spot_img

GP Σιγκαπούρης QP: Έσπασε ρεκόρ και χρονόμετρα ο Vettel

O Sebastian Vettel ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στις κατατακτήριες δοκιμές της Marina Bay και κατέκτησε την 49η pole position.

O Γερμανός οδηγός της Ferrari πάτησε γκάζι στο Q3 και με δύο ταχύτατα περάσματα, έδειξε ποιος είναι το αφεντικό. Ο Vettel έγραψε το 1:39.491 έκανε τον κόσμο να μείνει με ανοικτό το στόμα. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Max Verstappen με την Red Bull να μένει με την απογοήτευση, μιας και ήταν το φαβορί για την πρώτη σειρά. Ο teammate του, Daniel Ricciardo ακολούθησε στην 3η θέση, σε ένα συνολικά θετικό βράδυ για τους Ταύρους.

Ο Kimi Raikkonen θα εκκινήσει από την 4η θέση, όμως η διαφορά από τον teammate του ήταν τεράστια, με την απόδοσή του να είναι απογοητευτική. Στην τρίτη σειρά βρέθηκαν οι δύο Mercedes με τον Hamilton στην απογοητευτική 5η θέση και τον Bottas να απογοητεύει με την απόδοσή του.

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Nico Hulkenberg, ο οποίος ήταν ο Best of the Rest στην 7η θέση, μπροστά από τις δύο McLaren και τον Carlos Sainz.

Με την έναρξη του Q1, ο Kimi Raikkonen ήταν ο πρώτος οδηγός που μπήκε στην πίστα με την ultra-soft γόμα ελαστικών για να γράψει πρώτος χρόνο. Λίγο αργότερα τον ακολούθησε και ο teammate του, με τους Sainz, Stroll, Kvyat και τις δύο Haas να μπαίνουν με τη σειρά τους  στη πίστα.

Ο Φινλανδός οδηγός της Ferrari σημείωσε το 1:44.060, με τους Sainz, Kvyat και Stroll να τον ακολουθούν. Ο Vettel ήταν 0.6s πιο αργός από τον teammate του στον πρώτο γρήγορο γύρο. Ο Alonso ανέβηκε στην 2η θέση προσωρινά, όμως ο Vandoorne έγραψε νέο ταχύτερο γύρο, μπροστά από τον Kimi.

Οι δύο Red Bull μπήκαν στη πίστα και έκαναν το 1-2, με τον Ricciardo να γράφει το 1:42.846 και να είναι στην 1η θέση. Ο Hamilton ήρθε αμέσως να κάνει 2ο χρόνο και να μπαίνει ανάμεσα στους ταύρους. Την ίδια στιγμή, ο Massa χτύπησε στον τοίχο και κλάταρε το πίσω δεξί ελαστικό του.

Όμως, ο Verstappen απάντησε και με το 1:42.010 ανέβηκε στην 1η θέση, με τον Ricciardo να βελτιώνει κι εκείνος, αλλά να είναι 0.053s πιο αργός.

Τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν άκρως σημαντικά, μιας και όλοι βγήκαν για να γράψουν χρονομετρημένη προσπάθεια με φρέσκια ultra-soft γόμα.

Οι θέσεις της επικίνδυνης ζώνης άλλαζαν συνεχώς με κάθε δευτερόλεπτο που περνούσε, με τις δύο Haas να μπαίνουν στη 10άδα αλλά λίγο αργότερα κινδύνεψαν. Ο Alonso έκανε τρομερό χρόνο και ανέβηκε στην 3η θέση, ενώ οι δύο Williams έζησαν έναν εφιάλτη.

Από το Q1 αποκλείστηκαν οι Magnussen, Massa, Stroll, Wehrlein & Ericsson.

To Q2 ξεκίνησε με τους περισσότερους οδηγούς να βγαίνουν από νωρίς στη πίστα. Όσοι περάσουν στο Q3, θα εκκινήσουν τον αγώνα με τη γόμα που σημείωσαν τον ταχύτερο χρόνο στο Q2.

O Raikkonen έγραψε το 1:40.999, με τον Hamilton να είναι ελάχιστα πιο αργός του και ο Bottas άλλα 0.3s πιο πίσω. Όμως, ο Vettel ήταν σε ακόμα ταχύτερο χρόνο, με τον Vettel να γράφει το 1:40.529 και να γράφει νέο ρεκόρ χρόνου.

Όμως, ο Verstappen είχε διαφορετική άποψη και ανέβηκε εκείνος στη 1η θέση με νέο ρεκόρ χρόνου στο 1:40.379. Ο teammate του ήταν μόλις στη 3η θέση, ενώ ο Vandoorne έκλεψε τη παράσταση, καθώς έγραψε τον 6ο χρόνο, ανάμεσα στις δύο Mercedes.

Στα τελευταία λεπτά, όλοι όσοι κινδύνευαν και όσοι ήταν εκτός 10άδας μπήκαν στη πίστα με φρέσκα ελαστικά για τους τελευταίους τους γύρους.

Ο Alonso μπήκε στη 10άδα με τον 8ο χρόνο, με τον Hulkenberg να περνά κι εκείνος, ο Sainz παρέμεινε στην 10η θέση και οι δύο Force India δεν κατάφεραν να προκριθούν.

Ο Raikkonen ανέβηκε στην 2η θέση πριν έρθει ο Ricciardo για να κάνει το 1-2 για την Red Bull, o Hamilton βελτίωσε αλλά έμεινε στην 5η θέση, ενώ ο Verstappen βελτίωσε το ρεκόρ πίστας στο 1:40.332.

Από το Q2 αποκλείστηκαν οι Palmer, Perez, Kvyat, Ocon & Grosjean.

To Q3 ξεκίνησε με τους οδηγούς να μπαίνουν για τη πιο κρίσιμη περίοδο δοκιμών, με την μάχη της pole position να ανάβει για τα καλά.

Ο Alonso έγραψε το 1:41.994 και ήταν στη 1η θέση, όμως ο Raikkonen ήρθε αμέσως να κατεβάσει τον ταχύτερο γύρο στο 1:40.069, με τον Hamilton να είναι 0.1s πιο αργός.

Ο Verstappen κατέβασε τον χρόνο του Raikkonen, όμως ο Sebastian Vettel έσπασε τα χρονόμετρα και έγραψε το 1:39.669, κάνοντας νέο ρεκόρ πίστας και δείχνοντας πως η Ferrari έπαιζε μέχρι τώρα κρυφτό.

Οι τελευταίες προσπάθειες είχαν ξεκινήσει και η αγωνία είχε φτάσει στο κατακόρυφο.

Οι Raikkonen και Verstappen δεν κατάφεραν να βελτιώσουν τους χρόνους τους, όμως ο Hamilton βρήκε λίγο επιπλέον χρόνο, αλλά παρέμεινε στην 5η θέση. Ο Ricciardo βελτίωσε κι εκείνος, αλλά παρέμεινε στην 3η θέση.

Όμως, αυτός που ήταν ανίκητος ήταν ο Sebastian Vettel, o οποίος έσπασε και πάλι τα χρονόμετρα και με το 1:39.491 έγραψε νέο ρεκόρ χρόνου και πήρε μια εντυπωσιακή pole position στην Marina Bay.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles