spot_img

GP Κίνας FP1: Κόκκινες σημαίες και στο βάθος Verstappen

O Max Verstappen βρέθηκε στη πρώτη θέση στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές, με τη βροχή και τις κόκκινες σημαίες να κλέβουν τη παράσταση.

Ο Ολλανδός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:50.491 με την ενδιάμεση γόμα και κανείς δεν κατάφερε να βελτιώσει.

Η διαδικασία είδε δύο κόκκινες σημαίες και δεν επέτρεψε στους οδηγούς να κάνουν αντιπροσωπευτικούς χρόνους.

Για την ιστορία, οι δύο Williams βρέθηκαν στις θέσεις 2 και 3, με αρκετούς οδηγούς να μην ολοκληρώνουν χρονομετρημένα περάσματα.

Το FP1 ξεκίνησε υπό βρόχινες καιρικές συνθήκες με τους Magnussen, Massa, Vandoorne να βγαίνουν στη πίστα. Όμως σχεδόν αμέσως βγήκε η κόκκινη σημαία και η διαδικασία σταμάτησε.

Ο λόγος ήταν πως το ιατρικό ελικόπτερο δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει πτήση, καθώς η ομίχλη και τα σύννεφα δεν το επέτρεπαν.

H διαδικασία συνεχίστηκε με λιγότερο από 45 λεπτά να απομένουν και ο Magnussen βγήκε με τα ενδιάμεσα ελαστικά. Ο Δανός στον out lap του είχε έξοδο στη στροφή 9 χωρίς να πληγώνει το μονοθέσιο. Ο teammate του, Romain Grosjean είχε ακριβώς την ίδια έξοδο, ελάχιστα λεπτά μετά, επίσης με την ενδιάμεση γόμα.

Οι περισσότεροι οδηγοί βγήκαν στη πίστα για να πάρουν μια πρώτη αίσθηση από τη πίστα, με την ενδιάμεση γόμα να είναι η ιδανική.

Το VSC έκανε την εμφάνισή του όταν ο Nico Hulkenberg έχασε το πίσω μέρος της Renault και κόλλησε στην αμμοπαγίδα.

Όμως, η κόκκινη σημαία έκανε και πάλι την εμφάνισή της καθώς οι καιρικές συνθήκες εκτός πίστας δεν ήταν ιδανικές. Μάλιστα, το τοπικό αεροδρόμιο απαγόρευσε όλες τις αναχωρήσεις και αφίξεις αεροπλάνων.

Έτσι, ο Verstappen έμεινε στη κορυφή μέχρι το τέλος του 90λεπτου.

Αποτελέσματα FP1

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles