spot_img

GP Αζερμπαϊτζάν QP – Ανέλπιστη pole ο Leclerc

Ο Charles Leclerc πέτυχε στο GP Αζερμπαϊτζάν την δεύτερη συνεχόμενη pole position του, με την Ferrari να δείχνει άκρως ανταγωνιστική.

Τις εκπλήξεις που αναμέναμε στην πίστα του Μονακό απολαύσαμε σε μια από τις πιο χαοτικές κατατακτήριες δοκιμές έως τώρα στην σεζόν. Στην πίστα του Baku, ο Μονεγάσκος οδηγός σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο και θα εκκινήσει από την κορυφή του grid, με τους Lewis Hamilton και Max Verstappen στην 2η και 3η θέση.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 5 Ιουνίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Στην πρώτη περίοδο των κατατακτηρίων το χρονόμετρο σταμάτησε δυο φορές, όταν το μονοθέσιο του Lance Stroll κι αργότερα του Antonio Giovinazzi βρέθηκαν στον τοίχο της στροφής 15. Ταχύτερος όλων με χρόνο 1:41.545 έκλεισε ο 7-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, με τον ρυθμό του να έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το Preview του GP Αζερμπαϊτζάν.

Κατά το Q2 η διαφορά στους χρόνους ανάμεσα σε Red Bull, Mercedes και Ferrari βρισκόταν στα χιλιοστά του δευτερολέπτου, με τους δυο «Ταύρους» να κάνουν το 1-2. Hamilton και Leclerc ακολούθησαν σταθερά με τον οδηγό της Ferrari να κατεβάζει τον χρόνο του κάτω από το 1:42. Η δεύτερη περίοδος έκλεισε με το χειρότερο τρόπο για τον Daniel Riccardo, ο οποίος έχασε τον έλεγχο στην στροφή 3. Το Q2 ολοκληρώθηκε πρόωρα και ο Sebastian Vettel δεν πρόλαβε να βελτιώσει τον χρόνο του, μένοντας εκτός Q3.

Στη μάχη του Q3, ο Μονεγάσκος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το slipstream του Hamilton στην τελική ευθεία, εκτέλεσε έναν άψογο γύρο και σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο με 1:41.218. Η κόκκινη σημαία δεν έλειψε ούτε από την τελευταία περίοδο των κατατακτηρίων, όταν ο Tsunoda έχασε τον έλεγχο στη στροφή 3 και έπεσε πάνω στον τοίχο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Leclerc κατοχύρωσε μια ακόμα pole position αυτή την φορά χωρίς ατυχή περιστατικά στο κλείσιμο των κατατακτηρίων. Αύριο θα εκκινήσει από την κορυφή του grid και θα έχει την ευκαιρία να παλέψει για το πρώτο του βάθρο στην σεζόν.

Τεράστια ανακούφιση πρέπει να νιώθουν στη Mercedes με τη δεύτερη θέση του Hamilton. Οι αλλαγές που έκανε στο στήσιμο τον βοήθησαν ιδιαίτερα και αυτό φάνηκε από το Q1 όπου έγραψε τον ταχύτερο χρόνο. Σημαντικό για τον ίδιο αποτελεί το γεγονός πως είναι μπροστά από τον αντίπαλό του, Max Verstappen και αύριο αναμένεται να δώσουν μεγάλες μάχες.

Έκπληξη αποτελεί η 4η θέση του Pierre Gasly με την Alpha Tauri, o οποίος για λίγα χιλιοστά δεν ξεπέρασε τη κορυφαία Red Bull. O Carlos Sainz σίγουρα μπορούσε κάτι καλύτερο από τη 5η θέση. Το slipstream που πήρε ο Leclerc από τον Hamilton, του έδωσε 0.4s στο τελευταίο κομμάτι έναντι του Sainz.

Ο Lando Norris θα εκκινήσει από την 9η θέση μετά από τη ποινή τριών θέσεων, δίνοντας μια επιπλέον θέση τους Sergio Perez, Yuki Tsunoda και Fernando Alonso. O Valtteri Bottas θα θέλει σίγουρα να ξεχάσει τις σημερινές κατατακτήριες δοκιμές. Οι δύο Mercedes έχουν διαφορετικό set-up και μένει να δούμε πως θα το εκμεταλλευτεί αυτό ο Φινλανδός στον αγώνα.

Οι 10 πρώτοι ξεκινούν με τη soft γόμα ελαστικών. Η φθορά είναι άγνωστη λόγω του περιορισμένου χρόνου δοκιμών την Παρασκευή. Ο πρώτος που έχει ελεύθερη επιλογή ελαστικών είναι ο Sebastian Vettel στην 11η θέση, ενώ στον αγώνα οι Esteban Ocon και Daniel Ricciardo θα θέλουν σίγουρα να ανακτήσουν πολλές θέσεις.

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή στις 15:00.

Αποτελέσματα GP Αζερμπαϊτζάν QP

Δείτε το μεγάλο τελικό του Ελληνικού Πρωταθλήματος F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles