spot_img

GP Jerez Race: Άνετη επικράτηση Marquez – Καταστροφή για την Ducati

O Marc Marquez ήταν ο μεγάλος νικητής στον τέταρτο αγώνα της χρονιάς και αύξησε τη διαφορά του στη βαθμολογία, ενώ οι δύο Ducati είχαν μεγάλο ατύχημα.

Ο Ισπανός ξεκίνησε από την 5η θέση και για αρκετούς γύρους ήταν αρκετά προσεκτικός, μέχρι που αποφάσισε να επιτεθεί. Προσπέρασε έναν έναν τους αντιπάλους του και δεν κοίταξε ποτέ πίσω. Ο Marquez ήταν τρομερός με τον ρυθμό του και με τη νίκη αυτή, πήρε κεφάλι στη βαθμολογία με μεγάλη διαφορά. Στην 2η θέση ολοκλήρωσε ο Johann Zarco με την Yamaha, o oποίος είχε έναν μοναχικό αγώνα, αλλά ήταν σταθερός και γρήγορος, ισοφαρίζοντας το καλύτερο αποτέλεσμα του στο MotoGP. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Andrea Iannone, ο οποίος ολοκλήρωσε το βάθρο και έκανε ένα πολύ σημαντικό προσπέρασμα στους τελευταίους γύρους, παίρνοντας σημαντικούς βαθμούς.

Ο Danilo Petrucci βρέθηκε στην 4η θέση και ο Valentino Rossi έκλεισε την πρώτη 5άδα με την Yamaha, όμως ήταν αρκετά πιο πίσω από τον Zarco που πήρε πολύ σημαντικούς βαθμούς. Ο Jack Miller έμεινε στην 6η  θέση, ενώ ακολούθησαν οι Maverick Vinales, Alvaro Bautista, Franco Morbideli και την 10άδα έκλεισε ο Mika Kalio.

Μεγάλο ατύχημα είχαμε μεταξύ των δύο Ducati και του Dani Pedrosa, με τον αναβάτη της Honda να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη μάχη των δύο αντιπάλων του. Όμως, είχε επαφή με τον Lorenzo ο οποίος έπεσε πάνω στον teammate του και οι τρεις βρέθηκαν εκτός αγώνα.

Ο Αγώνας

Στην εκκίνηση, ο Lorenzo πετάχτηκε καλύτερα απ’όλους και έστριψε στην 1η θέση, με τον Pedrosa στη 2η θέση και τον Zarco στην 3η. Ο Crutchlow είχε πέσει στην 4η θέση, με τον Marquez να τον ακολουθεί και τις δύο Suzuki να τον πιέζουν.

Ο Dovizioso ήταν στην 8η θέση και ο Rossi ακριβώς πίσω του, με τους πρώτους 9 αναβάτες να δημιουργούν ένα τρενάκι μετά τον πρώτο γύρο.

Στον 3ο γύρο, ο Lorenzo έκανε λάθος και επέτρεψε στον Pedrosa να του επιτεθεί, αλλά ο αναβάτης της Honda έχασε τη θέση του από τον Marquez, o οποίος είχε κάνει έναν τρομερό γύρο και δύο προσπεράσματα για να ανέβει 2ος.

Ο Zarco έκανε ένα λάθος και έπεσε στην 7η θέση, με τον Rins να είναι πλέον στη 5η θέση και να δίνει μεγάλη μάχη με τον Dovizioso, o οποίος δεν έπαιρνε μεγάλο ρίσο στις μάχες του. Όμως, στον 5ο γύρο, ο Ισπανός της Suzuki έκανε λάθος, είχε πτώση και βρέθηκε εκτός για ακόμα έναν αγώνα.

Μπροστά, οι δύο Honda ήταν κολλημένες πίσω από τον Lorenzo, ο οποίος είχε το μαλακό ελαστικό μπροστά. Ο Crutchlow είχε πτώση στη στροφή 1 και έβαλε τέλος και στον δικό του αγώνα. Στο τέλος του 7ου γύρου, ο Marquez επιτέθηκε και προσπέρασε την Ducati για να ανέβει στη κορυφή, ενώ ο Dovizioso είχε κολλήσει πίσω τους. Μάλιστα, ο Ιταλός επτέθηκε και πέρασε στον 9ο γύρο τον Pedrosa και ανέβηκε σε θέση βάθρου.

Μπροστά, ο Marquez είχε ανοίξει λίγο τη διαφορά, όμως δεν ήταν σε βαθμό όπου κάποιος θα τη χαρακτήριζε ασφαλείας. Ο Lorenzo δεν έδειχνε να τα παρατά, έχοντας κολλημένο πίσω του τον teammate του και τον Pedrosa σε απόσταση βολής. Πίσω τους, έιχε μείνει μόνος του ο Zarco, με τον Iannone να τον ακολουθεί. Ακόμα πιο πίσω ήταν οι δύο Pramac Ducati των Miller και Petrucci, οι οποίοι είχαν τον Rossi ανάμεσά τους.

Στον 12ο γύρο, ο Marquez είχε μια μεγάλη στιγμή όταν πάτησε τα χαλίκια που είχε αφήσει η πτώση του Luthi και παραλίγο να έχει πτώση. Ο Lorenzo είχε χάσει την επαφή με τον πρωτοπόρο και ο Dovi έψαχνε τρόπους να τον προσπεράσει.

Μπαίνοντας στους τελευταίους 10 γύρους, ο Marquez είχε πλέον μια άνετη και μεγάλη διαφορά ασφαλείας από τη 2η θέση και πήγαινε δίχως να πιέσει υπερβολικά μέχρι το τέλος.

Όμως, 8 γύροι πριν το τέλος του αγώνα, ο Dovizioso μπήκε στην εσωτερική του Lorenzo στη στροφή 6, στην έξοδο ο Ισπανός θέλησε να τον ξαναπεράσει παίρνοντας την ιδανική γραμμή, αλλά ακολούθησε το χάος. Ο Pedrosa προσπάθησε να χωθεί και στους δύο με αποτέλεσμα να ακουμπήσει με τον Lorenzo και στη συνέχεια να χτυπήσει τον Dovizioso και οι τρεις τους να έχουν μια εντυπωσιακή πτώση. Και οι τρεις βρέθηκαν εκτός αγώνα, με τον έναν να δείνχει το δάχτυλο στον άλλο.

Έτσι, ο Zarco ανέβηκε στη 2η θέση και ο Iannone ήταν στη 3η, αλλά έχανε ρυθμό. Μάλιστα, ο Petrucci τον προσπέρασε γρήγορα και ο Miller με τη σειρά του τον Rossi σε μια τετραπλή μονομαχία.

Ο Iannone όμως δεν τα παράτησε και επιτέθηκε και πάλι, ανακτώντας την 3η θέση, με τον Rossi να περνά κι εκείνος τον Miller και να ξεκινάει ένα κυνήγι στον τελευταίο γύρο.

Ο Marquez πέρασε με άνεση τη γραμμή του τερματισμού, παίρνοντας μια μεγάλη νίκη και τη πρωτοπορία στο πρωτάθλημα. Ο Zarco πήρε μια ανέλπιστη 2η θέση στον αγώνα, ενώ ο Iannone κράτησε πίσω του τον Petrucci για να πάρει το βάθρο.

Αποτελέσματα Αγώνα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles