spot_img

GP Μ. Βρετανίας FP3: Πρωτιά για Hamilton πριν τη βροχή

Ο Lewis Hamilton, βρέθηκε στη κορυφή των χρόνων στη τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών, όμως ο καιρός προμηνύει βρόχινες κατατακτήριες.

Ο Βρετανός, μπήκε στο δεύτερο μισό της διαδικασίας με την super-soft και έγραψε το 1:28.063 και κρατήθηκε εκεί μέχρι το τέλος της διαδικασίας. Ο Sebastian Vettel ήταν στη θέση, με την Ferrari να κάνει την αντεπίθεσή της στο FP3 και να στέλνει μήνυμα στην Mercedes πως δεν θα είναι εύκολη υπόθεση το Q3. O Valtteri Bottas βρέθηκε στην θέση, με τους τρεις πρώτους αν τους χωρίζουν μόλις 0.074s.

O Raikkonen ήταν 4ος, ενώ έκπληξη αποτελεί η θέση του Nico Hulkenberg με την Renault, μπροστά από τις δύο Red Bull. Πολλοί οδηγοί δεν ολοκλήρωσαν το πρόγραμμά τους, ενώ η ταχύτητα που έδειξε χθες η McLaren φαίνεται πραγματική με τον Vandoorne ξανά στη 10άδα.

H διαδικασία ξεκίνησε και πολλοί οδηγοί μπήκαν αμέσως στη πίστα για να γράψουν χρόνους. Ο καιρός ήταν αρκετά μουντός με πολλά απειλητικά σύννεφα να ανησυχούν τις ομάδες, ενώ ήδη είχαν αρχίσει να πέφτουν οι πρώτες ψιχάλες.

Οι δύο Ferrari και οι δύο Mercedes δεν έχασαν χρόνο και έβγαλαν και τους δύο οδηγούς τους στη πίστα για να γράψουν χρόνους. Οι δύο ομάδες που κυριαρχούν φέτος, ακολούθησαν διαφορετική στρατηγική, με τα ασημί μονοθέσια να έχουν τη soft γόμα, ενώ τα κόκκινα την super-soft.

Σε σχέση με χθες, δεν άλλαξε κάτι, με τον Lewis Hamilton μετά από μία σειρά γύρων έγραψε τον ταχύτερο χρόνο της διαδικασίας στο 1:28.747. Στην 2η θέση ήταν φυσικά ο Valtteri Bottas, με την διαφορά μεταξύ τους να είναι 0.080s. Ακολούθησαν οι δύο Ferrari με την super-soft γόμα, όμως ο Vettel ήταν 0.5s πιο αργός, ενώ ο Kimi ήταν 0.1s ακόμα πιο πίσω.

Οι δύο Red Bull ακολουθούσαν, ενώ πολύ ευχάριστη ήταν η παρουσία του Vandoorne στην 8η θέση, ενώ ο Alonso ήταν στη 10η.

Πριν καν συμπληρωθούν 30 λεπτά, οι δύο οδηγοί της Mercedes βγήκαν με την super-soft γόμα για να κάνουν προσομοιώσεις κατατακτηρίων. Ο Bottas έκανε λάθος στο πρώτο του γύρο, όμως ο Hamilton ερχόταν πίσω και ήταν ταχύτατος.

Ο Βρετανός έγραψε το 1:28.063 και βελτίωσε σημαντικά τον χρόνο του με την super-soft. O teammate του ήταν 0.1s πιο αργός, όμως αυτός που έκανε την έκπληξη ήταν ο Sebastian Vettel. O Γερμανός ήταν ταχύτατος, αλλά στο τελευταίο κομμάτι έχασε την ευκαιρία να κάνει ταχύτερο χρόνο και έμεινε στη 2η θέση, 0.032s πίσω από τον Hamilton. O Raikkonen έκανε κακό γύρο κι έμεινε 0.9s πίσω.

Οι χρόνοι συνέχισαν να πέφτουν, με τον Hulkenberg να κάνει ένα πολύ καλό πέρασμα στην 5η θέση, μπροστά από τις δύο Red Bull. Οι δύο Sauber ήταν επίσης βελτιωμένες, με τον Ericsson 14ο και τον Wehrlein 15ο.

Με 20 λεπτά να απομένουν, οι ψιχάλες που έπεφταν στη πίστα έγιναν πιο έντονες και οι περισσότεροι οδηγοί επέστρεψαν στα pit. Αρκετοί ήταν αυτοί όμως, δεν είχαν ολοκληρώσει το πρόγραμμά τους.

Οι Verstappen, Sainz και Stroll ήταν οι οδηγοί που δεν είχαν γράψει χρόνο με την super-soft, ενώ οι δύο οδηγοί της Force India δεν είχαν κάνει προσομοιώσεις κατατακτηρίων.

Οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν τη βελτίωση των χρόνων στα τελευταία 15 λεπτά. Μερικοί οδηγοί όμως βγήκαν με τα intemediate ελαστικά για να δουν τη κατάσταση της πίστας σε συνθήκες βροχής.

Έτσι ο Lewis Hamilton βρέθηκε στη κορυφή των χρόνων στη τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Ο ρυθμός του Vettel δείχνει πως η Ferrari έχει την ταχύτητα που χρειάζεται, ενώ οι τρεις πρώτοι οδηγοί είχαν διαφορά 0.074s.

Αποτελέσματα FP3

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles