spot_img

GP Ρωσίας Race: Πρώτη και εντυπωσιακή νίκη για τον Bottas

O Valtteri Bottas ήταν ο μεγάλος νικητής του GP Ρωσίας, μπροστά από την Ferrari του Sebastian Vettel και έγινε ο 107ος νικητής στην ιστορία του σπορ.

Ο Φιλανδός έκανε μια εξαιρετική εκκίνηση και πέρασε στη 1η θέση πριν τη πρώτη στροφή και κυριάρχησε για τον υπόλοιπο αγώνα. Ο Vettel προσπάθησε με το undercut 7 γύρων να βρεθεί σε καλή θέση, όμως ήταν πολύ αργά για τον ίδιο όταν έφτασε σε απόσταση βολής. Ο Kimi Raikkonen συμπλήρωσε το βάθρο, σε μια καλή εμφάνιση για τον Φιλανδό στη Ρωσία.

Ο Lewis Hamilton είχε έναν κακό αγώνα για τα δεδομένα του, με τον Βρετανό να έχει προβλήματα με τις θερμοκρασίες του μονοθεσίου που περιόρισαν τον αγώνα του.

Εξαιρετικό αγώνα για την Force India με τα δύο μονοθέσια στις θέσεις 6 και 7, ενώ η McLaren είχε ακόμη έναν κακό αγώνα με τον Vandoorne στη 14η θέση και τον Alonso να εγκαταλείπει πριν την εκκίνηση.

Πριν καν ξεκινήσει ο αγώνας, ο Alonso σταμάτησε τη McLaren του λίγο πριν την είσοδο του pit lane. O Ισπανός είχε πρόβλημα με το υβριδικό σύστημα. Ως αποτέλεσμα είχαμε έναν επιπλέον γύρο σχηματισμού.

Στην εκκίνηση ο Bottas πετάχτηκε εκπληκτικά και μέχρι τη στροφή 2 είχε περάσει στην 1η θέση μπροστά και από τις δύο Ferrari. O Hamilton δεν μπόρεσε να περάσει τον Raikkonen και έμεινε 4ος.

Όμως, στη στροφή 3 είχαμε επαφή ανάμεσα στον Grosjean και στον Palmer, με τους δύο να καταλήγουν στον τοίχο. Το safety car έκανε την εμφάνισή του για ακόμη μια φορά στο Sochi.

Οι περισσότεροι οδηγοί που εκίνησαν από την ακάθαρτη πλευρά, έχασαν αρκετά στην εκκίνηση.

Όταν έφυγε το SC, O Bottas έπιασε ολόκληρο το grid στον ύπνο και ξέφυγε μπροστά από τον Vettel. Στον επόμενο γύρο όμως, ο Ricciardo είδε το πίσω δεξί του φρένο να παίρνει φωτιά και αναγκάστηκε να μπει στα pit και να εγκαταλείψει.

Οι γύροι περνούσαν, με τον Bottas να ανοίγει τη διαφορά από τον Vettel έχοντας εξαιρετικό ρυθμό, με τους Raikkonen και Hamilton να χάνουν συνεχώς χρόνο. Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes είχε προβλήματα με τη θερμοκρασία του κινητήρα και των ελαστικών. Από την ομάδα είχε πάρει την οδηγία να προσπαθήσει να κρυώσει το μονοθέσιο στις ευθείες, πράγμα που του κόστισε σε χρόνο.

Στον 15ο γύρο, ο Bottas ήταν στη 1η θέση με τις δύο Ferrari να ακολουθούν, ο Hamilton 4ος, ενώ τη 10άδα συμπλήρωναν οι Verstappen, Massa, Perez, Ocon, Hulkenberg και Magnussen

Τα πρόβλημα συνεχίζονταν για τον Hamilton, ο οποίος είχε αφήσει αρκετά μπροστά τον Raikkonen, όμως οι θερμοκρασίες στο μονοθέσιο ήταν ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση.

Την ίδια ώρα, Bottas και Vettel έκαναν συνεχώς ταχύτερα περάσματα, ενώ οι teammate τους έχαναν χρόνο. Όμως, ο Hamilton άρχισε και πάλι να πλησιάζει τον Raikkonen, μιας και ο αγώνας του μέχρι εκείνο το σημείο ήταν λες και έτρεχε σε χειμερινές δοκιμές.

Ο Massa στον 22ο γύρο ήταν ο πρώτος από τη 10άδα που μπήκε στα pit για τη super soft γόμα, ενώ το ίδιο έκαναν οι Kvyat, Magnussen και οι δύο Sauber.

Στην κίνηση με πιο αργά μονοθέσια, η διαφορά στη κορυφή να μειώνεται. Όμως, ο Bottas ήταν ο πρώτος που μπήκε στα Pit στο τέλος του 27ου γύρου, με τον Vettel να μην τον ακολουθεί, ούτε στον επόμενο γύρο. Η Ferrari πήγε για το overcut με τον Vettel να μένει για τρίτο γύρο έξω και να βάζει τον Raikkonen στον 29ο γύρο.

O Vettel επέμενε να μείνει στη πίστα και είχε παραπλήσιο ρυθμό με τον Bottas και η διαφορά έμενε στα 20 δευτερόλεπτα. Ο Raikkonen με τα ίδια ελαστικά με τον Φιλανδό ήταν ταχύτερος από τον οδηγός της Mercedes.

Εν τέλει, ο Vettel μπήκε στο τέλος του 34 γύρου για τα super soft ελαστικά και ξεκίνησε το κυνήγι του Bottas. O Γερμανός αμέσως άρχισε να μειώνει τη διαφορά από τον Φιλανδό, ο οποίος έκανε λάθος στη 13 στροφή χάνοντας πολύτιμο χρόνο. H διαφορά στον 39ο γύρο ήταν μόλις 3 δευτερόλεπτα.

Μόνο ο Hulkenberg δεν είχε μπει για αλλαγή ελαστικών, ενώ το παράξενο ήταν πως δεν είχε γίνει ούτε ένα προσπέρασμα. Ο Massa αναγκάστηκε να μπει στα Pit για δεύτερη αλλαγή ελαστικών, καθώς είχε απώλεια πίεσης σε ένα από τα ελαστικά του.

Ο Raikkonen φάνηκε να μην έχει ρυθμό να ακολουθήσει τους δύο πρώτους, ενώ ο Lewis Hamilton έκανε έναν αγώνα συντήρησης καθώς πάλευε όλο τον αγώνα με τις θερμοκρασίες του μονοθεσίου.

Η διαφορά για τη νίκη ήταν στο 1.4s, με τη μάχη στους τελευταίους γύρους να αναμένεται συναρπαστική. Ο Vettel μπήκε στο DRS του Bottas αλλά δεν κατάφερε αρχικά να βρεθεί κοντά.

Όμως, στον τελευταίο γύρο ο Bottas προσπέρασε τον Massa και άνοιξε την διαφορά πάνω το 1s και με έναν επιβλητικό γύρο πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού και πήρε τη πρώτη νίκη στη καριέρα του.

Στη 2η θέση τερμάτισε ο Sebastian Vettel με τον Raikkonen να συμπληρώνει το βάθρο. Ο Hamilton σε έναν κακό αγώνα για τον ίδιο πήρε τη 4η θέση ενώ ο Verstappen ήταν ο μοναδικός οδηγός της Red Bull που τερμάτισε στη 5η.

Τη βαθμολογούμενη 10άδα συμπλήρωσαν οι Perez, Ocon, Hulkenberg, Massa και Sainz.

Αποτελέσματα Αγώνα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles