spot_img

GP Μαϊάμι: Το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου

Παίρνουμε χαρτί και μολύβι για να σημειώσουμε το πρόγραμμα του GP Μαϊάμι, τον έκτο αγώνα της Formula 1 στη φετινή αγωνιστική σεζόν.

Έπειτα από κενό μίας εβδομάδας, η αγωνιστική δράση στον κόσμο της Formula 1 επιστρέφει με το Grand Prix Μαϊάμι το τριήμερο 3-5 Μαΐου. Ο αγώνας είναι ο πρώτος εκ των τριών που θα πραγματοποιηθούν φέτος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με τους άλλους δύο σε Τέξας και Λας Βέγκας να βρίσκονται στο τέλος της σεζόν. Το GP Μαϊάμι, το έκτο της σεζόν θα είναι το δεύτερο που θα περιλαμβάνει Αγώνα Σπριντ.

Για το 2024 έχει αλλάξει το πρόγραμμα τριημέρων που περιλαμβάνουν Σπριντ. Την Παρασκευή μετά τη μοναδική περίοδο ελεύθερων δοκιμών ακολουθούν οι κατατακτήριες δοκιμές του Αγώνα Σπριντ. Το Σάββατο το πρωί η δράση ξεκινάει με το Σπριντ και λίγες ώρες μετά θα πραγματοποιηθούν οι κατατακτήριες δοκιμές που θα ορίσουν το grid του αγώνα της Κυριακής.

Το σιρκουί του Μαϊάμι εισήλθε στο πρόγραμμα της Formula 1 το 2022. Έχει μήκος 5.412 μέτρα, αποτελείται από 19 στροφές και διαθέτει τρεις ζώνες DRS. Στον Αγώνα Σπριντ οι οδηγοί θα διανύσουν 19 γύρους, ενώ στο Grand Prix της Κυριακής 57 γύρους. Μοναδικός νικητής στο Grand Prix Μαϊάμι είναι ο Max Verstappen με δύο νίκες.

Ακούστε τη νέα μας εκπομπή για την F1 με την ανάλυση του GP Κίνας και όλα όσα έγιναν στο τριήμερο. Ακούστε την με ένα κλικ στο παρακάτω βίντεο. 

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής κέρδισε με άνεση στην Κίνα τόσο τον Αγώνα Σπριντ όσο και το Grand Prix της Κυριακής. Πλέον απολαμβάνει μια διαφορά 25 βαθμών στο πρωτάθλημα από τον δεύτερο Sergio Perez. Στον αγώνα του Μαϊάμι θα έχει ενδιαφέρον αν θα καταφέρει κάποια ομάδα να πλησιάσει τη Red Bull Racing. Οι McLaren Racing, Mercedes-AMG και Scuderia Ferrari αναμένεται να έχουν αναβαθμίσεις ώστε να πλησιάσουν την αυστριακή ομάδα.

Ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, θα διαθέσει στις ομάδες τις C4 (μαλακή), C3 (μεσαία) και C2 (σκληρή) γόμες ελαστικών στο Μαϊάμι. Μένει να δούμε εάν η επιλογή αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα οι οδηγοί να κάνουν πάνω από μία αλλαγή ελαστικών.

To GP Μαϊάμι θα μεταδοθεί ζωντανά από το ANT1+.

Πρόγραμμα GP Μαϊάμι σε ώρες Ελλάδος

Παρασκευή 3 Μαΐου

19:30-20:30 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

23:30-00:14 – Sprint Qualifying

Σάββατο 4 Μαΐου

19:00-20:00 – Αγώνας Σπριντ

23:00-00:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές

Κυριακή 5 Μαΐου

23:00 – Αγώνας

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles