spot_img

GP Ολλανδίας FP: O Vinales πάει «σφαίρα»

Ο Maverick Vinales βρέθηκε στη κορυφή των χρόνων τη πρώτη ημέρα του GP στο Assen και μάλιστα με άνετη διαφορά.

Ο Ισπανός αναβάτης της Yamaha, έσπασε από νωρίς τον χρόνο του Danilo Petrucci από το FP1. Στην αρχή του FP2, υπήρχε βροχή γύρω από τη πίστα, όμως οι χρόνοι έπεσαν αρκετά.

Συνεχώς υπήρχαν ανακατατάξεις στους χρόνους, όμως λίγοι ήταν εκείνοι που μπόρεσαν να απειλήσουν τον Vinales. Αυτός που τα κατάφερε στην αρχή ήταν ο Marc Marquez, με τους δύο αναβάτες της Tech 3 να είναι επίσης πολύ γρήγοροι.

Η πρώτη 10άδα ήταν πολύ σημαντική και όλα κρίθηκαν τελικά στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας. Τελικά ο Vinales πίεσε πολύ και έγραψε το 1:33.130 που τον έφερε στη κορυφή των χρόνων. Μάλιστα, το πέρασμά του ήταν τόσο καλό που άφησε όλους τους υπόλοιπους πάνω από 0.5s πίσω του.

Όλους, εκτός από τον Jonas Folger, ο οποίος ήταν μόλις 0.3s πίσω από τον Ισπανό και έκανε το 1-2 για την Yamaha. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Marc Marquez, ο οποίος ήταν η πρώτη Honda στη κατάταξη. Ο Andrea Dovizioso ακολούθησε ως η πρώτη Ducati στην 4η θέση, ενώ την πρώτη 5άδα έκλεισε ο Cal Crutchlow.

O Valentino Rossi δεν είχε την καλύτερη δυνατή ημέρα, όμως ένας πολύ γρήγορος χρόνος στο τέλος της διαδικασίας τον έφερε στην 6η θέση. Την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν οι Petrucci, Zarco, Bautista και Pedrosa.

Οι χρόνοι της Παρασκευής ήταν πολύ σημαντικοί για την απευθείας πρόκριση στο Q2, καθώς οι προβλέψεις μιλάνε για μεγάλη πιθανότητα βροχής το Σάββατο.

Αποτελέσματα FP2

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles