spot_img

GP Μεξικού FP1: Ταχύτερος ο Russell, ατύχημα για Albon και Bearman

O George Russell της Mercedes-AMG ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP1 του GP Μεξικού, σε μία διαδικασία με δύο κόκκινες σημαίες. 

H αγωνιστική δράση στο Grand Prix Μεξικού της Formula 1 ξεκίνησε με το FP1 διάρκειας 60 λεπτών. Ομάδες και οδηγοί ακολούθησαν το πρόγραμμα που είχαν στα σχέδιά τους ώστε να προετοιμαστούν όσο καλύτερα γίνεται για τη συνέχεια του τριημέρου. Τα πλάνα τους επηρεάστηκαν, καθώς η διαδικασία διεκόπη δύο φορές.

Ταχύτερος μετά το FP1 ήταν ο George Russell της Mercedes-AMG. O Βρετανός οδηγός σημείωσε το 1:17,998 και έδειξε να έχει εξαιρετικό ρυθμό κατά τη διάρκεια των 60 λεπτών. Στη 2η θέση βρέθηκε ο Carlos Sainz της Scuderia Ferrari, με τον Ισπανό να είναι 0,317 δλ πίσω από τον Russell.

Λόγω της σκόνης που έχει η άσφαλτος, το FP1 στο Μεξικό δεν προσφέρεται απαραίτητα για συμπεράσματα. Αυτό πιθανότατα το επιβεβαιώνει ο 3ος στην κατάταξη, Yuki Tsunoda της RB. Στην 4η θέση μόλις ήταν ο Max Verstappen της Red Bull Racing, με τον Ολλανδό να κάνει παράπονα για δυσλειτουργία του κινητήρα της Honda στην RB20. Στην 5η θέση ήταν ο Nico Hulkenberg της Haas.

Μόλις στην 6η θέση ήταν ο Oscar Piastri της McLaren, o  οποίος ήταν απογοητευμένος με την ταχύτητα του μονοθεσίου του και η διαφορά του από την κορυφή ήταν 0,960 δλ. Πίσω του ήταν ο Esteban Ocon της Alpine, ενώ στην 8η θέση βρέθηκε ο Valtteri Bottas της Sauber. Στην 89η θέση ήταν ο Liam Lawson με τη δεύτερη VCARB01, ενώ την πρώτη 10άδα συμπλήρωσε ο Sergio Perez της Red Bull.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση της νίκης του Charles Leclerc στο GP ΗΠΑ στο παρακάτω βίντεο.

Στο FP1 πήραν μέρος και πέντε rookies, οι οποίοι δεν έχουν μόνιμη αγωνιστική θέση στη Formula 1. Ταχύτερος ήταν ο Kimi Antonelli, ο οποίος σημείωσε το 12ο ταχύτερο χρόνο.

Η κόκκινη σημαία εμφανίστηκε στο FP1 δύο φορές. Η πρώτη ήταν λόγω διαφημιστικής πινακίδας που βρέθηκε στην πίστα. Η δεύτερη ήταν λόγω σύγκρουσης δύο μονοθεσίων. Ο Alex Albon έχασε τον έλεγχο της Williams του στην έξοδο της στροφής 9. Αρχικά ο Ταϊλανδός χτύπησε τον Oliver Bearman της Ferrari και στη συνέχεια προσέκρουσε με μεγάλη ταχύτητα στα προστατευτικά ελαστικά. Το μονοθέσιο του Albon υπέστη πολύ σοβαρές ζημιές.

Η δράση συνεχίζεται μετά τα μεσάνυχτα και συγκεκριμένα στη 01:00 ώρα Ελλάδος με τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών η οποία θα έχει διάρκεια 90 λεπτά.

Αποτελέσματα FP1 GP Μεξικού

Image

Επρεπε να τιμωρηθεί ο Norris για το προσπέρασμα στον Verstappen; Γιατί η οδήγηση του Verstappen προκαλεί αντιδράσεις; Έκαναν τη δουλειά τους οι αγωνοδίκες; Οι απαντήσεις παρακάτω.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles