spot_img

GP Ρωσίας Race: Νίκη Hamilton και αγκαλιά πλέον με τον τίτλο

O Lewis Hamilton ήταν ο μεγάλος νικητής του GP Ρωσίας και με την 70η νίκη της καριέρας του, αύξησε τη διαφορά στο πρωτάθλημα, που πλησιάζει όλο και πιο πολύ.

Ο Βρετανός έκανε έναν πολύ δυναμικό αγώνα, κρατώντας την 2η θέση στην εκκίνηση, ενώ αντέδρασε σωστά όταν έχασε θέση στη πίστα από τη λάθος στρατηγική της ομάδας του. Με μια πολύ όμορφη κίνηση πέρασε τον Sebastian Vettel και λίγο αργότερα πήρε την 1η θέση με team orders της ομάδας του και έφτασε στην 8η φετινή νίκη όπου τον φέρνει πλέον 50 βαθμούς μπροστά από τον Γερμανό. Η Mercedes στο σημείο του πρωταθλήματος που είμαστε, έχει μόνο έναν στόχο και οι εντολές ήταν μονόδρομος στον αγώνα αυτό. Ο Valtteri Bottas ολοκλήρωσε στην 2η θέση παίζοντας το ομαδικό παιχνίδι πολύ καλά και ξέρει πως παρά τη σημερινή απογοήτευση, η Mercedes και ο Hamilton μπορούν να το ανταποδώσουν. Ο Sebastian Vettel έκλεισε το βάθρο των νικητών και παρά τη σωστή στρατηγική δεν κράτησε τη θέση του και η διαφορά αυξήθηκε για ακόμα έναν αγώνα.

Ο Kimi Raikkonen έκανε έναν μοναχικό αγώνα, δίχως να κάνει κάτι το ιδιαίτερο και τερμάτισε στην 4η θέση του αγώνα. Οι δύο Red Bull ακολούθησαν, με τον Max Verstappen να κάνει έναν πολύ καλό αγώνα ανήμερα των γενεθλίων του, ενώ ο Ricciardo τον ακολούθησε.

Ο Charles Leclerc έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα και ήταν ο best of the rest στο Sochi στην 7η θέση, μπροστά από τους Kevin Magnussen, Esteban Ocon και Sergio Perez.

O Αγώνας

Στην εκκίνηση, o Bottas έκανε τη τέλεια εκκίνηση, με τους Hamilton και Vettel να είναι δίπλα δίπλα. Όμως ο Βρετανός πήρε το slipstream από τον Bottas και κατάφερε να κρατήσει τη θέση του, παρά τη διπλή επίθεση του οδηγού της Ferrari. Πιο πίσω δεν είχαμε πολλές αλλαγές, με τον Leclerc να κερδίζει μία, ενώ ο Verstappen από 19ος είχε βρεθεί στη 12η θέση μόλις στον πρώτο γύρο.

Ο Bottas άνοιξε τη διαφορά αμέσως από τον Hamilton, o οποίος κοίταξε να ανοίξει τη διαφορά από τον Vettel εκτός DRS. Κάκιστους πρώτους γύρους είχαν οι δύο οδηγοί της Toro Rosso, oι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν καθώς είχαν τρομακτικές στιγμές με το πίσω μέρος να μην ανταποκρίνεται στα φρένα.

Μέχρι τον 6ο γύρο, ο Bottas ήταν 1.4s μπροστά από τον Hamilton, o οποίος είχε στο 2.2s τον Vettel, ενώ ο Verstappen είχε σκαρφαλώσει ήδη στην 6η θέση. Ο Alonso είχε μπει για αλλαγή ελαστικών, περνώντας στην soft γόμα. Οι δύο Red Bull και οι δύο Renault ήταν τα μόνα μονοθέσια που ξεκίνησαν με τη soft γόμα και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε που θα μπορέσουν να φτάσουν.

Ο Leclerc είχε φτάσει στην 6η θέση, καθώς τον είχε προσπεράσει ο Verstappen, ενώ ο Magnussen δυσκολευόταν με τα ελαστικά του, με τον Grosjean να έχει ήδη μπει για αλλαγή. Ο Δανός μπήκε κι εκείνος, με τη συμπεριφορά των ελαστικών να μην είναι η αναμενόμενη για την ώρα.

Ο Verstappen ήταν ακριβώς στο παράθυρο των τριών πρώτων στον 12ο γύρο και κέρδιζε συνεχώς έδαφος. Ο Bottas δεν μπορούσε να ανοίξει τη διαφορά από τον Hamilton, ενώ ο Vettel κρατούσε σταθερή απόσταση 1.7s από τον Βρετανό. Μόνο ο Rakkonen ήταν εκείνος που έχανε χρόνο και πλέον ήταν 7.4s μακριά από τη κορυφή.

Η Mercedes έφερε τον Bottas στο τέλος του 12ου γύρου για να περάσει στη soft και βγήκε στην 5η θέση. Ο Hamilton δεν μπήκε στον επόμενο γύρο, αλλά μπήκε ο Vettel για την Ferrari και πέρασε κι εκείνος στη soft γόμα. Ο Hamilton μπήκε στον 14ο γύρο και στην έξοδο βγήκε δίπλα δίπλα με τον Vettel και ο Γερμανός έστριψε μπροστά του. Η Mercedes επέλεξε τη λάθος στρατηγική και δίχως team orders βγήκε χαμένη.

Όμως, ο Βρετανός είχε DRS και επιτέθηκε πριν τη στροφή 2 για να τον κλείσει ο Vettel δύο φορές, με τη σύγκρουση να αποφεύγεται από θαύμα. Όμως στην 3 είχε τρομερή ταχύτητα και με μια εξαιρετικά υπολογισμένη βουτιά στη στροφή 4, πέρασε τον Vettel και τα πράγματα επέστρεψαν στη πραγματικότητα. Η Ferrari είχε αφήσει έξω τον Raikkonen, o οποίος είχε τον Verstappen τώρα 7.4s πίσω του και έχασε χρόνο.

Οι αγωνοδίκες, αποφάσισαν να ξεκινήσουν έρευνα στον τρόπο που αμύνθηκε ο Vettel, καθώς άλλαξε γραμμή 2 φορές, με τη δεύτερη να ήταν κοντά στο να προκαλέσει επαφή των δύο.

Ο Raikkonen μπήκε στα pit και βγήκε στην 5η θέση και άφησε τον Verstappen στη 1η θέση, ο οποίος εκίνησε από την 19η θέση. Στον 23ο γύρο, ο Bottas ήταν 1.7s μακριά από τον Verstappen, ενώ ο Hamilton ήταν στο DRS του, με τον Vettel να πλησιάζει κερδίζοντας 1 δευτερόλεπτο. Την ίδια στιγμή οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να μην συνεχίσουν την έρευνα στο προηγούμενο συμβάν.

Στον 25ο γύρο όμως, η Mercedes έδωσε εντολή και ο Bottas άφησε τον Hamilton να περάσει στην 2η θέση, καθώς το πρωτάθλημα οδηγών προέχει και το 1-2 είναι το σημαντικό για τους πρωταθλητές. Ο Vettel όμως είχε άλλη άποψη και αμέσως μπήκε στο DRS του Φινλανδού. Team Orders είχαμε και στην RP Force India, με τον Perez να περνά τον Ocon στα φρένα για τη στροφή 2. Ο λόγος ήταν ο Hulkenberg που ήταν στην 7η θέση και δεν είχε κάνει ακόμα pit-stop, με το overcut να τον φέρνει αργότερα σε θέση να πάρει βαθμούς.

Ο Hamilton δεν μπορούσε να φτάσει τον Verstappen που είχε εξαιρετικό ρυθμό, αλλά κοίταζε να πηγαίνει σε έναν ρυθμό όπου θα εξασφάλιζε ζωή στα ελαστικά του μέχρι το τέλος του αγώνα. Ο Bottas ήταν 2.3s πίσω του, ενώ ο Vettel κρατούσε σταθερή απόσταση στο 1.8s.

Φτάνοντας στον 40ο γύρο, είδαμε την RP Force India να δίνει και πάλι team orders, ενώ ο Hulkenberg ήταν πίσω τους πλέον έχοντας μπει στα pit και μάζευε τη διαφορά συνεχώς.

Ο Hamilton έφτασε στον Verstappen και επιτέθηκε στη στροφή 2, όμως ο Ολλανδός έκλεισε σωστά τη γραμμή και κρατήθηκε στην 1η θέση. Η διαφορά άνοιξε αμέσως στα 2s, με τον Hamilton να χάνει και από τον Bottas και από τον Vettel.  Τελικά όμως, στο τέλος του 43ου γύρου, ο Verstappen μπήκε για να βάλει την ultra-soft για τους τελευταίους γύρους. Μένει να δούμε πόσο μπορεί να κερδίσει, με τη διαφορά από τον Raikkonen να είναι 14.6s.

Ο ρυθμός της Red Bull δεν ήταν ιδανικός με τη φρέσκια και αρκέστηκε στο να τερματίσει στις θέσεις 5 και 6.

Μέχρι το τέλος, κανένα ντουμπλάρισμα δεν άλλαξε κάτι, με τους δύο οδηγούς της Mercedes να μην αλλάζουν τελικά θέση και ο Hamilton πήρε μια μεγάλη νίκη και πλησιάζει όλο και πιο κοντά στον 5ο του παγκόσμιο τίτλο. Οι Bottas και Vettel έκλεισαν το βάθρο πίσω του σε έναν όχι και τόσο συναρπαστικό αγώνα.

Αποτελέσματα Αγώνα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles