spot_img

GP Καναδά: Το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου

Παίρνουμε χαρτί και μολύβι και σημειώνουμε τις ώρες που θα έχουμε αγωνιστική δράση στο GP Καναδά σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα.

Η αγωνιστική δράση στον κόσμο της Formula 1 επιστρέφει με το Grand Prix Καναδά το τριήμερο 7-9 Ιουνίου. Το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ ταξιδεύει στο Μόντρεαλ, μία παραδοσιακή πίστα του προγράμματος που λατρεύουν οδηγοί και θεατές. Φέτος, ο Καναδάς φιλοξενεί τον ένατο αγώνα της σεζόν.

Ο Καναδάς έχει φιλοξενεί αγώνες από τη δεκαετία του ’60 και το σιρκουί πόλης του Gilles Villeneuve εντάχθηκε στο πρόγραμμα της Formula 1 το 1978, με τον Καναδό να είναι ο πρώτος νικητής. Τότε η διαδρομή είχε την ονομασία Ιλ Νοτρ-Νταμ. Πρόκειται για μία από τις αγαπημένες των οδηγών και ο βαθμός δυσκολίας της είναι υψηλός.

Στη σημερινή της μορφή, η διαδρομή έχει μήκος 4.361 μέτρα και αποτελείται από 14 στροφές. Λόγω των μεγάλων ευθειών οι οδηγοί αναμένεται να δώσουν φοβερές μάχες στο Grand Prix της Κυριακής διάρκειας 70 γύρων. Τις περισσότερες νίκες στο σιρκουί Ζιλ Βιλνέβ έχουν οι Lewis Hamilton και Michael Schumacher με 7 στο σύνολο. Νικητής το 2023 ήταν ο Max Verstappen της Red Bull Racing.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Μονακό πατώντας play στο παρακάτω βίντεο. 

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής είδε τη διαφορά του στο πρωτάθλημα οδηγών να ροκανίζεται σημαντικά στο Grand Prix Μονακό. Ο Charles Leclerc πήρε τη νίκη ενώ τόσο η McLaren Racing όσο και η Mercedes-AMG ήταν ταχύτερες των «ταύρων». Η αγωνιστική βελτίωση των τριών αντιπάλων της RBR εκθέτουν σημαντικά τις αδυναμίες της RB20 του Φερστάπεν και μένει να δούμε αν θα συνεχίσει να χάνει βαθμούς.

Ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, θα διαθέσει στις ομάδες τις C5 (μαλακή), C4 (μεσαία) και C3 (σκληρή) γόμες ελαστικών. Πρόκειται για τις πιο μαλακές γόμες στην γκάμα της ιταλικής φίρμας και δεν αποκλείεται να δούμε δύο στάσεις στα pits για αλλαγές ελαστικών. Το μικρού μήκους pit-lane ενδέχεται να βοηθήσει σε αυτό.

Pirelli F1

To GP Καναδά θα μεταδοθεί ζωντανά από το ANT1+.

Πρόγραμμα Grand Prix Μονακό σε ώρες Ελλάδος

Παρασκευή 7 Ιουνίου

20:30-21:30 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

Σάββατο 8 Ιουνίου

00:00-01:00 – Δεύτερη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών (Βράδυ Παρασκευής)

19:30-20:30 – Τρίτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

23:00-00:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές

Κυριακή 9 Ιουνίου

21:00 – Αγώνας

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles