spot_img

GP Μ. Βρετανίας Race: O Dovi πάει για πρωτάθλημα

Ο Andrea Dovizioso πήρε μια μεγάλη νίκη στη Μ. Βρετανία με μια εξαιρετική εμφάνιση και πήρε κεφάλι στη βαθμολογία.

Ο Ιταλός αναβάτης της Ducati, ήταν φανταστικός στον αγώνα και με εκπληκτική οδήγηση προσπερνούσε τον έναν μετά τον άλλο. Το κρίσιμο προσπέρασμα, έγινε τρεις γύρους πριν το τέλος όταν πήρε τη πρωτοπορία και ο θρίαμβος ήρθε στο τέλος. Πλέον, ο Dovizioso πέρασε και στην 1η θέση της βαθμολογίας έχοντας 9 βαθμούς διαφορά, μετά και την εγκατάλειψη του Marc Marquez. Στην 2η θέση τερμάτισε ο Maverick Vinales με την εργοστασιακή Yamaha κάνοντας έναν πολύ καλό αγώνα. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Valentino Rossi, o οποίος παρά το γεγονός πως προηγούνταν για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Πολύ καλή εμφάνιση από τον Cal Crutchlow στην 4η θέση στον εντός έδρας αγώνα του, όντας και η πρώτη Honda. Στην 5η θέση ο Jorge Lorenzo σε μια ικανοποιητική, αλλά όχι τέλεια εμφάνιση για τον Ισπανό. Μεγάλος άτυχος ο Marc Marquez, o οποίος είχε τον κινητήρα της Honda να τον εγκαταλείπει, χάνοντας και την 1η θέση στο πρωτάθλημα.

Στην εκκίνηση, o Rossi πετάχτηκε καλύτερα απ’όλους και έστριψε στην 1η θέση μπροστά από τους Marquez, Vinales, Crutchlow, Lorenzo και Dovizioso. Οι μάχες ήταν πολύ μεγάλες, με τις Ducati να μην έχουν την έκρηξη που είχαν στους προηγούμενους αγώνες.

Στον 3ο γύρο ο Vinales επιτέθηκε και προσπέρασε τον Marquez στην 1η στροφή, με τον Rossi μπροστά να έχει ανοίξει πολύ τη διαφορά ήδη. Φοβερός ο Vale στους πρώτους γύρους, ενώ ταχύτερος όλων ήταν ο Rins στην 11η θέση.

Όμως, το ρεκόρ το έκανε ο Rossi στον 4ο γύρο, με την διαφορά να είναι στο 1s από τον Vinales, ενώ ο Dovizioso είχε ανέβει 4ος, πίσω από τον Marquez. Δεν άργησε και η επίθεση από τον Ιταλό και ανέβηκε στην 3η θέση, μπροστά από τον αντίπαλό του στο πρωτάθλημα.

Λίγο πιο πίσω, οι Lorenzo, Pedrosa και Zarco είχαν χάσει λίγο την επαφή με το πρώτο γκρουπ, όμως παρέμεναν αρκετά κοντά. Ο Rins είχε πολύ καλό ρυθμό και είχε ανέβει στην 9η θέση, κάνοντας μια πολύ καλή εμφάνιση.

Ο Vinales είχε μειώσει τη διαφορά από τον Rossi, η οποία είχε σταθεροποιηθεί στα 0.7s, όμως ήταν ο πρώτος από ένα τρενάκι που αποτελούνταν από τον ίδιο, τον Dovi, τον Marquez και τον Crutchlow. Η μάχες ήταν κυριολεκτικά στο όριο, όμως ήταν πολύ νωρίς για να ρισκάρουν οι αναβάτες.

Ο Marquez έγραψε νέο ρεκόρ πίστας περνώντας τον Dovizioso, όμως ο Ιταλός ξαναπέρασε τον Ισπανός στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού. Όμως, ο Dovi δεν σταμάτησε εκεί. Επιτέθηκε αμέσως στον Vinales και η μάχη για την 2η θέση άναψε για τα καλά.

Οι δύο αναβάτες έδωσαν σκληρή μάχη, με εκείνον της Ducati να είναι τελικά ο νικητής και η 2η θέση ήταν δική του για την ώρα. Ο Marquez δεν έχασε ευκαιρία και πέρασε στην 3η θέση, ενώ ταυτόχρονα μείωναν τη διαφορά από τον Rossi. Όμως, η τύχη δεν ήταν με το μέρος του Ισπανού.

Με 7 γύρους να απομένουν, στα φρένα μετά την ευθεία Hangar, o κινητήρας της Honda παρέδωσε το πνεύμα και ανάγκασε τον Marquez να εγκαταλείψει. Αυτή ήταν μια πολύ κρίσιμη εξέλιξη στη μάχη του πρωταθλήματος.

Με 5 γύρους να απομένουν, ο Rossi είχε κολλημένο πίσω του τον Dovizioso, με τους Vinales και Crutchlow να τους έχουν πιάσει στη μάχη του βάθρου. Βλέποντας όμως πως οι γύροι τελειώνουν, ο αναβάτης της Ducati επιτέθηκε, καθώς ήθελε όνο τη νίκη.

Πράγματι, τρεις γύρους πριν το τέλος, ο Dovizioso πήρε το slipstream στην ευθεία Hangar και πέρασε στην 1η θέση του αγώνα. Και σα να μην έφτανε αυτό για τον Rossi, o Vinales τον προσπέρασε και τον άφησε στην 3η θέση στο τέλος του ίδιου γύρου.

Ο Vinales τα έδωσε όλα μέχρι το τέλος και επιτέθηκε στον Dovi για την νίκη, όμως ο αναβάτης της Ducati είχε τον τελευταίο λόγο, πέρασε 1ος τη γραμμή του τερματισμού και πήρε μια φανταστική νίκη στο Silverstone και 4η τη φετινή σεζόν. Ο Vinales ολοκλήρωσε ακριβώς πίσω του, με τον Rossi να κλείνει το βάθρο.

Καλή εμφάνιση από τον Crutchlow, με τους Lorenzo και Zarco να ακολουθούν, ενώ μέτρια εμφάνιση έκανε ο Pedrosa στην 7η θέση.

Αποτελέσματα αγώνα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles