spot_img

GP Ρωσίας FP3: Έσπασε το ρεκόρ πίστας ο Hamilton

O Lewis Hamilton ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών στη πίστα του Sochi και φαντάζει το μεγάλο φαβορί για τις κατατακτήριες.

Ο Βρετανός βγήκε από τη πρώτη στιγμή και έδειξε πως έχει τη ταχύτητα και με το παραπάνω ώστε να κυριαρχείση στη Ρωσία. Με την hyper-soft γόμα, κατάφερε να γράψει, όχι στην πρώτη του προσπάθεια, το 1:33.067, χρόνος που αποτελεί νέο ρεκόρ πίστας στο Sochi. Ο Valtteri Bottas έμεινε στην 2η θέση και έκανε και πάλι το 1-2 για την Mercedes, ενώ η διαφορά από την Ferrari έχει μεγαλώσει. Ο Sebastian Vettel ήταν και πάλι στην 3η θέση, όμως ήταν ακριβώς 0.600s μακριά από τον Βρετανό και φαίνεται πως η διαφορά μεγάλωσε σε σχέση με χθες.

Στην 4η θέση ακολούθησε ο Kimi Raikkonen, o οποίος ήταν στο ίδιο δέκατο με τον teammate του, όμως σίγουρα έχουν έδαφος να καλύψουν στο κόκκινο στρατόπεδο. Ακολούθησαν οι δύο Red Bull, με τον Verstappen μπροστά από τον Ricciardo, όμως πολύ πιο μακριά σε σχέση με χθες.

Best of the Rest ήταν ο Charles Leclerc, μπροστά από τους Esteban Ocon, Kevin Magnussen και Sergio Perez.

To FP3

Οι συνθήκες της πίστας ήταν εξαιρετικές όταν άναψε το πράσινο φως, με τις δύο Williams και τον Fernando Alonso να είναι τα πρώτα μονοθέσια που βγήκαν για χρόνους. Ταχύτερος ήταν ο Ισπανός έναντι του Sirotkin με τους δύο να φορούν τη hyper-soft γόμα, όμως γρήγορα έπεσαν από εκεί, καθώς οι Ferrari βγήκαν για τα πρώτα τους περάσματα.

Ο Vettel ανέβηκε στη πρώτη θέση με το 1:33.859, ενώ ο Raikkonen κατάφερε να πλησιάσει στα 0.4s τον teammate του. Στον δεύτερο του γύρο, ο Γερμανός δεν κατάφερε να βελτιώσει, κάτι που μαρτυρά την έντονη φθορά της πιο μαλακής εκ των τριών γομών που είναι διαθέσιμες αυτό το τριήμερο.

Ο Bottas βγήκε στη πίστα ώστε να κάνει κι εκείνος το δικό του πέρασμα και ανέβηκε στην 2η θέση, 0.082s μακριά από τη κορυφή. Σε αντίθεση με τη Ferrari όμως, στον δεύτερο γύρο του βελτίωσε και έγραψε το 1:33.809 για να ανέβει στην 1η θέση. Λίγα λεπτά αργότερα, ήταν η ώρα του Hamilton να κάνει χρόνο και στη πρώτη του προσπάθεια, ανέβηκε στην 3η θέση, 0.110s μακριά από τον teammate του.

Στη δεύτερη προσπάθεια του, βελτίωσε και με το 1:33.664 πέρασε στη κορυφή της κατάταξης, με τη διαφορά από τη Ferrari να είναι σήμερα 0.195s για την ώρα. Όμως δεν σταμάτησε εκεί, καθώς έπειτα από έναν ακόμα γύρο, ο Βρετανός έριξε κι άλλο τα χρονόμετρα στο 1:33.496.

Ο Perez είχε σημειώσει έναν πολύ καλό χρόνο και ήταν στη 5η θέση, μπροστά από τις Red Bull που για την ώρα δεν είχαν βρει ρυθμό στη διαδικασία. Πολύ καλή εμφάνιση είχε για την ώρα και ο Leclerc στην 8η θέση, ενώ στη 10άδα ήταν και ο Hulkenberg.

Μπαίνοντας στα τελευταία 20 λεπτά, περιμέναμε τις ομάδες να βγουν και με ένα δεύτερο σετ της hyper-soft. O Vettel έπειτα από αλλαγές της Ferrari στο set-up ξεκίνησε τον γύρο του, όμως λάθος του κατέστρεψε την πρώτη προσπάθεια πραγματικής προσομοίωσης κατατακτηρίων. Ο Bottas ακολούθησε λίγο αργότερα και έγραψε το 1:33.321 για να ανέβει στη κορυφή των χρόνων.

O Hamilton ήταν ο επόμενος και έσπασε το ρεκόρ πίστας στο 1:33.067, με τον Vettel να μην μπορεί να βελτιώσει ούτε στον δεύτερο γύρο του, ενώ ο Raikkonen τον ξεπέρασε, αλλά ήταν 0.784s μακριά από τον Βρετανό. Ο Γερμανός επιχείρησε ακόμα μια προσπάθεια και μέχρι το δεύτερο κομμάτι ήταν ταχύτερος, αλλά τελικά έμεινε 0.6s μακριά από τις Mercedes.

Και οι τέσσερις είχαν πάνω τους αρκετά καύσιμα, ενώ ο Verstappen κατάφερε να μπει στο ίδιο δευτερόλεπτο, όμως η διαφορά σήμερα εκτοξεύθηκε στα 0.8s. Στον τελευταίο του γύρο, ο Raikkonen βρήκε κίνηση στο τελευταίο κομμάτι και έμεινε στην 4η θέση.

Ο Leclerc έκανε έναν πολύ καλό χρόνο για να ανέβει στην 6η θέση, μπροστά από τον Magnussen, ενώ και ο Sainz μπήκε στη 10άδα. Οι δύο Red Bull μπήκαν στις συνηθισμένες τους θέσεις στο 5 και 6, ενώ οι RP Force India δεν κατάφεραν να είναι best of the rest.

H διαδικασία ολοκληρώθηκε, με τον Hamilton να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι του teammate του, με τη Ferrari να έχει έδαφος να καλύψει ενόψει κατατακτηρίων.

Αποτελέσματα FP3

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles