spot_img

GP Ολλανδίας QP: Στην pole o Norris με έναν γύρο… αστραπή

O Lando Norris της McLAren Racing ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο QP του GP Ολλανδίας και αύριο θα εκκινήσει τον αγώνα των 72 γύρων από θέση ισχύος.

Οι κατατακτήριες δοκιμές (QP) του GP Ολλανδίας, του 15ου φετινού αγώνα της Formula 1 και πρώτου μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, ήταν μια επίδειξη δύναμης από τον Lando Norris και τη McLaren Racing, που εξασφάλισε την pole position χωρίς ουσιαστικά να απειληθεί. O Βρετανός στο τέλος του Q3 σημείωσε το 1:09,673 και άφησε τους υπόλοιπους μίλια πίσω του.

Ο Max Verstappen με τη Red Bull προσπάθησε να αμφισβητήσει τον Βρετανό αλλά προς απογοήτευση των χιλιάδων συμπατριωτών του κατάφερε μόνο τη 2η θέση. Ο Oscar Piastri με την άλλη McLaren πήρε την 3η θέση έχοντας έναν πολύ μέτριο τελευταίο γύρο.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Βελγίου και την ανασκόπηση του πρώτου μισού της σεζόν πατώντας play στο παρακάτω βίντεο. 

Q1

Σε αντίθεση με τις προβλέψεις και την εικόνα του FP3, ο καιρός στο ξεκίνημα των κατατακτήριων ήταν καλός και η πίστα εντελώς στεγνή, αν και σχετικά ακάθαρτη, όπως συμβαίνει πάντα μετά τη βροχή. Με τους μηχανικούς της Williams να δίνουν μάχη με το χρόνο για να επισκευάσουν το κατεστραμμένο μονοθέσιο του Sargeant, οι οδηγοί βγήκαν στην πίστα για να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούσαν, έχοντας κάνει ελάχιστους γύρους στο στεγνό κατά τη διάρκεια του 3ημέρου.

Οι χρόνοι έπεσαν σημαντικά όσο περνούσαν οι γύροι και η κατάταξη στο τέλος του πρώτου σκέλους καθορίστηκε από τους τελευταίους γρήγορους γύρους των οδηγών. Ο Sergio Perez ήταν αυτός που κατάφερε τον καλύτερο χρόνο, μπροστά από τους Russellκαι Sainz. Ο Sargeant, όπως αναμενόνταν, δεν έκανε καθόλου την εμφάνισή του στο Q1 και μαζί του αποκλείστηκαν από τη συνέχεια οι Ricciardo, Ocon, Bottas και Zhou.

  • Μην χάσετε την Τρίτη, 27/8 στις 21:00 (9μμ) την εκπομπή μας για την F1 με την ανάλυση του GP Ολλανδίας. Βρείτε το link πατώντας εδώ.

Q2

Στο ξεκίνημα του δεύτερου σκέλους τα σύννεφα είχαν αρχίσει να πλησιάζουν την πίστα και αυτό έδωσε το έναυσμα σε όλους τους οδηγούς να βγουν από νωρίς στην πίστα και να κάνουν για ασφάλεια γρήγορους γύρους. Οι McLaren αποδείχτηκαν ταχύτερες σε αυτήν τη διαδικασία, με τον Norris ελάχιστα μπροστά από τον Piastri.

Στα τελευταία λεπτά το ενδιαφέρον μετακινήθηκε λίγο πιο κάτω στην κατάταξη, στους οδηγούς που έδιναν τη μάχη να εξασφαλίσουν τη θέση τους στην τελική 10άδα και να συνεχίσουν στο Q3. Αρκετά «μεγάλα» ονόματα κινδύνευαν να αποκλειστούν και καθώς οι χρόνοι και πάλι έπεσαν στο τέλος, οι εκπλήξεις ήταν ηχηρές. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Sainz, Hamilton, Tsunoda, Hulkenberg και Magnussen.

Q3

Τα σύννεφα συνέχισαν να πυκνώνουν αλλά η βροχή δεν είχε κάνει την εμφάνισή της, οπότε οι 10 οδηγοί βγήκαν κανονικά στην πίστα για να διεκδικήσουν την pole position ή την καλύτερη δυνατή θέση στην εκκίνηση του αγώνα της Κυριακής. Στην πρώτη γρήγορη προσπάθεια, ο Lando Norris ήταν ταχύτερος, λίγο πάνω από ένα δέκατο του δευτερολέπτου μπροστά από τον Oscar Piastri και με τον Μαξ Φερστάπεν να ακολουθεί λίγα χιλιοστά πιο πίσω.

Με τις McLaren να έχουν δείξει τις προθέσεις και τις δυνατότητές τους, η δεύτερη προσπάθεια ήταν η τελευταία ευκαιρία του Verstappen να τις περάσει και να πάρει την pole, σε μια πίστα που δεν την έχει χάσει ποτέ. Ο Ολλανδός όντως τα έδωσε όλα και βελτίωσε το χρόνο του, αλλά αυτό ήταν αρκετό μόνο για τη 2η θέση, καθώς ο Lando Norris έκανε έναν τρομερό γύρο για να εξασφαλίσει την pole position για πάνω από 3 δέκατα του δευτερολέπτου. Ο Piastri πήρε την 3η θέση και θα έχει δίπλα του στην εκκίνηση τον Russell, που έγραψε τον 4ο χρόνο. Ακολούθησαν οι Perez, Leclerc, Alonso, Albon, Stroll και Gasly.

Μόνο ο αγώνας της Κυριακής μένει για να ολοκληρωθεί το 3ήμερο στην Ολλανδία, με την εκκίνηση να είναι προγραμματισμένη για τις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Αποτελέσματα QP GP Ολλανδίας 

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles