spot_img

GP Καναδά FP2: Στην κορυφή ο Alonso, μηχανικά προβλήματα ο Verstappen

O Fernando Alonso ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP2 για λογαριασμό της Aston Martin F1 σε μία παράξενη διαδικασία που επηρεάστηκε από τη βροχή.

H δράση συνεχίστηκε στο Grand Prix Καναδά, τον ένατο αγώνα της Formula 1 στο 2024, με το FP2 διάρκειας 60 λεπτών. Ο καιρός αποφάσισε να «παίξει» τα δικά του παιχνίδια, με τη βροχή να κάνει και πάλι την εμφάνισή της, επηρεάζοντας το πρόγραμμα των ομάδων. Παρά τις κακές συνθήκες, κατάφεραν να συλλέξουν δεδομένα υπό στεγνές συνθήκες.

Ταχύτερος οδηγός στο FP2 ήταν ο Fernando Alonso της Aston Martin. O Ισπανός οδηγός με τη μαλακή γόμα ελαστικών και την κατάλληλη χρονικά στιγμή σημείωσε το 1:15,810 που του έδωσε την 1η θέση στη διαδικασία. Αυτός ήταν ο ταχύτερος χρόνος της ημέρας. Στη 2η θέση ήταν ο George Russell της Mercedes-AMG, με τον Βρετανό να είναι 0,463 δευτερόλεπτα μακριά από τον Alonso. Στην 3η θέση ήταν ο Lance Stroll με τη δεύτερη AMR24, δείχνοντας θετικά δείγματα δυναμικής του πράσινου μονοθεσίου στο σιρκουί Ζιλ Βιλνέβ.

Στην 4η θέση ήταν ο Charles Leclerc της Scuderia Ferrari, o οποίος σημείωσε την ταχύτερη επίδοσή του με τη μεσαία γόμα ελαστικών. Πέμπτος ήταν ο Daniel Ricciardo της RB, o οποίος πήρε την πρώτη του νίκη σε αυτή τη διαδρομή πριν από 10 χρόνια. Ο Kevin Magnussen της Haas ήταν 6ος μπροστά από τον Lewis Hamilton. Ο Βρετανός ήταν καθοδόν για τον ταχύτερο χρόνο της διαδικασίας, ωστόσο βρήκε κίνηση στην τελευταία στροφή κι εγκατέλειψε την προσπάθειά του.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Μονακό πατώντας play στο παρακάτω βίντεο. 

Ο Yuki Tsunoda ήταν στην 8η θέση ενώ την πρώτη 10άδα συμλήρωσαν οι Alex Albon με Williams και Sergio Perez με Red Bull.

Σοβαρά προβλήματα στο FP2 αντιμετώπισε ο Max Verstappen της Red Bull Racing. O Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής επέστρεψε στο γκαράζ της ομάδας του με καπνούς να βγαίνουν από το πίσω μέρος της RB20. Η αυστριακή ομάδα επιβεβαίωσε πως το πρόβλημα ήταν στο σύστημα ERS. H RBR τοποθέτησε πριν από το FP1 ολοκαίνουργια μονάδα ισχύος και στα δύο της μονοθέσια και το πρόβλημα στον Φερστάπεν σίγουρα την προβληματίζει.

Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο στις 19:30 με το FP3, την τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών πριν τη μάχη της pole position.

Αποτελέσματα FP2 GP Καναδά

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles