spot_img

GP Ουγγαρίας FP3: Έσπασε ρεκόρ και χρονόμετρα ο Vettel

O Sebastian Vettel ήταν ο πρωταγωνιστής της τρίτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών γράφοντας νέο ρεκόρ πίστας, ενώ οι Mercedes είχαν προβλήματα.

Ο Γερμανός, ήταν ταχύτατος από την αρχή της διαδικασίας και με την δεύτερη προσπάθεια με τα super-soft, έγραψε το 1:17.017 και έκανε νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας. Η Ferrari μοιάζει μεταμορφωμένη στην Ουγγαρία το Σάββατο και είναι φαβορί πλέον για την pole position. Στην θέση ήταν ο Kimi Raikkonen 0.4s πίσω από τον teammate του, ενώ ο Valtteri Bottas συμπλήρωσε τη πρώτη 3άδα.

Πολλά προβλήματα για την Mercedes, η οποία δεν βρέθηκε στην κορυφή των χρόνων σε ελεύθερες δοκιμές για πρώτη φορά μετά την Ρωσία. Έχασε ρυθμό η Red Bull σε σχέση με χθες, ενώ η McLaren δείχνει σταδιακά όλο και πιο γρήγορη.

Με την έναρξη της διαδικασίας, λίγοι ήταν οι οδηγοί που βγήκαν για να πραγματοποιήσουν χρόνους. Σε αντίθεση με το FP1 και το FP2, η δράση τα πρώτα λεπτά ήταν λίγη.

Ο Carlos Sainz ήταν ο πρώτος που σημείωσε χρόνο με την medium γόμα ελαστικών, ενώ στη συνέχεια μπήκε και ο Max Verstappen για χρονομετρημένη προσπάθεια.

Η διαδικασία αυτή, είναι κρίσιμη, καθώς οι οδηγοί πραγματοποιούν τις τελευταίες προσομοιώσεις κατατακτηρίων, με την θέση στη σειρά εκκίνησης να είναι κρίσιμη σε αυτή τη πίστα.

Οι δύο Ferrari μπήκαν από νωρίς με την super-soft γόμα ελαστικών και είχαν αρκετές ορέξεις για να σπάσουν ρεκόρ. Αρχικά, ο Raikkonen ήταν ο πρώτος που έκανε χρόνο και ο πρώτος που κατέβηκε το φράγμα του 1:18, γράφοντας νέο απόλυτο ρεκόρ πίστα. Όμως, ο Sebastian Vettel ήταν εξαιρετικός στη πρώτη του προσπάθεια και σημείωσε το 1:17.790, ανέβηκε στη 1η θέση γράφοντας το νέο ρεκόρ πίστας.

Οι δύο Mercedes ήταν σε διαφορετική στρατηγική, με τους Bottas και Hamilton να έχουν soft γόμα ελαστικών. Και οι δύο πραγματοποίησαν από δύο χρονομετρημένες προσπάθειες, με τον Hamilton να είναι 0.9s πιο αργός από τον Vettel, ενώ ο Bottas ήταν 0.1s πίσω από τον teammate του.

Εντυπωσιακός ήταν ο Fernando Alonso με την McLaren. O Ισπανός, ήταν με την super-soft γόμα και κινήθηκε στον ρυθμό των Mercedes με την soft γόμα, 1.094s πίσω από τον Vettel. Πολύ καλός ο ρυθμός της βρετανικής ομάδας, σε μία πίστα που το μονοθέσιό παίζει μεγάλο ρόλο.

Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά για τον Daniel Ricciardo. O Αυστραλός, είδε το μονοθέσιό του να κολλάει στην 5η ταχύτητα στην 8η στροφή και αναγκάστηκε να σταματήσει στην άκρη της πίστας με πρόβλημα στα ηλεκτρονικά.

Ο Bottas έβαλε την super-soft γόμα ελαστικών και μπήκε στη πίστα για τη γρήγορη προσπάθειά του. Όμως, ο χρόνος του ήταν 0.1s πιο αργός από του Vettel, με την Mercedes να μη δείχνει πολύ δυνατή.

Όμως, οι Ferrari έβαλαν φρέσκο σετ super-soft γόμας και μπήκαν και πάλι στη πίστα. Ο Vettel πετούσε κυριολεκτικά και έσπασε τα χρονόμετρα γράφοντας το 1:17.017 και βελτίωσε κι άλλο το ρεκόρ ταχύτερου γύρου. Ο Raikkonen βελτίωσε κι εκείνος τον δικό του χρόνο, αλλά ήταν 0.4s πιο αργός.

Ο Hamilton ήταν σίγουρα ο πιο απογοητευμένος σε σχέση με χθες. Ο Βρετανός δεν κατάφερε να κάνει καθαρό γύρο, με την W08 να εμφανίζει τα προβλήματα που είδαμε στο Μονακό. Τελικά, ο καλύτερος χρόνος που έγραψε, ήταν 1.4s μακριά από την Ferrari.

Ο Max Verstappen μπήκε στη πίστα και βελτίωσε τον δικό του χρόνο και ανέβηκε στην θέση, ανάμεσα στις δύο Mercedes. Όμως, η RB13 ήταν 1.2s πίσω από την Ferrari. Στα τελευταία λεπτά, είδαμε πολλές ανακατατάξεις, με τον Vandoorne τελικά να παίρνει μια εξαιρετική θέση, ο Hulkenberg στην 7η, ενώ οι Alonso και Palmer έκλεισαν τη 10άδα.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles