευτικό γύρο από το κεφάλι του είχε χαλαρώσει και μπήκε από την 1η θέση για να το αλλάξει. Αυτό, του κατέστρεψε ουσιαστικά κάθε ελπίδα για νίκη. Όμως, οι αγωνοδίκες, αποφάσισαν να δώσουν ποινή 10 δευτερολέπτων stop-go στον Vettel, ο οποίος ανέβηκε στην 1η θέση. Όμως, όταν μπήκε ο Vettel, βγήκε μπροστά από τον Lewis Hamilton και ήταν στην 7η θέση.

Η μάχη μεταξύ Vettel και Hamilton θα ήταν μεγάλη μέχρι το τέλος. Αρχικά προσπέρασαν τον Alonso, με τον Βρετανό να επιτίθεται, ενώ μπροστά είχαν το τρενάκι Magnussen, Ocon και Bottas.

O οδηγός της Haas, έχασε τη μία θέση μετά την άλλη, ενώ ο Bottas προσπέρασε τον Ocon. Και στη συνέχεια, ερχόταν ο Vettel, με τον Hamilton 1s πίσω του. Την ίδια στιγμή, ο Bottas κέρδισε πολύ χρόνο από τους Ricciardo και Stroll.

O Vettel στον 42ο γύρο πέρασε τον οδηγό της Force India, με τον Hamilton να μην κάνει το ίδιο και ξέφυγε από τον οδηγό της Mercedes. O Βρετανός προσπέρασε στον επόμενο γύρο, όμως ο οδηγός της Ferrari κατάφερε να ανοίξει τη διαφορά στη 2s. Ο Bottas μείωνε συνέχεια τη διαφορά από τον Stroll, ενώ ο Hamilton δεν μπορούσε να φτάσει τον Vettel. Με δύο γύρους να απομένουν, ο Bottas ήταν λίγο πίσω από τον Stroll, ενώ ο Hamilton μπήκε στο DRS του Vettel. Στον τελευταίο γύρο, ο Bottas είχε πιάσει τον Stroll και οι Vettel και Hamilton θα ήταν ακριβώς πίσω.

Ο Daniel Ricciardo πέρασε όμως πρώτος τη γραμμή του τερματισμού και πήρε μια τεράστια νίκη. Πίσω του, ο Valtteri Bottas πήρε τη θέση για χιλιοστά πάνω στη γραμμή του τερματισμού, με τον Stroll να μένει στην θέση. Πίσω, ο Vettel πήρε την θέση, ενώ ο Hamilton έμεινε 5ος.

Αποτελέσματα Αγώνα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles