spot_img

GP Αζερμπαϊτζάν: Το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου

Παίρνουμε χαρτί και σημειώνουμε το πρόγραμμα του GP Αζερμπαϊτζάν, τον τέταρτο αγώνα της Formula 1 για την αγωνιστική σεζόν του 2023. 

Έπειτα από διακοπή τεσσάρων εβδομάδων, η Formula 1 επιστρέφει με το Grand Prix Αζερμπαϊτζάν το τριήμερο 28-30 Απριλίου. Ομάδες και οδηγοί γέμισαν τις μπαταρίες τους και είναι έτοιμοι για ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα που περιλαμβάνει πέντε αγώνες στις επόμενες έξι εβδομάδες. Το αγωνιστικό τριήμερο στο σιρκουί πόλης του Μπακού είναι το πρώτο στο οποίο θα πραγματοποιηθεί Αγώνας Σπριντ. Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η δράση, το σπορ επιβεβαίωσε αλλαγές στη δομή του Grand Prix, με μία επιπλέον περίοδο κατατακτήριων δοκιμών το Σάββατο.

Η πίστα έκανε ντεμπούτο στο πρόγραμμα της Formula 1 το 2016 και φημίζεται για τους ιδιαίτερα ανατρεπτικούς αγώνες που προσφέρει. Η διαδρομή έχει μήκος 6.001 μέτρα και την Κυριακή οι οδηγοί θα διανύσουν 51 γύρους. Συνολικά, έχουν κερδίσει έξι διαφορετικοί οδηγοί. Πρόκειται για τους: Nico Rosberg, Valtteri Bottas, Lewis Hamilton, Daniel Ricciardo, Sergio Perez και Max Verstappen. Το ρεκόρ πίστας κατέχει ο Charles Leclerc από το 2019 με χρόνο 1:43,009.

Aκούστε την εκπομπή Slipstream #111 με την ανάλυση του Grand Prix Αυστραλίας. 

Μετά από τρεις αγώνες, ο Max Verstappen προηγείται στο πρωτάθλημα με 69 βαθμούς και οδεύει στο Αζερμπαϊτζάν ως το μεγάλο φαβορί. Η Red Bull Racing έχει το ταχύτερο μονοθέσιο και αυτό έχει βάλει πολύ δύσκολα στον ανταγωνισμό. Οι Scuderia Ferrari, Mercedes-AMG και Aston Martin θέλουν να πλησιάσουν τους «ταύρους» και στο Μπακού ξεκινά ο πραγματικός «πόλεμος αναβαθμίσεων».

Ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, θα διαθέσει στις ομάδες τις C5 (μαλακή), C4 (μεσαία) και C3 (σκληρή) γόμες ελαστικών. Κατά το παρελθόν, η φθορά τους ήταν έντονη και δεν αποκλείεται να δούμε στρατηγικές τουλάχιστον δύο pit-stop στο Grand Prix.

To GP Αζερμπαϊτζάν θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ANT1, ενώ όλο το αγωνιστικό τριήμερο από το ANT1+.

Πρόγραμμα Grand Prix Αζερμπαϊτζάν σε ώρες Ελλάδος.

Παρασκευή 28 Απριλίου

12:30-13:30 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

16:00-17:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές (LIVE)

Σάββατο 29 Απριλίου

11:30-12:15 – Sprint Shootout (LIVE)

16:30-17:00 – Αγώνας Σπριντ (LIVE)

Κυριακή 30 Απριλίου

14:00 – Αγώνας (LIVE)

Δείτε το Grand Prix Ιταλίας για το ελληνικό πρωτάθλημα eSports, Formula G. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles