spot_img

GP Ρωσίας FP3: Η Ferrari πάει για pole position

Ο Sebastian Vettel βρέθηκε στη κορυφή των χρόνων και στο FP3 και πλέον η Ferrari είναι πιο κοντά στην πρώτη pole position για το 2017.

Ο Γερμανός οδηγός οδήγησε το 1-2 της Ferrari για ακόμη μια περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Ο Vettel έκανε το 1:34.001 και ήταν κατά 0.3s μακριά από τον ανταγωνισμό.

Οι δύο Mercedes βρέθηκαν στις θέσεις 3 και 4 με τον Bottas για ακόμα μια φορά μπροστά από τον Hamilton. Η Γερμανική ομάδα μείωσε τη διαφορά από την Ferrari, όμως παραμένει αρκετή.

Στις πίσω θέσεις, η Williams φαίνεται να μπορεί να ανταγωνιστεί την Red Bull, με τον Hulkenberg και πάλι στη πρώτη 10άδα. Την ίδια ώρα, ο teammate του δεν πραγματοποίησε χρόνο, με την ομάδα του να βρίσκεται σε διαδικασία αλλαγής κινητήρα.

Με το που ξεκίνησε η διαδικασία 60 λεπτών, ο Kevin Magnussen ήταν ο πρώτος που βγήκε στη πίστα, για τον καθιερωμένο γύρο ελέγχου συστημάτων και λειτουργίας.

Η διαδικασία είναι κρίσιμη για την έκβαση του τριημέρου, καθώς οι τελευταίες λεπτομέρειες μπαίνουν σε τάξη για τις κατατακτήριες δοκιμές.

Τα πρώτα 10 λεπτά πέρασαν με αρκετή ησυχία στη πίστα, καθώς κανένας δεν είχε συμπληρώσει χρονομετρημένη προσπάθεια. Οι δύο Force India με τους Ocon και Perez ήταν οι πρώτοι που συμπλήρωσαν χρονομετρημένη προσπάθεια. Ο Daniil Kvyat ήρθε να ανέβει στη πρώτη θέση.

Με τον Ocon να βελτιώνει και να περνά στη 1η θέση, οι δύο Red Bull βγήκαν νωρίς νωρίς με την ultra soft γόμα ελαστικών και έκαναν το 1-2. Ο Verstappen ήταν μόλις μισό δέκατο ταχύτερος του teammate του.

Την ίδια τακτική ακολούθησαν Ferrari και Mercedes, με τον Raikkonen να είναι ταχύτερος από τον Vettel με χρόνο 1:35.610. Όμως, ο Vettel απάντησε στον δεύτερο γρήγορο γύρο του και έσπασε τα χρονόμετρα με το 1:34.933.

Ο Bottas ήταν σχεδόν 0.7s και βρέθηκε στη 3η θέση, ενώ ο Hamilton δεν είχε καθαρό πέρασμα και έμεινε 4ος. Ο Φιλανδός βελτίωσε και ανέβηκε 2ος, ενώ ο Raikkonen και Vettel επέστρεψαν στα pit.

Το παιχνίδι ξεκίνησε λίγο πριν το πρώτο ημίωρο, με τον Hamilton να είναι ο δεύτερος οδηγός που κατεβαίνει το 1:35 για να ανέβει στην 1η θέση. Ο χρόνος του ήταν 1:34.828, 0.1s ταχύτερος του Vettel. H Mercedes φαίνεται να αργεί να φέρει τα ελαστικά σε κατάλληλη θερμοκρασία, ενώ κουβαλάει περισσότερα καύσιμα από την Ferrari. O Bottas κατάφερε κι εκείνος να βελτιώσει, όμως ήταν 0.2s πιο αργός από τον teammate του.

Στα μέσα της διαδικασίας, ο Ricciardo ήταν στη 5η θέση με τον Stroll στην 6η, ενώ τη 10άδα συμπλήρωσαν οι Verstappen, Massa, Sainz και Grosjean.

O Verstappen έκανε έναν εντυπωσιακό χρόνο και ανέβηκε στην 4η θέση μπροστά από τον Raikkonen.

Όμως, οι δύο Ferrari έβαλαν φρέσκια ultra soft γόμα και έσπασαν τα χρονόμετρα και έδειξαν πως έχουν και σήμερα το πάνω χέρι. Ο Vettel κατέβηκε στο 1:34.001 με τον Raikkonen στη 2η θέση 0.3s. Οι δύο Mercedes μείωσαν τη διαφορά με τον Bottas ελάχιστα πίσω από τον συμπατριώτη του. Ο Hamilton έκανε συνολικό πρώτο ταχύτερο sector, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Στο τέλος της διαδικασίας, οι πρωτοπόροι βγήκαν με χρησιμοποιημένο σετ ελαστικών, με ελάχιστα περιθώρια βελτίωσης. Ευχάριστη έκπληξη η 6η θέση του Felipe Massa, ανάμεσα στις δύο Red Bull και 8η του Nico Hulkenberg με την Renault.

Αποτελέσματα FP3

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles