spot_img

GP Ισπανίας FP2: Ταχύτερος ο Hamilton, μεγάλο ερωτηματικό τα ελαστικά

Ο Lewis Hamilton ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP2 του GP Ισπανίας, με την Mercedes να απολαμβάνει ένα μεγάλο προβάδισμα σε ρυθμό ενός γύρου.

Ο Βρετανός ήταν γρήγορος από την αρχή και το απέδειξε όταν έβαλε τη soft γόμα ελαστικών και σημείωσε το 1:16.883 για να πάρει την 1η θέση στη κατάταξη και ήταν ο μοναδικός που κατέβηκε το 1:17. Ο Valtteri Bottas ολοκλήρωσε το 1-2 για την Mercedes μένοντας όμως 0.287s μακριά από τον teammate του και σίγουρα θα θέλει να βελτιώσει αύριο την απόδοσή του. Στην 3η θέση βρέθηκε και πάλι ο Max Verstappen, o οποίος με την ίδια γόμα ήταν 0.821s πιο αργός από τον Hamilton, με την Red Bull να μειώνει τη διαφορά, αλλά να βρίσκεται ακόμα αρκετά μακριά τουλάχιστον στον ένα γύρο.

Όπως και στο Silverstone, o Daniel Ricciardo έκανε έναν εντυπωσιακό χρόνο στο FP2 για να πάρει την 4η θέση και ήταν ο τελευταίος οδηγός που βρέθηκε στο ίδιο δευτερόλεπτο με τις Mercedes και σίγουρα χαμογελάει με την εμφάνισή του. Εντυπωσιακός ήταν και πάλι ο Romain Grosjean με την Haas, o οποίος πήρε την 5η θέση στη κατάταξη, όντας 1.2s μακριά από την κορυφή και σίγουρα οι όποιες αλλαγές έκαναν στο μονοθέσιο λειτουργούν στα χέρια του Γάλλου. Ο Charles Leclerc ολοκλήρωσε στην 6η θέση 0.014s πίσω από την Haas, με την Ferrari να χάνει έδαφος σε σχέση με τη πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Ο Carlos Sainz ολοκλήρωσε το γκρουπ οδηγών που βρέθηκαν στο ίδιο δέκατο χρόνου, όμως λιγότερο από ένα δέκατο πίσω του ήταν ο Sergio Perez με την πολύ ήσυχη Racing Point που δεν δείχνει ιδιαίτερα γρήγορη σήμερα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Esteban Ocon έκλεισε στην 9η θέση, ενώ τη πρώτη 10άδα ολοκλήρωσε ο Pierre Gasly με την Alpha Tauri. O Lance Stroll ακολούθησε στην 11η θέση μπροστά από τον Sebastian Vettel που έκανε λάθη στον γρήγορο γύρο του. Απογοητευτική η διαφορά του Alex Albon από τον teammate του παρά η 13η θέση, με τον Lando Norris να είναι στην 14η θέση. Πολύ κακή εμφάνιση από τις Alfa Romeo, με τον Kimi Raikkonen να είναι 2s πιο αργός από τον Hamilton, ενώ ο Nicholas Latifi ήταν ταχύτερος του George Russell και 0.2s πιο αργός από τις Alfa.

Το FP2 ήταν άκρως σημαντικό για την αξιολόγηση των ελαστικών με την soft γόμα να μην δίνει σταθερή απόδοση για ένα μεγάλο stint, όμως στον μέσο όρο χρόνου, ο Hamilton ήταν ταχύτερος όλων στο μεσαίο 1:22 ενώ ο Verstappen δεν κατέβηκε το 1:23. Από την άλλη, η medium γόμα δείχνει να είναι η τέλεια για τον αγώνα, καθώς η hard δεν δίνει καθόλου πρόσφυση, με πολλούς οδηγούς να παραπονιούνται για έλλειψη πρόσφυσης. Οι θερμοκρασίες θα παίξουν τεράστιο ρόλο με την πίστα να είναι στους 50 βαθμούς και το ίδιο αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Τα φορτία καυσίμου είναι άγνωστα, όμως οι περισσότερες ομάδες γέμισαν τα μονοθέσιά τους, καθώς δεν θέλουν να πιαστούν αδιάβαστες την Κυριακή.

Αποτελέσματα FP2 για το GP Ισπανίας

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του πέμπτου αγώνα της σεζόν και σχολιασμό όλων των καυτών θεμάτων της Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles