spot_img

GP Μ. Βρετανίας FP1&2: Στη κορυφή ο Marquez και οι υπόλοιποι ακολουθούν

Ο Marc Marquez ήταν ο ταχύτερος αναβάτης τη Παρασκευή στο Silverstone με τους αντιπάλους του να ακολουθούν από κοντά.

Ο Ισπανός θέλει όσο τίποτα να πάρει τη νίκη επί βρετανικού εδάφους και αξιοποίησε στο έπακρο τις δύο ελεύθερες δοκιμές που διεξήχθησαν. Στους τελευταίους του γύρους στη δεύτερη περίοδο έγραψε το 1:59:476 με σκληρή εμπρός και πίσω γόμα και πήρε τη 1η θέση από τον Maverick Vinales που ακολούθησε στη 2η θέση 0.289s πίσω του. Ο Ισπανός με τη Yamaha δείχνει γρήγορος όπως και ο Fabio Quartararo που ήταν στη κορυφή στο FP1, αλλά έμεινε 3ος στο FP2, με τον ταχύτερο χρόνο να τον πετυχαίνει στη πρωινή περίοδο.

Στη 4η θέση ακολούθησε ο Cal Crutchlow, ο οποίος ήταν ο τελευταίος που έσπασε το φράγμα των 2 λεπτών, ενώ τη 5άδα έκλεισε ο Andrea Dovizioso με τη Ducati όντας 0.6s πίσω από τον αντίπαλό του. Από εκεί και πέρα είδαμε διάφορες ενδιαφέρουσες παρουσίες στη 10άδα την οποία έκλέισαν οι Franco Morbidelli, Miguel Oliveira, Jack Miller, Danilo Petrucci και ο Aleix Espargaro.

Εκτός έμεινε ο Pol Espargaro με την KTM που ήταν πιο αργός από τον αναβάτη της Tech 3, o Alex Rins και ο Valentino Rossi που ήταν μόλις στη 17η θέση με χρόνο 2:01.092. Ο Jorge Lorenzo στην επιστροφή του βρίσκει ακόμα τα πατήματα του μένοντας στη τελευταία θέση με χρόνο 2:02.907.

Στο FP3 εφόσον το επιτρέψουν οι πάντα απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες θα δούμε επιπλέον επιθέσεις για την απευθείας πρόκριση στο Q2, όπου μέχρι στιγμής κατέχουν οι 10 πρώτοι της κατάταξης.

UPDATE

Μετά το τέλος του FP2, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν πως οι Quartararo και Rossi θα πάρουν πίσω τους γρήγορους γύρους τους, μιας και δεν παραβιάστηκαν τελικά τα όρια της πίστας. Ως αποτέλεσμα, ο Γάλλος παίρνει τη 1η θέση με ρεκόρ πίστας στο 1:59.225 και ο Rossi παίρνει τη 4η θέση στη κατάταξη με χρόνο στο 1:59.937. Αυτό σημαίνει πως έχουμε 3 Yamaha στις 5 πρώτες θέσεις, πράγμα που φέρνει χαμόγελα στους Ιάπωνες.

Συνδυασμένα Αποτελέσματα FP1&2

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles