spot_img

GP Ισπανίας FP1: Μάχη στα χιλιοστά ανάμεσα σε Norris και Verstappen

O Lando Norris ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP1 του GP Ισπανίας κάνοντας μια εξαιρετική επίδοση κερδίζοντας τον Max Verstappen της Red Bull Racing.

Υπό ηλιόλουστες καιρικές συνθήκες ξεκίνησε το Grand Prix Ισπανίας, ο δέκατος σταθμός της Formula 1 στην αγωνιστική σεζόν του 2024. Η πρώτη περίοδος δοκιμών ολοκληρώθηκε με επιτυχία, κάτι το οποίο επέτρεψε στις ομάδες να ακολουθήσουν τα προγράμματά τους δίχως προβλήματα.

Ταχύτερος μετά τα πρώτα 60 λεπτά της διαδικασίας ήταν ο Lando Norris της McLaren Racing. O Βρετανός οδηγός με τη μαλακή γόμα ελαστικών σημείωσε το 1:14,228 και πήρε την 1η θέση σε μία εξαιρετική διαδικασία για τον ίδιο και την ομάδα του. Στη 2η θέση βρέθηκε ο Max Verstappen της Red Bull Racing. O Ολλανδός ήταν επίσης με τη μαλακή γόμα ελαστικών και η διαφορά του από τον Norris ήταν μόλις 24 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Ακολούθησε ο Carlos Sainz με την αναβαθμισμένη SF-24, o οποίος ήταν τρία δέκατα του δευτερολέπτου μακριά από την κορυφή. Όμως ο ταχύτερος χρόνος του επετεύχθη με τη μεσαία γόμα ελαστικών. Με τα ίδια ελαστικά ήταν και ο 4ος της κατάταξης George Russell, με την πρώτη Mercedes W15. Οι Sergio Perez και Όσκαρ Πιάστρι ακολούθησαν στις θέσεις 5 και 6 έχοντας τη μαλακή γόμα ελαστικών. Ο Lewis Hamilton ήταν στην 7η θέση έχοντας όμως λάθος στον τελευταίο τομέα της πίστας.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Καναδά πατώντας play στο παρακάτω βίντεο.  

Θετική ήταν η πρώτη περίοδος δοκιμών για την Alpine. Ο Esteban Ocon πήρε την 8η θέση με διαφορά 0,8 δλ από την κορυφή. Στην 9η θέση ήταν ο Fernando Alonso με την Aston Martin ενώ την πρώτη 10άδα συμπλήρωσε ο Alex Albon της Williams. Εκτός αυτής ήταν ο Charles Leclerc, ο οποίος ήταν μόλις στην 11η θέση σε μια περίοδο με πολλά προβλήματα.

Η δράση διεκόπη για λίγα λεπτά λόγω θραυσμάτων στην πίστα. Ένα αεροδυναμικό εξάρτημα είχε αποκολληθεί από το μονοθέσιο του Fernando Alonso και είχε μείνει στην αγωνιστική γραμμή στην έξοδο της στροφής 10.

Η δράση συνεχίζεται στις 18:00 ώρα Ελλάδος με τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Αποτελέσματα FP1 GP Ισπανίας

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles