spot_img

GP Qatar Race: Στο τέλος μίλησε ο Vinales

Ο Maverick Vinales πήρε μια μεγάλη νίκη στον πρώτο και εκπληκτικό αγώνα του MotoGP στο GP του Κατάρ αφήνοντας πίσω τους Dovizioso και Rossi.

O Ισπανός νίκησε στο ντεμπούτο του με την Yamaha, επιβεβαιώνοντας την ταχύτητα που είχε στην πίστα του Losail και ξεκίνησε με το δεξί τη χρονιά.

Παρά το γεγονός πως δεν έκανε καλή εκκίνηση, ο Ισπανός είχε υπομονή και κέρδισε τον Andrea Dovizioso που τερμάτισε σε μία εξαιρετική 2η θέση για την Ducati. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Valentino Rossi, με τον Ιταλό να βρίσκει τελευταία στιγμή τις κατάλληλες ρυθμίσεις για ένα καλό αποτέλεσμα.

Στις θέσεις 4 και 5 βρίσκουμε τις δύο Honda των Marquez και Pedrosa, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό των τριών πρώτων.

Τη 10άδα συμπλήρωσαν ο εκπληκτικός Aleix Espargaro με την Aprillia, o Redding, o Miller, o Rins και ο Folger.

Λόγω ελαφριάς βροχής, η εκκίνηση καθυστέρησε δύο φορές, με αποτέλεσμα η τελική εκκίνηση να έρθει αρκετή ώρα αργότερα από το κανονικό. Ο αγώνας μετά από δύο γύρους σχηματισμού, αποφασίστηκε να είναι 20 γύροι.

Στην εκκίνηση o Iannone πετάχτηκε πολύ καλά και βρέθηκε στη πρώτη θέση, ενώ ο Lorenzo έκανε λάθος και έπεσε εκτός βαθμών . Η μεγάλη έκπληξη όμως ήταν ο Johan Zarco ο οποίος πέρασε στην 1η θέση, με τον Marquez να τον ακολουθεί στο τέλος του πρώτου γύρου.

O Valentino Rossi ανέβηκε στην 7η θέση και γρήγορα κατάφερε να περάσει τον Pedrosa για την 6η. Ο Dovizioso ξεκίνησε την επίθεσή του και προσπέρασε τον Iannone για την 3η θέση. Ο Maverick Vinales έκανε μέτριο ξεκίνημα χωρίς να απειλεί τους πρώτους τέσσερις, ενώ ο Cal Crutchlow είχε πτώση στον 5ο γύρο.

Ο «Dovi» δεν έχασε ευκαιρία και πέρασε τον Marquez για την 2η θέση, ενώ ο Zarco άνοιγε μπροστά εντυπωσιακά την διαφορά. Την ίδια ώρα ο Crutchlow είχε και δεύτερη πτώση στον αγώνα.

Όμως στον 7ο γύρο, το όνειρο του Zarco έλαβε τέλος όταν έχασε το μπροστινό στην 2η στροφή και βρέθηκε δυστυχώς εκτός αγώνα, σε ένα ονειρικό ντεμπούτο στην μεγάλη κατηγορία. Στην κορυφή, οι Dovizioso, Marquez και Iannone έδιναν μεγάλη μάχη, με τις δύο Yamaha των Vinales και Rossi να κόβουν λίγο λίγο τη διαφορά.

Ο Iannone προσπάθησε να περάσει τον Marquez με τους δύο να δίνουν μάχη για πολλές στροφές, με τον Ισπανό πρωταθλητή να κρατάει πεισματικά.

Και, στον 11ο  γύρο, ο Iannone επανέλαβε αυτό που έκανε πέρυσι και έπεσε στη στροφή 5, ενώ έδειχνε δυνατός για μια θέση στο βάθρο.

Στον 12ο γύρο, στα φρένα για την πρώτη στροφή, ο Maverick Vinales έκανε την κίνηση στον Marc Marques και ανέβηκε στην 2η θέση και ξεκίνησε την επίθεση προς τον «Dovi» . O Rossi, δεν έχασε ευκαιρία και με μία τρομερή επίθεση πέρασε τον Ισπανό της Honda, ενώ ο Lorenzo σκαρφάλωνε την ίδια ώρα στην 9η θέση.

Ο οδηγός της Ducati έχανε αρκετό χρόνο με το μαλακό πίσω ελαστικό και ο Vinales τον προσπέρασε στον 14ο γύρο για την πρωτοπορία του αγώνα. Αλλά, η δύναμη της Ducati στην μεγάλη ευθεία, έδωσε στον Dovizioso ξανά την πρωτοπορία. Τα αλληλοπροσπεράσματα μεταξύ των δύο ήταν συνεχή, με τον Rossi να τους πιάνει και να βάζει φωτιά στη μάχη.

Στα τελευταία στάδια του αγώνα, οι δύο πρώτοι άνοιξαν τη διαφορά από τον Rossi με τον Dovizioso να κάνει την τελική του επίθεση, αλλά να μην μπορεί να περάσει.

Έτσι ο Maverick Vinales κέρδισε τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, σε μία εκπληκτική εμφάνιση.

Αποτελέσματα Αγώνα: Classification Qatar Race

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles