spot_img

GP Ισπανίας FP3: 1-2 για τη Ferrari – Κρύβεται η Mercedes;

Ο Kimi Raikkonen ήταν ταχύτερος στη τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών, με τον Sebastian Vettel να κάνει το 1-2 για την Scuderia.

O Φιλανδός έγραψε το 1:20.214 με τη μαλακή γόμα στο δεύτερο μισό της διαδικασίας και έδειξε πως θα είναι δύσκολος αντίπαλος στις κατατακτήριες. Ο teammate του βρέθηκε στη 2η θέση και ήταν και σήμερα πιο αργός. Ο Lewis Hamilton ολοκλήρωσε στη 3η θέση, όμως η Mercedes δεν φάνηκε να δείχνει όλα της τα χαρτιά ακόμα.

Οι δύο Red Bull ήταν στο κλασικό 5-6, ενώ ο Bottas είχε αλλαγή κινητήρα, με αποτέλεσμα να βγει στα τελευταία λεπτά. Πρόβλημα αντιμετώπισε και ο Sebastian Vettel, ο οποίος έμεινε και πάλι στο μέσον του pit-lane.

Με την έναρξη του FP3, οι οδηγοί βγήκαν για τα καθιερωμένα installation laps, ώστε οι μηχανικοί να δουν πως όλα λειτουργούν  ιδανικά. Πολλοί οδηγοί δεν συνέχισαν να κάνουν χρονομετρημένη προσπάθεια.

Οι δύο Force India και ο Stoffel Vandoorne είχαν σημειώσει χρονομετρημένη προσπάθεια, με τον οδηγό της McLaren να μπαίνει ανάμεσα στους οδηγούς των ροζ μονοθεσίων.

Την ίδια ώρα, ο Valtteri Bottas αντιμετώπιζε πρόβλημα στο μονοθέσιό του, μένοντας κολλημένος στα pit.

Οι οδηγοί της Ferrari βγήκαν για τους πρώτους γρήγορους γύρους τους με τη μέση γόμα ελαστικών. Ο Raikkonen έγραψε το 1:22.409 και ανέβηκε στη 1η θέση, με τον Vettel σχεδόν 1s πίσω του. Και πάλι ο Γερμανός, ήταν πιο αργός από τον teammate του.

Η μοναδική Mercedes, εκείνη του Lewis Hamilton, επίσης με τη μέση γόμα, βγήκε λίγο αργότερα στη πίστα. Ο Βρετανός είχε ένα μπλοκάρισμα στη στροφή 10, που του κόστισε σε χρόνο και τον έφερε στην 2η θέση, 0.3S πίσω από τον Raikkonen. O Verstappen ανέβηκε 3ος, ενώ ο Ricciardo 5ος.

Λίγο πριν συμπληρωθούν 40 λεπτά, οι δύο Ferrari βγήκαν και πάλι πρώτες, για να γράψουν γρήγορο χρόνο με τη μαλακή γόμα. Ο Raikkonen έκανε και πάλι ταχύτερο χρόνο, γράφοντας το 1:20.214. O Φιλανδός φαίνεται να έχει βρει κάτι καλό στην ισπανική πίστα, με τον Vettel και πάλι πιο αργό κατά 0.2s. O Hamilton μπήκε κι εκείνος με τη μαλακή γόμα, αλλά δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 3η θέση, πίσω από τις δύο Ferrari.

O Bottas κατάφερε να κάνει την εμφάνισή του στη πίστα μετά από το πρόβλημα που αντιμετώπισε, κάνοντας τον 4ο χρόνο. Οι δύο Red Bull ακολούθησαν στις θέσεις 5 και 6.

Ο Sebastian Vettel, έμεινε και πάλι στο pit-lane (για καλή του τύχη), με τους μηχανικούς να τον μεταφέρουν και πίσω στο γκαράζ του. Η διαδικασία, ολοκληρώθηκε πρόωρα για τον Γερμανό.

Ο Alonso έκανε έναν φανταστικό χρόνο, για να ανέβει στη 10η θέση.

Μέχρι το τέλος, τίποτα δεν άλλαξε στη κατάταξη, με τον Kimi Raikkonen να ολοκληρώνει στη 1η θέση, τον Sebastian Vettel στη 2η και ο Lewis Hamilton στη 3η.

Ακολούθησαν οι Bottas, Verstappen, Ricciardo, Hulkenberg, Massa, Sainz και Alonso.

Αποτελέσματα FP3

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles