spot_img

GP Ολλανδίας Race: Στο τέλος μίλησε ο «Γιατρός»

Ο Valentino Rossi ήταν ο άρχοντας του Assen και πήρε την πρώτη του φετινή νίκη και τον έβαλε και πάλι στο παιχνίδι του τίτλου.

Ο Ιταλός, ήταν εκπληκτικός καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα και δεν τα παράτησε ούτε στιγμή και αντιστάθηκε στην πίεση. Εκπληκτικός ο “Γιατρός” που έφτασε τα 20 συνεχόμενα χρόνια με νίκες. Στην 2η θέση βρέθηκε ο εκπληκτικός Danilo Petrucci, που βρέθηκε πολύ κοντά στην 1η νίκη της καριέρας του, όμως θα πρέπει να περιμένει λίγο ακόμα. Φανταστική επίδοση από τον αναβάτη της Pramac. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Marc Marquez, που έδωσε σκληρή μάχη με τους Crutchlow και Dovizioso για την 3η θέση.

Κάκιστο αγώνα για τον Vinales που είχε από νωρίς πτώση, με τον Andrea Dovizioso να παίρνει κεφάλι στο πρωτάθλημα.

Στην εκκίνηση, οι Marquez και Zarco έκαναν καλή εκκίνηση, όμως ο Γάλλος φρέναρε καλύτερα και ήταν στη 1η θέση. Εντυπωσιακός και ο Rossi που έστριψε 3ος και ήταν πίσω από τον Ισπανό της Honda. Εξαιρετική εκκίνηση από τον Iannone, ο οποίος κέρδισε 7 θέσεις, ενώ ο Folger έκανε λάθος στον 1ο γύρο και έπεσε τελευταίος.

Στους πρώτους γύρους, οι διαφορές ήταν πολύ μικρές, με τον Petrucci να κρατιέται κοντά στους τρεις πρώτους. Πίσω όμως, ο Iannone ήταν πολύ επιθετικός και εντυπωσιακός, προσπερνώντας τους Bautista και Dovizioso πολύ εύκολα και ανέβηκε 6ος.

Ο αγώνας φάνηκε πως είναι της υπομονής, με τους αναβάτες μπροστά να μην κινούνται πολύ επιθετικά, στη προσπάθεια να κρατήσουν ζωντανά τα ελαστικά.

Ο Rossi τελικά επέλεξε να κάνει την επίθεσή του και πέρασε τον Marquez για την 2η θέση στην 1η στροφή, ενώ την ίδια στιγμή ο Vinales ανέβηκε στην 5η θέση και πλησίαζε το μπροστά γκρουπ. Στον επόμενο γύρο, ο Ιταλός είχε την αυτοπεποίθηση και επιτέθηκε στον Zarco στην ίδια στροφή που πέρασε τον Marquez και ανέβηκε στην 1η θέση και οι κερκίδες ξεσηκώθηκαν.

Όμως, στην 4η στροφή,  ο Rossi πήρε μια ανοικτή γραμμή, ο Γάλλος μπήκε στην εσωτερική και οι δυο τους είχαν επαφή. Ευτυχώς κανένας δεν είχε πτώση, αλλά ο Zarco έπεσε στην 4η θέση. Ενώ στο τέλος του ίδιου γύρου, ο Maverick Vinales είχε πτώση στο τελευταίο σικέιν και έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα και είμαστε ακόμα στο μέσον του αγώνα.

Με 11 γύρους να απομένουν, ο Danilo Petrucci επιτέθηκε στον Marquez και με ένα πολύ ωραίο προσπέρασμα από την εσωτερική, πέρασε στην 2η θέση, για την Ducati. O Zarco κοιτούσε από κοντά, ενώ ερχόταν από πίσω ο Dovizioso.

Στους τελευταίους 10 γύρους, ο Rossi πίεσε και άνοιξε τη διαφορά, ενώ η βροχή ξεκίνησε να πέφτει στη πίστα του Assen, όμως προς το παρόν με μικρή ένταση.

Ο Petrucci έφτασε τον Rossi, ενώ ο Dovizioso πέρασε σε έναν γύρο τους Zarco και Marquez και ανέβηκε 3ος. Την ίδια στιγμή, ο οδηγός της Tech 3 μπήκε στα pit για αλλαγή μοτοσυκλέτας με βρόχινα ελαστικά. Περισσότεροι αναβάτες μπήκαν για αλλαγή μοτοσυκλέτας, ενώ οι 4 πρώτοι παρέμειναν έξω, πράγμα που φάνηκε πως ήταν το σωστό.

Μπροστά, η μάχη ήταν εκπληκτική, με τον Rossi να κρατά τη νίκη με νύχια και με δόντια, ενώ ο Dovizioso πέρασε τον Petrucci, όμως οι δυο τους αλληλοπροσπεράστηκαν πολλές φορές μέσα σε δύο γύρους. Εκπληκτικές μάχες, με την επιτυχία να κρίνεται στα χιλιοστά από την αποτυχία.

Τελικά, ο Petrucci κατάφερε να περάσει τον Rossi με εντυπωσιακό τρόπο, με 4 γύρους να απομένουν και οι ψιχάλες δεν είχαν σταματήσει. Όμως, ο «Γιατρός» δεν το έβαλε κάτω και πέρασε στον επόμενο γύρο ξανά στη 1η θέση.

Οι μάχες δεν τελείωσαν μέχρι τον τελευταίο γύρο, με τον Rossi να είχε ένα μικρό προβάδισμα, ενώ η μάχη για την 3η θέση ήταν τρομερή, με τον Crutchlow να περνάει τους Marquez και Dovi.

Όμως, τίποτα δεν σταμάτησε τον Vale, ο οποίος παρά την πίεση πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού και πήρε μια φανταστική νίκη στο Assen σε έναν εκπληκτικό αγώνα. Στην 2η θέση τερμάτισε ο Danilo Petrucci, ο οποίος έκανε μια φανταστική εμφάνιση. Τελικά, στην 3η θέση βρέθηκε ο Marc Marquez, μετά από μία τρομερή μάχη με τους Crutchlow και Dovizioso που βρέθηκαν στις θέσεις 4 και 5.

Αποτελέσματα Αγώνα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles