spot_img

GP Μονακό FP3: Ταχύτερος και πάλι ο Ricciardo – Στον τοίχο ο Verstappen

Ο Daniel Ricciardo ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών, όμως o Max Verstappen είχε ατύχημα και διέλυσε το μονοθέσιό του.

Οι μηχανικοί της Red Bull θα έχουν αρκετή δουλειά τις επόμενες ώρες, με τον Max Verstappen να διαλύει το μονοθέσιό του στον τοίχο. Ο Daniel Ricciardo ολοκλήρωσε στην 1η  θέση κάνοντας και πάλι το 1-2 για την Red Bull και στο FP3, με χρόνο 1:11.786 και ήταν μόλις 0.001s ταχύτερος του teammate του. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Sebastian Vettel με την Ferrari και ήταν μόλις 0.237s πίσω από τους ταύρους, αλλά πολλές φορές έχουμε δει τη κατάσταση να αλλάζει στις κατατακτήριες.

Ο Kimi Raikkonen ολοκλήρωσε στην 4η θέση, μπροστά από τις δύο Mercedes των Lewis Hamilton και Valtteri Bottas, με την W09 να είναι το τρίτο ταχύτερο μονοθέσιο.

Best of the Rest ήταν ο Brendon Hartley μπροστά από τον teammate του, ενώ τη πρώτη 10άδα έκλεισαν οι Carlos Sainz καιSergei Sirotkin. Και πάλι οι διαφορές στο μέσον του grid ήταν πολύ μικρές, με το Q1 να είναι το πιο σημαντικό μέρος για πολλούς.

To FP3

Με την έναρξη του FP3, είδαμε τα πρώτα μονοθέσια να βγαίνουν στη πίστα, με τον Vandoorne να είναι ο πρώτος που πάτησε πίστα. Όμως, ο πρώτος που συμπλήρωσε χρονομετρημένη προσπάθεια ήταν ο Raikkonen στο 1:13.729 με την hyper-soft γόμα. Οι δύο Mercedes ακολούθησαν, μαζί με τον Brendon Harltey. O Vettel ήταν κι εκείνος σε γρήγορο γύρο, όμως έμεινε στη 2η θέση, με τον Hamilton να σκαρφαλώνει στη 3η θέση, με τη διαφορά να είναι στα 0.191s.

Οι δύο Toro Rosso έδειξαν να έχουν ταχύτητα, με τον Gasly να έχει ανέβει στην 4η θέση και τον Harltey στην 5η. Ο Raikkonen βελτίωσε τον ταχύτερο γύρο, όμως ο Hamilton ανέβηκε στη 1η θέση με χρόνο στο 1:12.696. Οι χρόνοι ήταν αρκετά ψηλά ακόμα, καθώς την Πέμπτη είχαμε πέσει κάτω από το 1:12.

Παρά το γεγονός πως η κίνηση είχε γίνει πιο έντονη στη πίστα, ο Vettel έγραψε το 1:12.482 για να ανέβει εκείνος με τη σειρά του στη κορυφή. Όμως δεν έμεινε εκεί για πολύ, με τις δύο Red Bull να είναι στη πίστα. Πράγματι, ο Ricciardo για 0.033s πέρασε εκείνος με τη σειρά του στη 1η θέση. Οι δύο ταύροι έκαναν διαδοχικούς χρόνους, βελτιώνοντας συνεχώς τα περάσματά τους.

Ο Verstappen όμως έγραψε έναν πολύ γρήγορο γύρο στο 1:11.990 και είχε μεγάλη διαφορά από τον Ricciardo που δεν τον είχε πλησιάσει ακόμα. Αλλά δεν έμεινε εκεί ο Ολλανδός και βελτίωσε κι άλλο τον καλύτερο χρόνο του στο 1:11.787 και έγραψε νέο ρεκόρ πίστας. O Honey Badger όμως βελτίωσε αλλά έμεινε στην 2η θέση για 0.133s. O Bottas είχε έξοδο στη πρώτη του έξοδο για χρονομετρημένο χρόνο, και είχε πληγώσει την πίσω αεροτομή του, με τους μηχανικούς να οδηγούνται σε αλλαγή.

Οι δύο Ferrari βγήκαν στη πίστα έχοντας νέο σετ της hyper-soft γόμας, ώστε να κάνουν τις τελευταίες προσομοιώσεις κατατακτηρίων. Ο Vettel βρέθηκε στην 3η θέση, 0.236s πίσω από τον Verstappen, ενώ ο Raikkonen ήταν 0.1s πιο αργός. Όμως, δεν ήταν η τελευταία τους προσπάθεια. Ενώ περιμέναμε τις δύο Mercedes, o Hulkenberg είχε ανέβει στην 6η θέση, μπροστά από τους Hartley, Vandoorne, Gasly & Sainz που είχαν μέχρι εκείνη την ώρα τη 10άδα. Όμως ο 6ος με τον 16ο, είχαν και σήμερα 0.5s διαφορά.

Οι οδηγοί της Mercedes ολοκλήρωσαν τα πρώτα περάσματά τους, με τον Hamilton να μένει στην 5η θέση και τον Bottas να είναι στην 6η. Εξαιρετικός και πάλι ο Hartley στην 7η, μπροστά από τον Vandoorne Που και σήμερα έδειχνε ταχύτερος του Alonso.

Ο Hamilton ήταν με το φρέσκο σετ της hyper-soft όμως δεν μπορούσε να γράψει έναν καθαρό γύρο και έμεινε στην 5η θέση τελικά. Όμως, με περίπου 10 λεπτά να απομένουν στο ρολόι, ο Verstappen έστειλε την RB14 του στον τοίχο και προκάλεσε σοβαρότατες ζημιές στο μονοθέσιό του. Η κόκκινη σημαία όπως είναι λογικό βγήκε μέχρι να απομακρυνθεί ο πληγωμένος ταύρος. Το ατύχημα του, ήταν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο με το 2016 που είχε χτυπήσει στην ίδια στροφή.

Τελικά η διαδικασία συνεχίστηκε με 4 λεπτά να απομένουν στο ρολόι, με αρκετούς οδηγούς να βγαίνουν για τη τελευταία τους προσπάθεια. Ο Ricciardo είναι ένας από αυτούς, με τον Αυστραλό να κάνει γρήγορο χρόνο και για 0.001s πέρασε στη κορυφή των χρόνων.

Ο Αυστραλός επιχείρησε και δεύτερη γρήγορη προσπάθεια, όμως παρά το γεγονός πως μπορούσε να κατεβάσει ακόμα περισσότερο τα χρονόμετρα, δεν το έκανε και πλέον φαντάζει το φαβορί για την pole position.

Αποτελέσματα FP3

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles